Congresdatum: 17 maart 2011

Leem: ideaal voor opslag van warmte, vochtregulerend, prettig voor zowel klimaat als geluid in een gebouw. Op vele verrassende manieren toe te passen, gemakkelijk te verwerken en te hergebruiken. Leem: oeroud, maar tegelijk hypermodern.

Tijdens het Nationaal congres Bouwen met leem leert u van a tot z hoe u met dit unieke bouwmateriaal aan de slag kunt.

Leem: pas perfect bij modern bouwen

Ondanks de unieke, duurzame kwaliteiten van leem, loopt Nederland niet voorop bij de toepassing. Een gemiste kans, want juist in deze tijd van renoveren, herbestemmen en recyclen zou dit materiaal een belangrijkere plaats moeten innemen.

Waarom u dit congres niet mag missen

  • Leembouw staat volop in de belangstelling, in eco-wijken is het niet meer weg te denken. Alle betrokken partijen, van overheid en corporaties tot en met projectontwikkelaars, zijn zich steeds meer bewust van de voordelen;
  • U krijgt in één dag tijd alle actuele ontwikkelingen rondom leembouw voorgeschoteld;
  • Het congres is zeer praktisch van insteek. Tijdens diverse workshops ziet u de vele verwerkingsmogelijkheden van leem;
  • Bovendien is er volop ruimte om uw eigen ideeën en vakkennis in te brengen.

Leren van elkaars praktijk

Niets werkt beter dan leren van elkaars praktijk. Daarom combineren we tijdens dit congres de masterclasses met praktische workshops. In het leemcafé werkt u onder leiding van dr. drs. ir. C.M. Ravesloot in kleine groepen aan innovatieve ideeën, onder het genot van een drankje. U kunt bepaalde toepassingen van leem zelf in de praktijk uittesten, om te zien wat u met dit materiaal kunt bereiken in uw eigen beroepspraktijk.