Naar aanleiding van de werkzaamheden door ons uitgevoerd in de stilteruimte van het WZA Ziekenhuis in Assen, is er een artikel geplaatst in Mebest

klik hier Artikel Stiltecentrum WZA Mebest 3-2012 om het artikel te lezen

Een aantal jaren hebben ze het zonder moeten   stellen,maar dankzij de Stichting Vrienden van het WZA heeft hetWilhelmina Ziekenhuis in Assen vanaf juli weer een stilteruimte.Een hele bijzondere stilteruimte, want de wanden ervan zijn afgewerkt met leem; niet bepaald een product datje snel zult tegenkomen in een ziekenhuis. En al helemaal niet op de manier die in Assen is gebruikt, namelijk in verschillende kleuren die naadloos in elkaar overvloeien.

De kleurleem wordt met zuivere, goed ingewerkte werktuigen aangebracht in een gelijkmatige dikte van ca. 2 mm. Nadat de mortel aangetrokken is, moet het oppervlak worden gladgestreken. De afwerking gebeurt door hernieuwd en, indien nodig, meermaals wrijven of gladspanen. Tijdens het aanbrengen de leemfinish niet teveel nabevochtigen.
Ongelijkmatige droging (door bv. verwarming of tocht), moet vermeden worden. (Wand-)verwarming ruim vantevoren uitschakelen. Aangemaakte stuc blijft, indien goed afgedekt, ongeveer 24 uur verwerkbaar.

Na volledige droging het leemoppervlak voorzichtig afnemen met een licht vochtige spons. Loszittende zandkorrels worden zo verwijderd en een veegvast oppervlak wordt verkregen. Bovendien wordt de specifieke textuur en levendigheid van de kleurleem hierdoor goed zichtbaar. Als alternatief kan men het leemoppervlak ook in lichtvochtige toestand afborstelen met een kort- harige, harde behangersborstel.

Lees hier het Productblad-Yosima-Designstuc

Wil je meer weten over leem en leemfinish, neem dan kontakt met ons op mail naar info@ecowonen.net of bel naar 06-15429978

Ecowonen is lid van de NOA (Nederlandse vereniging van Ondernemers in de Afbouwsector) en werkt met de Afbouwgarantie, opgesteld door de NOA in samenwerking met Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond.