De leemwerkzaamheden in Wijhe zijn afgerond de wanden werden afgewerkt met kleurleem van Claytec in het Sahara Beige kleurspectrum. Dit creëert natuurlijke schoonheid in het interieur ten gunste van ieders gezondheid en het welzijn van onze leefomgeving

De pleisters bieden een duurzaam en 100% natuurlijk alternatief voor de reguliere cement, kalk en gipsgebonden pleisters, behang en geverfde wanden en plafonds.Een groot voordeel is het gezonde binnenhuisklimaat wat leem creëert door de natuurlijke eigenschappen. Je voelt het verschil.

Bouwen met leem levert sinds mensenheugenis degelijke woningen op met een aangenaam en natuurlijk binnenklimaat. Dat leem desondanks in de bouw (tot voor kort) steeds minder werd toegepast, lag aan de sterke opkomst van gebakken steen en vooral aan het feit dat de gebruikte leembouwmethode nogal arbeidsintensief was.

Omdat passief bouwen tegenwoordig de norm is, wordt de kwaliteit van de gebruikte materialen steeds belangrijker. Volgens ons ligt hier de kracht van Claytec, Dit is de leem die wij hebben gebruikt voor dit project. “Leem draagt door zijn uitstekende vochtregulerende eigenschappen aantoonbaar bij aan een gezonder en prettiger binnenklimaat. Je merkt het direct wanneer je een ruimte binnenloopt waar de wanden en plafonds met leem gepleisterd zijn. De leem houdt de luchtvochtigheid constant en de luchtkwaliteit op peil, het maakt ruimtes aangenamer. Claytec vertaalt deze behoefte in hedendaagse bouwoplossingen.”

Wij van Ecowonen zijn al jaren overtuigd van de kwaliteiten van leem in je woning, wil je hier meer over te weten komen of heb je interesse in een vrijblijvend advies of offerte, stuur een mail naarinfo@ecowonen.net of bel met Peter van Hemert op 06-15429978. Wij geven 5 jaar garantie op de door ons uitgevoerde werken

Ecowonen is lid van de NOA (Nederlandse vereniging van Ondernemers in de Afbouwsector) en werkt met de Afbouwgarantie, opgesteld door de NOA in samenwerking met Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond.