Een manier van Leven, en een geruststellende gedachte: Wabi Sabi betekent ‘de schoonheid van de imperfectie’. Juist nu is dat het perfecte antwoord op onze westerse design-samenleving. Wabi Sabi is een kunstvorm, een filosofie, een manier van leven die haar geruststellende opmars heeft gemaakt.

Hoe vertaald zich dat naar je interieur, daar zijn we wel benieuwd naar. De materialen die we gebruiken zijn in ieder geval uitermate geschikt hiervoor. Leem en kalk zijn 100% natuurlijke materialen die wij op een professionele manier kunnen inzetten om uw interieur af te werken.  Wabi Sabi is niet alleen een manier om imperfecties te (leren) waarderen, maar ook een manier om het moment te waarderen, waardoor je automatisch in het Nu leeft. De filosofie is ontstaan in de vijftiende eeuw, als reactie op de heersende esthetiek van weelde, versiering en rijke materialen. Het vereert authenticiteit boven alles.

Ook re-cycling, (hergebruik van materialen) en cradle to cradle oplossingen binnen je interieur vinden wij geweldig en hebben een grote voorkeur.

De wandafwerking bepaalt de sfeer van je huis voor een groot deel. Je kunt kiezen voor glad en glanzend of voor een structuur. Met verf en kleur kun je een ruimte warm of juist helder en fris maken. Elke afwerking is samengesteld uit verschillende stoffen en worden ieder op een andere manier gemaakt. Daardoor hebben ze zowel een effect op het binnenmilieu als op het ecologisch systeem buiten.

Waarom zijn we zo’n fan van een Wabi Sabi interieur?

Het is een gevoel,  Een wabi-sabi omgeving is een hulde aan de natuur. Je vindt er dus veel natuurlijke elementen en texturen in een onbewerkte, kwetsbare vorm. Ruwe nerven, geweven stoffen en poreuze oppervlakken bijvoorbeeld. Zachte hoeken en afgeronde randen, ronde of ovalen ramen, gewelfde, hoekige of koepelvormige plafonds, ronde tafels en ovalen spiegels maken komaf met het strakke, rechtlijnige en onnatuurlijke ontwerp van je woning.

the-greenwich-hotel-penthouse-71

The Greenwich Hotel Penthouse, Ontwerp en uitvoering Axel Vervoordt

 

the-greenwich-hotel-penthouse-91

The Greenwich Hotel Penthouse, Ontwerp en uitvoering Axel Vervoordt

 

details-livingroom1

The Greenwich Hotel Penthouse, Ontwerp en uitvoering Axel Vervoordt

Wat is Wabi?

Wabi staat voor eenvoud, onbevangenheid en rust. Het is een verlangen naar eenzaamheid en naar oprechtheid. Eenzaamheid kun je hier lezen als momenten van bezinning in plaats van dat je altijd vlucht voor jezelf en jouw eigen wensen door je onder de mensen te begeven. Het staat voor een leven waarbij jouw geluk niet afhangt van de hoeveelheid materiёle zaken die je naar je toetrekt. De tip is om alleen datgeen naar je toe te trekken wat je daadwerkelijk nodig hebt.

Wat is Sabi?

Sabi is de acceptatie dat niets hetzelfde blijft en dat altijd alles verandert en zijn einde vindt. Nostalgie komt ook erg in de buurt van Sabi. Het gevoel dat je overvalt als je aan je jeugd of een verloren liefde denkt, of aan momenten in je leven waarop je gelukkig was en die nu tot het verleden behoren. Sabi betekent dat je je niet verzet tegen verandering, maar dat als een natuurlijk onderdeel van het leven accepteert.

Geen ontwerpers, maar verwerkers

We zijn geen echte ontwerpers bij Ecowonen, Maar verstaan wel goed waar de interieurarchitect of vormgever in het ontwerp naar toe wil en beginnen dit inmiddels goed te begrijpen. Onze uitdaging zit dan ook in het aanbrengen en verwerken van dat waar u als bedrijf of particulier naar op zoek bent. Er zijn eigenlijk geen beperkingen meer aan de mogelijkheden binnen de verschillende disciplines van het afwerken met leem en kalk. Alle Schilder en Stukadoorstechnieken zijn bij ons bekend

Leem en kalk toepassingsmogelijkheden.

Leem en kalk kan onder andere worden verwerkt in:

  • Badkamers
  • Baden
  • Aanrechtbladen
  • Meubels
  • Hammams
  • Decoratieve afwerkingen

De kunst van het eindresultaat zit hem namelijk in het ontdekken van het ontstane toeval van de spaantechnieken en bedenken hoe daarop te reageren. Dat proces om van het toeval een vaardigheid te maken leer je door ervaring te beheersen. Dat spontane verloop bepaalt uiteindelijk het karakter van de wand en het gewenste effect. Daarmee wordt de tekening bedoeld die in het werk te zien is. Op deze manier creëer je de meest natuurlijke look. Dat maakt de ontstane wand uiteindelijk uniek. Wabi sabi is geen wollige filosofie. Het omarmt imperfectie, en dat is goed. Want geef toe: het streven naar perfectie zorgt alleen maar voor overbodige stress. Ook in de inrichting van je woning.

Geinspireerd

En wil je meer weten over de mogelijkheden of wil je graag een offerte of ben je op zoek naar advies, Maak HIER een afspraak voor een advies bij je thuis, wij nemen dan alle mogelijkheden mee en bekijken meteen de ruimte waar de werkzaamheden mogen worden uitgevoerd, of je komt kijken op een lopend project.

Ecowonen is niet aansprakelijk voor kleurverschillen in aangeboden staal en eindresultaat, de tekening kan drukker of rustiger gemaakt worden door de manier van opzetten alleen niet volgens een bepaald patroon of tekening, de producten die we verwerken zijn van hoge kwaliteit, Je kan bij ons dus een objectief en zo eerlijk mogelijk advies verwachten. Maar wij zijn er niet aansprakelijk wanneer het resultaat in de tekening niet geheel naar wens is.

mail naar info@ecowonen.net

Bel Peter van Hemert op 06-154.299.78

Direct advies