Tuinen

 

In je tuin stucwerk aanbrengen een vreemde combinatie?

Welnee!

Met stucwerk in je tuin kan je hele mooie accenten aanbrengen.

Juist omdat het er zo heel anders uitziet dan hout of baksteen, en al helemaal anders dan je bloemen, je planten en je gras. Denk maar eens gestukadoorde muren en schuttingen bijvoorbeeld, of zelfs plantenbakken. Met stucwerk heb je heel veel kleurmogelijkheden en het kan van tamelijk fijn tot behoorlijk grof worden afgewerkt.

Met de juiste materialen komen we tot verassende creaties, Zo kunnen we bijvoorbeeld hoeken maken met Stampleem, Of een heerlijke buitendouche in Tadelakt Stone maken voor je. Je vlechtwerk schutting van wilgentenen vullen met een kalk/leem mengsel of de bakstenen schutting slempen in Kalei

De mogelijkheden zijn eindeloos en juist met deze natuurlijke materialen van een schitterende schoonheid gegarandeerd.

Waar moet je op letten?

Gestukadoorde buitenmuren zijn stijlvol, prachtig om te zien en helemaal van deze tijd. Probleem bijĀ een buitenmuur stucen was altijd optrekkend vocht en het loslaten van het stucwerk. Dat is nu verleden tijd. Er zijn namelijk waterdichte en vorstbestendige mortels omdat deze zijn gemaakt op basis van hydraatkalk in plaats van cement.

Een muur kan ook laten stukadoren met leem, Een lemen buitenmuur kun je impregneren met lijnolie zodra de buitenste laag droog is. Dat zorgt ervoor dat het materiaal meer water tegenhoudt, maar waterdichtheid is niet gegarandeerd. Als de muur door een flinke bui toch nat wordt, droogt hij vanzelf op.

Bekijk onze projecten Direct advies