Ambachtelijke kalkverf en kalei aanbrengen

Ecowonen verwerkt voor u kalei en kalkverf, en gebruikt hiervoor verschillende technieken. Kaleiën en werken met kalkverf zijn eeuwenoude technieken. Kaleiën is als tussen schilderen en stucen, voor een authentieke afwerking van buitengevels en biedt steeds een grote meerwaarde. Kalkverf is meestal voor interieur toepassingen, Het is super gaaf en geeft een authentieke uitstraling op de muren.

Met een wat streperig effect als eindresultaat  Kalkverf en Kalei is zoals het woord al zegt, een verf op basis van kalk, binnen van een natuurlijke kalksoort en voor de kalei wordt hydraatkalk gebruikt, Beide verfsoorten verstenen op den duur, en een goede voorbewerking is nodig om het eindresultaat zo mooi mogelijk te laten zijn.

Ecowonen voert maandelijks prachtige kalkverf projecten uit, Deze decoratieve verf die binnen, maar ook buiten kan toegepast worden. Is voor ons aanleiding er vele decoratieve schilder- en spateltechnieken mee uit te voeren. Zo geeft kalkverf steeds een bijzondere effect. De Kalkverf leent zich zeer goed voor restauraties en renovaties van oude gebouwen. Bovendien is de Kalkverf een ‘natuurlijke verf’ met een groot traditioneel en ecologisch karakter.

Een ‘gewolkt’ effect door plaatselijk de verf sterker uit te borstelen, zodat het pigment verder verdeeld wordt en de kleur intenser wordt, of kris kras schilderen, spatelen of sluieren. Ecowonen kan alle gewenste technieken voor u uitvoeren

Kalkverf  en Kalei geeft een matte “look”

Kalkverf geeft een zeer mat uitzicht en is gevoelig voor vervuiling door indringing van vocht in deze dampopen, ademende verf. Dit kan evenwel verholpen worden door het aanbrengen van een watergedragen vernis. Als deze borsteltechnieken voldoende borstelstrepen vertonen, kan deze verf ook lichtjes gepolierd worden met een inox mes. Het polieren maakt dat uitstekende borstelstrepen gaan glanzen en donkerder kleuren. Je krijgt zo een contrast ten opzichte van de matte, lichtere tint van de dieper liggende verf. Een bijkomend voordeel is dat eventuele beschadiging van de Kalkverf door ongewild langsschuren minder of zelfs niet zichtbaar is, op een gepolierde Kalkverf. Polieren kan eventueel ook na verloop van tijd nog uitgevoerd worden.

kalkverf foto compleet website_ecowonen 2

Kleurkeuze van de Kalkverf of Kalei

De kleur van de kalkverf wordt mede bepaald door de inzuiging van de ondergrond, sterk zuigende ondergronden zullen donkerder kleuren, en zorgen zo voor de typische kleurnuances in deze minerale verf. Hierdoor is de kleurkaart steeds indicatief. Op niet homogene ondergronden kan eerst een watergedragen primer worden aangebracht om de inzuiging uniform te maken, De intesiteit van het mengen geeft eveneens een kleurverschil. Intenser mengen geeft donkere kleuren, langer verwerken zorgt hierdoor ook voor donkerdere kleuren en nuances. Wij maken altijd eerst een kleurstaal en zetten het liefst op de te schilderen ondergrond een sample zodat we uw duidelijk kunnen maken dat minerale verf eigen kleurnuances geeft die niet te beinvloeden zijn.

Wil je meer weten over de mogelijkheden met kalkverf in uw interieur?
We werken graag met kalkverven van

  • Stoopen en Meeus
  • Corical
  • Pure and Original

Werken met kalkverf en kalei aan uw woning valt nog steeds binnen het 6% BTW regelings tarief voor woningen particulier bewoond en ouder dan 2 jaar. Ecowonen neemt opdrachten met kalkverf en kalei aan in Nederland en Belgie

Kleuren

kalkverf 1

kalkverf 2

kalei 1

Meer informatie nodig of heb je interesse in een offerte mail dan naar info@ecowonen.net

Telefoon 0575-779729

of bel met Peter van Hemert 06-154.299.78

 

Direct advies