Project Basisleem afwerking Epe afgerond

Nog een paar puntjes nakijken als straks alle wandcontactdozen weer terug zitten op de plek waar ze horen en dan is het project in Epe gereed, Alle wanden zijn met basisleem en kleurleem afgewerkt.

Het oude stalgedeelte van deze boerderij in Epe hebben we afgewerkt met basisleem en kleurleem van Claytec, de gipsplaten wanden werden eerst voorzien van een hechtleem brug zodat de dikke basisleem laag er goed op hecht. daarna zijn er verschillende wanden in de kleurleem (ook wel leemfinish genoemd) gezet

Leem is een grondsoort die voornamelijk bestaat uit klei, silt en zand. Leem is minder geschikt om er planten op te verbouwen vanwege de geringe hoeveelheid voedingsstoffen en de moeilijke verwerkbaarheid. Leem is in grote delen van de wereld aan of net onder de oppervlakte aanwezig. Een letterlijke verademing in je woning.

Wij worden blij van werken met leem en hebben al veel projecten gerealiseerd in Nederland, Belgie en Frankrijk. Leemstuc projecten in Ziekenhuizen, Horeca gelegenheden, kantoren en woningen. Waarom kies je voor leem? Als je kiest voor leemstuc omdat het je klimaat in je woning moet verbeteren, dan is basisleem geschikt. Basisleem kan je als afwerklaag opzetten maar je kan er ook later een leemverf of leemfinish overheen zetten.

Een afgewerkte ruimte is koel in de zomer en behaaglijk warm in de winter.

Klei bestaat uit 50% zuurstof, 40% silicium en 10% mineralen, sporen elementen en enzymen. Klei of leem ademt enerzijds dertig keer zoveel zuurstof uit als bakstenen en honderd keer zoveel als beton. De hoeveelheid silicium in klei of leem is dezelfde als de hoeveelheid silicium in het menselijk lichaam. Hun innerlijke elektriciteit is dezelfde. Leem is warmte en vocht regulerend.

Een hardheid die vergeleken kan worden met gips afwerking.

Naast de mooie en prachtige uitstraling van de eerste leemfinish van Tierrafino, zijn er nu ook verstevigde kleurleem producten op de markt zoals de Duro van Tierrafino en Yosima Design leempleister van Claytec. deze zijn achtereenvolgens gebonden door zetmeel en cellulose en hebben een hardheid die vergeleken kan worden met gips afwerking.

Zo zijn we in staat om bijvoorbeeld horeca, kantoor of winkelprojecten uit te voeren maar ook moderne huishoudens en interieurs super mooi af te werken en stootvast door de versterkte leemfinish.

Hoe dikker de laag basisleem hoe groter het klimaateffect ervan. Optimaal is een dikte van c.a. 3 centimeter, maar het effect is ook al merkbaar bij een dikte van 1 tot 1,5 cm. Basisleem is er in drie kleuren : bruin, terra en roodtint. Eventueel met stro, Dit dient dan als bewapening in de leemlaag om er meer dikkere lagen mee op te kunnen zetten of een ondergrond “uit te vlakken”. Als de ondergrond beschadigd is of als bijvoorbeeld leemfinish aangebracht moet worden over een bakstenen wand, dan is eerst een laag basisleem nodig.

Leemfinish heeft weinig vochtregulerende eigenschappen omdat het laagje eigenlijk te dun is. De meest moderne afwerkleem producten zijn ook nog eens cellulose of zetmeel gebonden, Iets wat de stevigheid absoluut bevorderd, de vochtregulering niet. Het is meer een esthetische afwerklaag die 100% natuurlijk is.

Wil je graag een offerte of heb je interesse in advies over leemstuc afwerking.

Stuur een e-mail naar info@ecowonen.net of bel met Peter van Hemert op 06-154.299.78

Direct advies
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?