Stoere Kalk Woonvloeren

Ecowonen maakt voor u de meest stoere woonvloeren, in een industriële look, We plaatsen vloeren in Stuc and Staff, Stoopen en Meeus en Unilit Pedes. Deze bestaan voornamelijk uit minerale toeslagstoffen (kalk) en hebben het voordeel dat ze door en door gekleurd zijn en bijdragen aan een gezond leefklimaat, U krijgt een ecochique designvloer

StucDeco vloeren

Werken met Stuc Deco of Stuc Granito van Stoopen en Meeus is voor ons dagelijkse kost, deze afwerking lijkt het meest op een orginele tadelakt look, maar is harder en sterker.

Stuc Deco is een hoogwaardig, decoratief, waterdicht mineraal product om vloeren en wanden af te werken. Het kan binnenshuis op elke stevige en stabiele ondergrond zoals beton, dekvloer, trappen aangebracht worden, maar ook op sanitaire elementen, tafel- en keukenbladen.

Stuc wordt aangebracht in lagen van een paar mm dik; bij een egale ondergrond is een totale dikte van 3 a 4 mm voldoende en waterkerend.  Stuc Deco kan dus dun, naadloos en heel fijn afgewerkt worden. Ook voor Stucdeco de aard en de soort ondergrond enorm belangrijk, net als een zorgvuldige voorbereiding. Daarom is bezoek op lokatie nodig voor een offerte op maat.

Milieuvriendelijk
Stuc Deco is een milieuvriendelijk kalkmengsel. Het en wordt gemengd met water, zodat een strijkbare mortel ontstaat die decoratief en watervast kan worden aangebracht. Het combineert het uitzicht van gepolijste beton, met de meer natuurlijke look van natuursteen of tadelakt, De eindtekening is het mooist en meest natuurlijk in dit segment

Stuc Deco kan op verschillende manieren worden afgewerkt, voornamelijk in natte ruimtes, en vraagt weinig onderhoud.

Kleuren
Stuc Deco wordt in de massa gekleurd door natuurlijke pigmenten. Daardoor zijn de kleurvariaties eindeloos. U kunt kiezen uit een groot gamma stalen, rekening houdend met de lichtinval en het soort licht. Uiteraard zijn ook andere kleurschakeringen mogelijk volgens uw smaak en wensen.

 

Unilit Pedes M

bieden wij onder andere aan voor het afwerken van vloeren. Het materiaal is opgebouwd met scherp geformuleerd zand van ongelijke korrel (füller curve) en kalkbindmiddel dat vandaag de dag nog steeds geproduceerd wordt op authentieke wijze. Dat houd in dat de kalk op lage temperaturen wordt gebrand waardoor er minder CO² uitstoot is dan bij cementeuze materialen. Door de hoge hydrauliciteit en het droge blus proces heeft ons bindmiddel geen toevoeging van cement of een synthetische toeslagstof nodig om te doen reageren en kan het in ieder klimaat worden toegepast. Na applicatie ontstaat er dus een volledig cement vrije afwerking welke op natuurlijke wijze damp open is, het materiaal kan CO² opnemen en afgeven, dilataties zijn overbodig, unieke uitstraling door de aanwezigheid van het aandeel vrije kalk dat nog in het hydraulische bindmiddel aanwezig is en het is sterk en kan tegen een stootje.

Het kalkbindmiddel dat in de Unilit Pedes M zit wordt fijner gemaakt dan het standaard bindmiddel FenXA en draagt daarom bij aan een betere vulling van de mortel. Zo is er een grotere waterwerendheid en zal vuil en vocht niet snel in de mortel trekken. Voor de vloeren behandelen we de Unilit Pedes met een natuurlijke impregneer op basis van Lijnolie en Gomterpentijn en wordt de vloer nadien nog opgeboend met een natuurlijke was. In de bijlage het productblad en technische fiche van de Unilit Pedes. Het materiaal is verkrijgbaar in 8 standaard kleuren: Naturale, APT, Roussillon, Terran, Ardoise, bleu Belge, Emperador brown en de Nero assoluto. Bij de brown en Nero krijg je de natuurlijke poederpigmenten los aangeleverd per zak mortel en de overige kleuren wordt gekleurd geleverd in zak.

De Unilit Pedes kan op verschillende ondergronden worden toegepast. Is er nog geen keuze gemaakt voor de ondergrond dan bied ik altijd mijn Kalkbindmiddel aan (FenXA), met het FenXA bindmiddel maken wij romeinsbeton/kalkdekvloeren. Zo halen wij met regelmaat het laatste aandeel cement uit een ecologisch project en daarnaast kan de Pedes zonder hechtbrug worden toegepast op de kalkdekvloer. Bij een cementdekvloer en dergelijk kan er in combinatie met een hechtbrug gewerkt worden, maar dat maakt het uiteraard iets duurder en er zal als applicateur een handeling meer in zitten.

De Unilit Pedes wordt naast kalkvloeren ook toegepast als: tadelakt bepleistering ( ook voor sauna’s en hamam’s ), metsel en voegwerken waarbij het metselwerk sterk onderheven is aan vocht, het verlijmen van tegels in badkamers en terrassen, het afwerken van hellende vlakken in buitengevel en het afwerken van het plintbereik aan de buitengevel. Uiteraard kan de Pedes ook decoratief worden toegepast en kan ik met de natuurlijke poederpigmenten indien gewenst een groter kleurpallet bereiden.

Kleuren Unilit Pedes M

De mogelijkheden:

De strakke, vlakke vloer, met een hightech industriële “betonlook” uitstraling en bijbehorende kwaliteit en duurzaamheid. Hetzelfde geldt voor de decoratie van wanden, die hiervoor voldoende vlak zijn voorbereid voor een mooi strak resultaat. Desgewenst kan in overleg met de verwerker ook enige structuur in de afwerklaag worden aangebracht. Voor een stijlvolle en onderscheidende wanddecoratie op iedere plek: thuis, op kantoor, in scholen, zorginstellingen, sportruimten, etc

Stuc & Floor en Stuc & Kwarts

zijn unieke pleisters die speciaal ontwikkeld werden voor het creëren van afwerkvloeren bestaande uit kalk. Het groeiend succes van kalkvloeren is te wijten aan de vele voordelen die kalk biedt.

Het zijn dunlagige kalkglanspleister gekleurd in de massa. Het materiaal is geschikt om toe te passen op vloeren, wanden en zelfs, na de juista afwerking, in natte ruimtes.

Met Stuc & Floor en Stuc & Kwarts creëert u fluweelzachte, glanzende oppervlaktes met een subtiele, genuanceerde kleurschakering.

Onze kalkvloer is te krijgen in elke gewenste kleur. Een mooi alternatief voor houten vloeren of laminaat. Dit produkt is uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. De eindafwerking met wax, olijfolie of Marseillezeep zorgt voor een waterdichte bescherming, in combinatie met een estetische meerwaarde van de vloer.

Kleuren

Kies de stijl die je wilt

Een natuurlijke kalkvloer is toepasbaar in verschillende stijlen. Met de juiste combinaties en accessoires creëer je zelf de stijl die je wilt

De kleur is bepalend om een specifieke sfeer in het interieur te realiseren en daar kunt u bij de keuze voor Stuc and staff of Unilit Pedes natuurlijk rekening mee houden. Er zijn werkelijk tientallen kleuren om een keuze uit te maken. Zo is er altijd een kleur beschikbaar die perfect aansluit bij de sfeer die u in het interieur wenst te realiseren.

Ecowonen is niet aansprakelijk voor kleurverschillen in aangeboden staal en eindresultaat, de tekening kan drukker of rustiger gemaakt worden door de manier van opzetten alleen niet volgens een bepaald patroon of tekening, de producten die we verwerken zijn van hoge kwaliteit, Je kan bij ons dus een objectief en zo eerlijk mogelijk advies verwachten. Maar wij zijn er niet aansprakelijk wanneer het resultaat in de tekening niet geheel naar wens is.

Wil je meer weten over een natuurlijke kalkvloer toepassingen in je interieur?

Stuur een mail naar info@ecowonen.net of neem telefonisch kontakt met ons op

Telefoon 0575-779.729 of mobiel 06-154.299.78

Direct advies