Unilit Pedes M bieden wij onder andere aan voor het afwerken van vloeren en wanden. Het materiaal is opgebouwd met scherp geformuleerd zand van ongelijke korrel (füller curve) en kalkbindmiddel dat vandaag de dag nog steeds geproduceerd wordt op authentieke wijze. Dat houd in dat de kalk op lage temperaturen wordt gebrand waardoor er minder CO² uitstoot is dan bij cementeuze materialen.

Door de hoge hydrauliciteit en het droge blus proces heeft ons bindmiddel geen toevoeging van cement of een synthetische toeslagstof nodig om te doen reageren en kan het in ieder klimaat worden toegepast. Na applicatie ontstaat er dus een volledig cement vrije afwerking welke op natuurlijke wijze damp open is, het materiaal kan CO² opnemen en afgeven, dilataties zijn overbodig, unieke uitstraling door de aanwezigheid van het aandeel vrije kalk dat nog in het hydraulische bindmiddel aanwezig is en het is sterk en kan tegen een stootje.

Het kalkbindmiddel dat in de Unilit Pedes M zit wordt fijner gemaakt dan het standaard bindmiddel FenXA en draagt daarom bij aan een betere vulling van de mortel. Zo is er een grotere waterwerendheid en zal vuil en vocht niet snel in de mortel trekken. Voor de vloeren behandelen we de Unilit Pedes met een natuurlijke impregneer op basis van Lijnolie en Gomterpentijn en wordt de vloer nadien nog opgeboend met een natuurlijke was. In de bijlage het productblad en technische fiche van de Unilit Pedes. Het materiaal is verkrijgbaar in 8 standaard kleuren: Naturale, APT, Roussillon, Terran, Ardoise, bleu Belge, Emperador brown en de Nero assoluto. Bij de brown en Nero krijg je de natuurlijke poederpigmenten los aangeleverd per zak mortel en de overige kleuren wordt gekleurd geleverd in zak.

De Unilit Pedes kan op verschillende ondergronden worden toegepast. Is er nog geen keuze gemaakt voor de ondergrond dan bied ik altijd mijn Kalkbindmiddel aan (FenXA), met het FenXA bindmiddel maken wij romeinsbeton/kalkdekvloeren. Zo halen wij met regelmaat het laatste aandeel cement uit een ecologisch project en daarnaast kan de Pedes zonder hechtbrug worden toegepast op de kalkdekvloer. Bij een cementdekvloer en dergelijk kan er in combinatie met een hechtbrug gewerkt worden, maar dat maakt het uiteraard iets duurder en er zal als applicateur een handeling meer in zitten.

De Unilit Pedes wordt naast kalkvloeren ook toegepast als: tadelakt bepleistering ( ook voor sauna’s en hamam’s ), metsel en voegwerken waarbij het metselwerk sterk onderheven is aan vocht, het verlijmen van tegels in badkamers en terrassen, het afwerken van hellende vlakken in buitengevel en het afwerken van het plintbereik aan de buitengevel. Uiteraard kan de Pedes ook decoratief worden toegepast en kan ik met de natuurlijke poederpigmenten indien gewenst een groter kleurpallet bereiden.

Kleuren Unilit Pedes M

De mogelijkheden:

De strakke, vlakke vloer, met een hightech industriële “betonlook” uitstraling en bijbehorende kwaliteit en duurzaamheid. Hetzelfde geldt voor de decoratie van wanden, die hiervoor voldoende vlak zijn voorbereid voor een mooi strak resultaat. Desgewenst kan in overleg met de verwerker ook enige structuur in de afwerklaag worden aangebracht. Voor een stijlvolle en onderscheidende wanddecoratie op iedere plek: thuis, op kantoor, in scholen, zorginstellingen, sportruimten, etc

 

Technische fiches

Unilit PEDES – NL

UNILIT PEDES N-M-F tech fiche

De nieuwe tendens is om duurzaam of bio-ecologisch te bouwen. Hierbij worden nieuwe technieken ontwikkeld en zoekt men naar locale grondstoffen.  kalk is ecologisch. Het is overal te vinden en er zijn geen speciale additieven nodig om het materiaal efficiënt te maken. Vergeleken met het alom vertegenwoordigd constructiemateriaal cement, zorgt kalk voor veel minder energieverbruik.
(ovens van 800-1200°C voor kalk, t.o.v. 1400-1800°C voor cement).

Door zijn bouwfysische eigenschappen kunnen we ook genieten van een vrij gezond binnenklimaat, en wordt de kans op het oplopen van allergieën verkleind.

 

 

Bel Ecowonen