De badkamer van de toekomst zal zich steeds verder verduurzamen. Door energie-neutrale technieken hoef je jezelf in te toekomst niet meer schuldig te voelen als je wat langer onder de douche staat.  Hoe je de badkamer inricht en afwerkt naast de technologische hoogstandjes van tegenwoordig dat kunnen we je precies vertellen, met o.a. hout Dit zijn de trends voor 2017 op badkamer gebied

1- Badkamer zonder tegels

Stucdeco van Stoopen en Meeus
Stucdeco van Stoopen en Meeus

In 2015 en 2016 een veel gebruikte afwerking, Dit jaar al dit alleen nog maar groter zijn, Een badkamer zonder tegels is helemaal van nu! Waterdicht badkamer stuc is ook zeker in dit jaar een veel gevraagde afwerking.

Steeds meer mensen kiezen voor een badkamer zonder tegels. Het oogt rustig. En is makkelijk schoon te houden. De ontwikkelingen van materialen  staan niet stil.

Zo op het eerste gezicht kan een badkamer zonder tegels even wennen zijn. Wanneer u echter meer komt te weten over de uitgebreide mogelijkheden van een badkamer zonder tegels zult u snel een beeld kunnen vormen met indeling, kleuren en verdere aankleding.
In een dergelijke badkamer is vaak niet alleen op de muren en plafonds een waterdichte stuclaag aangebracht, maar kan het ook toegepast worden bij ligbaden en wasbakken.

Zo zijn er de producten:

2- Koper in de badkamer

Koperen kraan en leidingen
Koperen kraan en leidingen

De tweede op het lijst van badkamer trends zijn de metalen accessoires. Ze zijn niet aan te slepen. In het specifiek koper, dit materiaal zorgt voor een warme uitstraling van de badkamer. Stortdouches in landelijke stijl zijn de trend van 2016.

Ook de koperen leidingen in het zicht, dus op de muur! Daar heb je wel een beetje lef voor nodig maar het is echt een mooi eindresultaat

Ook stoere buitenkranen van messing in je badkamer zijn helemaal in, voor de industriele of landelijke look een ware Eye catcher. Zo stel je je eigen badkamer samen, want zeg nou zelf in de meeste badkamer winkels is het toch echt standaard wat de klok slaat!

Ga je zoeken op tweedehands kranen of douches via bijvoorbeeld Marktplaats of Ebay dan kom je ook nog aardig wat mooie exemplaren tegen.

Nieuwe kranen kan je vinden bij o.a;

  • Hudson Reed
  • Light in the Box
  • Hans Grohe

3- Natuurpanelen in de badkamer

Decocos
Decocos

Prachtig als afwerking in de badkamer zijn Eco natuurlijke wandpanelen van o.a mos, kurk, kokos of hout.  Zeer milieu vriendelijk

Ook met dit soort wandbekleding kan je je badkamer een unieke persoonlijke touch geven. Kurk, kokos of hout op de muur heeft verrassend veel in petto. een meer dan waardig  100% natuurlijk alternatief. Deze materialen zetten meer dan ooit de trend in huis, maar ook in de badkamer. deze 100% natuurlijk materiaal hebben nog meer voordelen. Duurzaamheid bijvoorbeeld. Dankzij zijn de unieke samenstellingen zijn het allemaal zeer bijzonder duurzaam producten. Vaak als restproduct verwerkt als paneel zoals bijvoorbeeld bij Decocos

Wij werken o.a met:

  • Decocos
  • Virgin Cork
  • Greenwalls
  • Wonderwall Studio

4- Robuust hout  in de badkamer

Hout in de badkamer
Hout in de badkamer

Hout in de badkamer betekent verbonden zijn met de natuur. Een houten wastafelblad, of wastafel, een houten bad of een houten wand. Hout straalt warmte, sfeer en karakter uit. Het maakt van een gewone badkamer een rustige plek. Een plek waar je na een drukke dag op het werk lekker kunt ontspannen.

Hout in de badkamer kan in vele vormen. Je kunt ervoor kiezen om je badkamer te accentueren met hout door middel van accessoires. Maar je kan ook een houten vloer leggen in de badkamer. Door te hout met andere materialen te combineren in de badkamer, creëer je een karakteristieke, natuurlijke en warme sfeer, in de natte cel of douche wordt het natuurlijk lastig om hout te gebruiken, of het moet zwaar geimpregneerd harhout zijn uit het amazone gebied, dat hebben wij liever niet.

Stoer Oer Nederlands hout zoals Eikenhout, Els of Esdoorn gaan prima in badkamers, maar ook ge-recycled hout van steigerplanken, eiken gebinten of spoorweg balken zijn gaaf en zijn onder andere geschikt voor:

  • Wastafelmeubels
  • Wandplanken
  • Accessoires

Wij helpen je graag op weg in de badkamer en kunnen de meeste producten en materialen voor je verwerken en aanbrengen, onze meubelmaker is ontzettend handig met houten, kokos en kurken wandpanelen, maakt de mooiste badkamermeubels  en accessoires voor je, we leggen wandverwarming aan in de badkamer, plaatsen flagstones of natuursteen strips en werken de wanden en plafond af met Stucdeco of  Tadelakt

Ben je geinspireerd geraakt en wil je meer weten over de mogelijkheden of wil je graag een offerte. Maak HIER een afspraak voor een advies bij je thuis, wij nemen dan alle mogelijkheden mee en bekijken meteen de ruimte waar de werkzaamheden mogen worden uitgevoerd

mail naar info@ecowonen.net of bel

Peter van Hemert op 06-15429978

Direct advies