Beton Cire is gewreven beton

vraag offerte

Beton Cire

Beton Cire is eigenlijk niet meer weg te denken uit het interieur van nu. Velen zullen bij beton meteen aan een industrieel interieur denken, maar het veelzijdige materiaal is toe te passen in diverse andere woonstijlen. De mogelijkheden met Beton Cire zijn eindeloos.

Het prachtige materiaal beton mag eigenlijk niet meer ontbreken in een hedendaags interieur. Van wanden tot badkamers, van krukjes tot aanrechtbladen: beton is overal. Maar de meest populaire toepassing is toch wel de Beton Cire vloer. Prachtig te combineren met natuurlijke materialen en bovendien toepasbaar in elke ruimte.

 

Waarom Beton Cire?

of waarom niet, is misschien een betere vraag. als je nu op beton cire googled zie je waarschijnlijk 800 hits en zie je door de bomen het beton niet meer, iedereen heeft zijn eigen idee en prijs en soms wordt het wel heel goedkoop aangeboden. Iedere plaatje dat je ziet op Pinterest of Instagram is Beton Cire, maar kijk zelf goed naar de verschillen, en laat je van tevoren goed informeren

In Nederland zijn er nu wel 20 verschillende types badkamer stucwerk op de markt die je kan onderverdelen in 3 soorten, namelijk:

  • kunsthars gebonden
  • cement gebonden
  • kalkbasis

Ieder met zijn eigen toepassingsgebied en tekening in de eindlaag, de een is heel druk, de ander heeft een expliciete spaanslag, weer en andere heeft een natuurlijke look, of juist een geplastificeerde uitstraling door de lagen PU coating die eroverheen gaan.

Laat je goed informeren door degene die het aanbrengt en stel vooral kritische vragen, over wat er wel, en wat er vooral niet mogelijk is.

Onderhoud is wel degelijk nodig bij alle “badkamer stucwerken”die je gaat toepassen.

Net als bij elk ander materiaal zijn er ook bij beton een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden. Ook wanneer het gaat om beton cire onderhoud. Beton is een hard en oerdegelijk materiaal, desondanks moet u voorkomen dat er zware, harde of scherpe voorwerpen op het betonoppervlak vallen hetgeen kan leiden tot beschadigingen.

Beton cire is goed bestand tegen hoge en lage temperaturen. Te snelle grote temperatuurs wisselingen kunnen wel beschadigingen veroorzaken. Hete pannen kunt u niet direct op het betonnen oppervlak plaatsen, gebruik altijd een onderzetter. De plaatselijke verhitting van het beton kan leiden tot haarscheurtjes of verkleuringen.

Beton heeft als kenmerk dat het een poreus materiaal is. Nadat het beton is uitgehard wordt het door ons geïmpregneerd en voorzien van een vuil werende coating.

Het impregneermiddel zorgt voor een langdurige afstotende werking in het beton. De coating vormt een beschermende laag aan het betonoppervlak. Er dient echter met een bepaald aantal producten rekening gehouden worden. Te weten:

Zuren

Gebruik geen zure producten, ook niet verdund met water op het betonoppervlak, dit leidt tot onherstelbare beschadiging van het betonoppervlak. Wanneer er zure producten zijn gebruikt en er beschadigingen zijn opgetreden dan is het probleem door goed onderhoud van beton cire lastig op te lossen.

Zuren zoals: antikalk-middelen, (schoonmaak-)azijn, kalk oplossers, cement sluier verwijderaar, zoutzuur, citroensap, sinaasappelsap, wijn en koolzuurhoudende dranken moeten zo snel mogelijk met veel water, grondig verwijderd worden om schade tot een minimum te beperken.

Agressieve middelen

Andere agressieve (schoonmaak-)middelen zoals: chloor, ammonia, gootsteenontstopper, ovenreiniger moeten zo snel mogelijk met veel water worden verwijderd.

Dit geld overigens ook voor andere stucwerken met een gelijkwaardige uitstraling zoals

  • StucDeco
  • Beal Mortex
  • Microtopping
  • Microcement

Meer informatie nodig? of heb je interesse in een offerte mail dan naar info@ecowonen.net

Of bel met Peter van Hemert 06-154.299.78

plan een adviesgesprek

Beton Cire in het kort