Eens in de zoveel tijd komt er weer een echt leuk winkeltje of shop, Voor een echte Old Skool barber ervaring. Stap in de tijdscapsule die De Baard van Warnsveld heet. Zo ging het vroeger: Aandacht, service en perfectie. Dus beleef het zelf, gewoon in Warnsveld! Bij de Baard van Warnsveld

Ik mocht daar het stukadoorswerk uitvoeren, van wat later meer vorm zou krijgen en zou resulteren in een Old Skool Barbershop. Als je binnen zit kan je wegdromen naar het verleden, en ondertussen wordt je haar en eventueel ook je baard geknipt. Sinds deze zondag heeft Warnsveld, naast zes andere kappers, een barbershop.

“En alleen mannen zijn welkom” legt René Willemsen uit. De zaak heet ‘De Baard van Warnsveld’. “Maar eigenlijk ben ik dat zelf” zegt hij lachend. Toepasselijk is hij ook gevestigd in de oude kern van Warnsveld, aan de Rijksstraatweg.

Beleving

Het is niet de enige plek waar je je haar kan laten knippen in Warnsveld. Warnsveld telde al zes kappers, thuiskappers niet meegeteld, en nu komt er nog eentje bij. De zaak van Willemsen is speciaal, zegt hij zelf. “Mensen moeten bij mij komen voor de beleving, niet voor een snelle knipbeurt.”

Die beleving komt niet alleen met de manier van knippen. “De zaak zelf is al een hele beleving. De inrichting is compleet uit 1927.  Het oldskool-gehalte straalt er vanaf.” Wachten op je beurt is ook relaxed: “Er staan grote loungestoelen bij de houtkachel.”

Willemsen denkt dat de zaak wel goed gaat draaien. “Mijn zaak is anders dan de rest, dat maakt het verschil, verteld Rene tussen neus en lippen door.

Plan je barber afspraak via www.debaardvanwarnsveld.nl

De fraaie fotoos zijn gemaakt door Michel van der Linden. Bekijk zijn werk via www.michelmitchell.nl

Stukadoorswerk Behangklaar pleisterwerk

Behangklaar maken is dus wat de naam al zegt: ‘klaar om te behangen’. Maar wanneer is het van toepassing voor je muur? Het behangklaar maken van een muur is het mooi glad pleisteren van een wand met gips. En dit glad is iets minder glad dan sausklaar, want bij dat laatste is een dunne verflaag voldoende om de muur mooi te maken. Door sauswerk zie je natuurlijk iedere oneffenheid en daarom moet sausklaar nog net wat gladder zijn dan behangklaar.

Behangklaar en sausklaar

Afhankelijk van de muur die je hebt moet deze wand eerst worden voorgestreken voor de hechting van het gips. Bij behangklaar maken wordt er zeker 1 laag minder aangebracht dan bij het sausklaar afwerken van de wand. De muur klaarmaken voor behang is om deze reden ook een stuk goedkoper dan sausklaar maken. Om te behangen hoeft het stucwerk minder glad te zijn en dat scheelt veel tijd en dus geld. Een paar euro (5) goedkoper per m2 scheelt voor 100m2 dus al 500 euro en voor 1000m2 dus 5.000 euro.

Behanglaar sauzen
Let wel: sausklaar stucwerk is al best egaal en vlak en vrij van oneffendheden. Sommige mensen sauzen een behangklare wand en dat is voor hen goed genoeg. Dit is echter niet de bedoeling van behangklaar maar het gebeurt wel om te besparen.

Gips is een bijzonder duurzaam bouwmateriaal voor binnenruimte en buitenwereld. Het is een volledig recyclebaar materiaal met een constante kwaliteit. Gyproc gipspleisters worden gemaakt van meest duurzame gipssoorten: natuurgips en rookgasontzwavelingsgips. Wat is nu eigenlijk het verschil?

Natuurgips
Het delven van gips gebeurt in Frankrijk in gesloten en open groeven. Deze groeven worden later weer gevuld, in de originele hoedanigheid hersteld en teruggegeven aan de natuur. De verwachting is dat, gezien de voorraad van natuurgips rondom Parijs, er de komende 300 jaar nog voldoende gips
gedolven kan worden. Hoe dichter bij de Seine het gips wordt gedolven, hoe zuiverder het gips is.

 

Wil je meer weten over de verschilende afwerkings manieren die we je kunnen aanbieden?

Mail naar info@ecowonen.net ons of bel naar Peter van Hemert op 06-15429978