Marmorino
Authentieke stucco

Portfolio Stel je vraag

Wat is Marmorino?

een sjieke ecologische italiaanse kalk stucco

Waarom Marmorino?

De voordelen zijn de bijzondere schoonheid en structuren en texturen die je kan verkrijgen

Technische overwegingen

Marmorino bestaat uit puur wit belegen moeraskalk, marmerkorrels en plantaardige olie. De hechting aan de ondergrond is zeer goed en de pleister is ademend,

Voorbereiding

belangrijk voor het eindreultaat

Kies je ondergrond

Niet alle ondergronden zijn geschikt

Lokatie

Een mooie schouw of net dat ene wandje

Resultaat

Authentiek, rustiek en uniek

Start een project met ons

Werken met marmorino in uw woning valt nog steeds binnen het 9% BTW  tarief voor woningen particulier bewoond en ouder dan 2 jaar. Studio Ecowonen neemt het hele jaar door opdrachten aan en komen vooraf eerst kijken naar de werkplek om de situatie goed te beoordelen.

Meer informatie nodig? of heb je interesse in een offerte mail dan naar info@ecowonen.net

Of bel met Peter van Hemert 06-154.299.78

Italie

De fraaiste afwerking in kalk

Marmorino is van origine Italiaans,

Het Italiaans stucwerk geeft een mooi marmereffect en wordt daarom steeds geliefder onder klanten

Voor dit type stucwerk is echter veel expertise nodig en speciale materialen en gereedschappen om de klus te klaren zoals jij dat wil.

Wat is marmorino?

Marmorino is een mooie, gladde afwerking dat erg decoratief in een woning staat. Het staat bekend als een klassiek Venetiaans gips en dateert uit de Romeinse tijd. Marmorino heeft een aantal goede eigenschappen, die ervoor gezorgd hebben dat steeds populairder wordt. Het is namelijk erg waterdicht, het is natuursteen waardoor het erg ecologisch en duurzaam is en is overal toepasbaar, Van wc tot badkamer, van keuken tot woonkamer.

Het is effectief, zelfs in zeer vochtige omstandigheden. Zijn waterdicht (door behandeling met venetiaanse zeep) en anti-bacteriële eigenschappen evenals visuele effecten zijn ook zeer wenselijk voor luxe badkamers en andere natte ruimtes.
Niet beperkt tot het interieur te gebruiken, kan men het zien aan de buitengevel van veel gebouwen met een groot effect.

Marmorino afwerkingen staan bekend om hun ecologische en duurzame kwaliteit. Het product is een natuurlijk product, marmorino “ademt” en biedt tegelijk een hoge weerstand tegen vocht. Marmorino is volledig toepasbaar in keuken en badkamer. Door een getinte waslaag laat zich evenals een prachtig visueel effect bereiken, zeer wenselijk voor en luxe badkamers of een Eye-catcher bijvoorbeeld een vrijstaande muur. Marmorino is uitstekend geschikt als basis laag voor Stucco Venezië. De uiteindelijke afwerking woord dan iets dikker, maar minder dan 0,5mm.

Chique

een tijdloze fraaie afwerking 

Het is een prachtige afwerking voor wanden en plafonds op schouwen, pilaren, accentwanden of badkamermeubels. Marmorino is eveneens volledig toepasbaar in keuken, badkamer, douche en welness ruimtes.
Marmorino is zowel binnen als buiten toepasbaar, in vorm van edelpleister of als kalkslib. Door het huidige regenwater, dat vaak een groot aandeel zwavel heeft, reageert de kalk met zwavel en woord calciumsulfate, de chemische naam voor gips. Gips is alleen voor binnen (buiten zal de slib uitwassen en verdwijnen.) Om deze reactie te voorkomen, word de afwerking met een speciale zeep beschermt. De nog niet carboniseerde kalk (reactie van kalk met kooldioxide) en de zeep beelden een onscheidbare molecule, de naam is kalkzeep.

Marmorino in de badkamer als vervanging van tegels, dat betekend een voegloos badkamer – geen last van vuile voegen of schimmel. Het water glijd van de muren af. Zo word het onderhoud tot een minimum beperkt. Kan met een speciale behandeling ook over bestaande tegels, met een minimale opbouwhoogde aangebracht worden, dat bespaart sloopwerk en tijd.

Geschikte ondergronden Marmorino: alle draagkrachtige pleistergronden zoals Gipspleister, Sierpleister, Kalkcementpleister – Gipsplatten, Gipsvezelplatten, MDF of bestaande tegels Finish Kalk is zuurgevoelig. Spijsolie, vruchtensap, azijn en andere vloeistoffen die in de keuken gebruikt worden, bevatten meer of minder zuur en veroorzaken lelijke plekken. Dit geldt ook voor de badkamer (Body lotion, Cosmetiek). Met Was behandelde oppervlakten zijn beschermd tegen zuurplekken. Was beperkt de wateropname van de kalkafwerking. Wasbehandelde oppervlakten kunnen vocht of met mild zeepwater gezuiverd worden.

Contact