Duurzame materialen
Ecologisch natuurlijk!

Portfolio Stel je vraag

Natuurlijk

Ecologisch en Duurzaam

Natuurlijke materialen

Met natuurlijke materialen in het interieur krijg je een mooi en rustige sfeer. Daarnaast zijn natuurlijke materialen vaak ook beter voor het milieu en zijn ze  ecologisch en duurzaam.

Stel je vraag

Mooier en beter voor je woning

Ecowonen is nu helemaal in. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en daarnaast vinden we natuurlijke materialen en handgemaakte producten belangrijk, Materialen als leem en kalk, maar ook bamboe en linnen zijn ecochic en geweldig mooi

Technische overwegingen

Ecowonen staat voor natuurlijk, ecologisch, biologisch. Richt je huis in met spullen van natuurlijke en duurzame materialen in combinatie met groene spullen, duurzame materialen, schimmelwerend, vochtregulerend en puur

Bewust kiezen voor Natuur

Geen belasting voor mens en milieu

Welk materiaal wil je

Met welke producten wil je gaan werken

Mogelijkheden

Heel veel structuren en materiaal mogelijkheden

Resultaat

Een geweldige leefomgeving en binnenklimaat

Start een duurzaam project met ons

Werken met duurzame materialen zoals kalkverf, leem of kalei in uw woning valt nog steeds binnen het 9% BTW  tarief voor woningen particulier bewoond en ouder dan 2 jaar. Studio Ecowonen neemt opdrachten met aan op basis van uurloon en materiaal en komen vooraf eerst kijken naar de werkplek om de situatie goed te beoordelen.

Meer informatie nodig? of heb je interesse in een offerte mail dan naar info@ecowonen.net

Of bel met Peter van Hemert 06-154.299.78

Kalkverf

De fraaiste afwerking in kalk

Wanneer ga jij kalkverf gebruiken?

We verwerken kalkverf van verschillende merken en gebruikt hiervoor verschillende technieken.

werken met kalkverf is een eeuwenoude techniek. Voor een authentieke afwerking van wanden en biedt steeds een grote meerwaarde. Kalkverf is meestal voor interieur toepassingen, Het is super gaaf en geeft een authentieke uitstraling op je de muren.

Met een wat streperig effect als eindresultaat is kalkverf zoals het woord al zegt, een verf op basis van kalk van een natuurlijke kalksoort, deze verfsoort versteend op den duur, en een goede voorbewerking is nodig om het eindresultaat zo mooi mogelijk te laten zijn.

Kalkverf is samengesteld uit gebluste kalk en natuurlijke pigmenten dus echte natuurverf. Het geeft ook niet meer zo af als vroeger.

Lees meer over kalkverf

Leem

De natuur op je muur

Ben jij de persoon die graag een optimaal binnenklimaat wil in zijn woning met leemstuc?

Een huis afgewerkt met een 100% natuurlijk materiaal, Een materiaal dat heel veel positieve eigenschappen heeft en jou woonomgeving optimaliseert!

Dan is leem iets voor jou.

Al bijna 20 jaar jaar verwerken wij met veel liefde dit stijlvol materiaal. En kunnen je inmiddels alles vertellen over leem en toepassingen. Meer dan 250 projecten hebben we al uit mogen voeren met leem, Van kleine wanden in huis tot complete kantoren en woningen, Yoga studio´s en Stilte ruimtes in Ziekenhuizen.

Weet je hoe het voelt om lekker met je blote voeten door het zand te lopen? Over het strand of door een weiland. Je maakt letterlijk verbinding met de aarde. Deze vergelijking kan je ook maken als je je woning met leem (aarde) afwerkt.

Waarom kies je voor leem

Als je kiest voor leemstuc omdat het je klimaat in je woning moet verbeteren, dan is basisleem geschikt. Basisleem kan je als afwerklaag opzetten maar je kan er ook later een leemverf of leemfinish overheen zetten.

Lees meer over leem

Kalei

Gaaf, orgineel en mooi

Kalei als afwerking op je gevel?

Het is de ideale manier om ze te voorzien van een degelijke behandeling en afwerklaag. De kalk vormt daarbij niet alleen een goede beschermlaag tegen vocht en andere invloeden, het verbergt ook moeiteloos ongewenste oneffenheden. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt je gevel door het kaleien ook een splinternieuwe authentieke look. De dikke laag hydraat kalk kunnen we handmatig en machinaal verwerken, dat ligt een beetje aan het project

Kaleien is rustiek, authentiek en uniek

Wanneer de gevel er niet meer zo mooi uitziet, of als er beschadigingen zijn die erg ontsierend werken, dan is kaleien een goede manier om dit te camoufleren. Het is ook een populaire techniek bij de renovatie van gevels. Daarmee creëer je een mooie en rustieke uitstraling die perfect past bij landelijke woningen.

Liever een moderne of andere uitstraling? Door het toevoegen van kleurpigment kan kaleien ook in andere kleuren. Zo geef jij je buitenmuur de look die perfect past bij je eigen smaak en wensen

Lees meer over kalei

Tadelakt

Is er een mooiere afwerking?

Wil jij het traditioneel Marokkaans type stucwerk in je badkamer zien, dan kies je voor tadelakt met een unieke, authentieke en warme uitstraling.

We zijn een van de eerste in Nederland die tadelakt verwerkte, Een beetje uit het oog verloren door de komst van o.a betoncire en ander modern badkamerstucwerk, Maar nog steeds erg gewild door zijn unieke tekening.

Tadelakt is een pleistertechniek uit Marokko. Marokkaans tadelakt wordt ook alleen in de streek van Marrakech gedolven en volgens een mondelinge traditie doorgegeven, een paar duizend jaar geleden werd tadelakt door berbers ontdekt en toegepast om drinkwater cisternen te vervaardigen, Ook het waterdicht maken van hammams en afwerken van waterleidingen werd met tadelakt gedaan.

Tadelakt is authentiek en origineel kalk stucwerk

Lees meer over tadelakt