natuurlijk

Duurzame materialen
Ecologisch natuurlijk 

bekijk portfolio

Natuurlijk

Ecologisch en Duurzaam

Natuurlijke materialen

Met natuurlijke materialen in het interieur krijg je een mooi en rustige sfeer. Daarnaast zijn natuurlijke materialen ook beter voor het milieu en duurzaam.

Stel je vraag

Mooier en beter voor je woning

Ecowonen is nu helemaal in!  Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en daarnaast vinden we natuurlijke materialen en handgemaakte producten belangrijk, Materialen als leem en kalk, maar ook bamboe en linnen zijn ecochic en geweldig mooi

Technische overwegingen

Ecowonen staat voor natuurlijk, ecologisch, biologisch. Richt je huis in met spullen van natuurlijke en duurzame materialen in combinatie met groene spullen, duurzame materialen, schimmelwerend, vochtregulerend en puur

Start je project met ons

Bewust kiezen voor natuur en dus geen belasting voor mens en milieu, Heel veel structuren en materiaal mogelijkheden, Een geweldige leefomgeving en binnenklimaat,  Met welke producten wil je gaan werken

contact

badkamer

Wil jij het traditioneel Marokkaans type stucwerk in je badkamer zien, dan kies je voor tadelakt met een unieke, authentieke en warme uitstraling.

We zijn een van de eerste in Nederland die tadelakt verwerkte, Een beetje uit het oog verloren door de komst van o.a betoncire en ander modern badkamerstucwerk, Maar nog steeds erg gewild door zijn unieke tekening.

Lees meer over tadelakt

interieur

Ben jij de persoon die graag een optimaal binnenklimaat wil in zijn woning met leemstuc?

Een huis afgewerkt met een 100% natuurlijk materiaal, Een materiaal dat heel veel positieve eigenschappen heeft en jou woonomgeving optimaliseert!

Dan is leem iets voor jou.

 

lees meer over leem

buiten

Kalei als afwerking op je gevel?

Het is de ideale manier om ze te voorzien van een degelijke behandeling en afwerklaag. De kalk vormt daarbij niet alleen een goede beschermlaag tegen vocht en andere invloeden, het verbergt ook moeiteloos ongewenste oneffenheden. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt je gevel door het kaleien ook een splinternieuwe authentieke look. De dikke laag hydraat kalk kunnen we handmatig en machinaal verwerken, dat ligt een beetje aan het project

Lees meer over kalei

De wandafwerking bepaalt de sfeer van je woning voor een groot deel.

Je kan kiezen voor glad en glanzend of voor matte afwerking met een structuur. Met verf en kleur kun je een ruimte warm of juist helder en fris maken.

Elke afwerking is samengesteld uit verschillende stoffen en worden allemaal op een andere manier gemaakt. Daardoor hebben ze zowel een effect op het binnenmilieu als op het ecologisch systeem buiten. Ik heb veel oog voor het milieu en ben me ervan bewust dat we slechts een planeet hebben waar we op moeten leven met zijn allen, we moeten hier allemaal voorzichtig mee omgaan.

Wij kijken dus graag in onze materiaal keuze naar eigenschappen zoals het productieproces “Hoe wordt het product gemaakt” en wat is de uitstraling  “Hoe ziet het materiaal er uit”

Toepasbaarheid Voor welke ruimten is het materiaal geschikt, en wat is de milieubelasting, Hoeveel energie is er nodig bij de productie van het materiaal en hoeveel giftige stoffen komen er vrij bij de wandafwerking. Laat je informeren en adviseren door ons.

 

 

contact

Bekijk Portfolio