Materiaalkeuze bepaald de sfeer in huis

vraag offerte

Voor zakelijke en particuliere interieur afwerking

Met interieur afwerking bedoelen we niet de luxaflex en het tapijt, in je nieuwe woning, Maar alle wand, plafond en vloer stukadoors en schilders afwerkingen die een moderne woning of kantoor kan gebruiken op een duurzame, authentieke en ecologische basis. Met leem of kalk dus!

Wil je een spackspuitplafond, of spachtelputz wand in combinatie met een latex plafond?, Alstubieft… Wij worden er niet blij van, Bel iemand via Werkspot of Marktplaats. Wij doen het in ieder geval niet.

Wat kunnen we dan wel voor je doen?

We maken hele fraaie, ruige, stoere, serene  en authentieke wanden, plafonds en vloeren. Natuurlijk met materialen die jou en je naaste niet belasten met chemische toeslagstoffen en geen plastics achterlaten in het milieu. Echt, als we nu kijken naar de milieu belasting die via de bouw vrijkomt, Het is nog steeds een drama. Maar de materialen die wij gebruiken zoals leem en kalk zijn niet alleen al heel lang 100% ecologisch en natuurlijke bouwmaterialen, het zijn ook hele oude bouwmaterialen die haar klasse, sterkte en pluspunten al heel lang hebben bewezen. Daarom gebruiken we voor ons en voor jou, de beste kwaliteits producten.

Leem

We kunnen leem wel op 50  verschillende manieren afwerken voor je, ruig, als stucco, gesponsd, heel erg glad, met patronen erin, Jij mag het zeggen, Met topmerken als Tierrafino en Claytec haal je gegarandeerd een supermooi en fijn interieur in huis, Met Superkleuren als Iquitos Groen en Dover Wit, of Kolumba Grau en Alt Weiss.

Leemwerken kunnen we uitvoeren in de systemen:

  • Basisleem + Kleurleem
  • Leemfinish (kleurleem)
  • Witte basisleem (Raap en kleurleem in een)
  • Leemverf
  • Basisleem + leemverf
  • Basisleem + kalkverf
  • Leemstucco (listro)
  • Betonlook in leem

Kalk

Natuurlijk werken we met kalkpleisters, die we vooral inzetten op buitengevels over bijvoorbeeld Kalkhennep wanden of strobalen bouw, maar ook gesaneerde oude boerderij gevels worden het beste met een natuurlijke kalk afgewerkt.In het circulair, biobased en duurzaam bouwen verhaal zijn er eigenlijk maar een aantal materialen die aan alle eisen tegemoet komen. Leem is er een van, maar ook kalk. Dat is niet zo gek, want het heeft perfecte eigenschappen voor wandafwerking. Het natuurlijke materiaal bevat verder geen stoffen die schadelijk zijn voor mens of milieu

 

Kalei

Kaleien is een techniek tussen stuc en schilderwerk in waarbij een dikke kalkpleister met een blokborstel op de muur wordt gebracht. Kalei wordt zowel toegepast bij gevels als binnenmuren en zowel bij nieuwbouw als renovaties.

Het is de ideale manier om ze te voorzien van een degelijke behandeling en afwerklaag. De kalk vormt daarbij niet alleen een goede beschermlaag tegen vocht en andere invloeden, het verbergt ook moeiteloos ongewenste oneffenheden. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt je gevel door het kaleien ook een splinternieuwe authentieke look.

De dikke laag hydraatkalk kunnen we handmatig en machinaal verwerken, dat ligt een beetje aan het project

Kalkverf

We verwerken kalkverf van verschillende merken en gebruikt hiervoor verschillende technieken. werken met kalkverf is een eeuwenoude techniek. Voor een authentieke afwerking van wanden en biedt steeds een grote meerwaarde. Kalkverf is meestal voor interieur toepassingen, Het is super gaaf en geeft een authentieke uitstraling op je de muren.

Met een wat streperig effect als eindresultaat is kalkverf zoals het woord al zegt, een verf op basis van kalk van een natuurlijke kalksoort, deze verfsoort versteend op den duur, en een goede voorbewerking is nodig om het eindresultaat zo mooi mogelijk te laten zijn

Wil jij een offerte in stukadoors of schilderwerk
Voor een duidelijke prijsopgaaf moeten we altijd het werk kunnen zien op lokatie in verband met ondergronden, voorbereidingen etc.

Telefoon 0575-779.729 of mobiel 06-154.299.78