KaleiAuthentiek afwerken van buitengevels

Portfolio

Wat is de levensduur ?

Een goed aangebrachte kalei laag gaat in ideale omstandigheden zeker 10 jaar mee. Net ongeveer zoals een buitenverf. Er zijn evenwel enkele factoren die de levensduur negatief beïnvloeden. Door waterschade kan de kalei ook vlekken gaan vertonen. Niet elke ondergrond is geschikt om te kaleien. Ondergronden zoals baksteen, zuiver beton, sommige pleisters etc. zijn mineraal en zijn geschikt om te kaleien. Gevels die onvoldoende zuigend zijn, zullen de Kalei minder goed aanzuigen, Kalei is niet verwijderbaar, maar kan overschilderd worden met klassieke kalk of silicaatverf

Slechte voegen 

Kalei kan op zeer oude, beschadigde gevel aangebracht worden. Loszittende voegen dienen verwijderd te worden. Scheurtjes in voegen vormen geen probleem.Indien er diepe voegen dienen opgevuld te worden, is het heel belangrijk om na de eerste laag de Kalei volledig te laten opdrogen. Na opdrogen zullen mogelijk krimpscheurtjes ontstaan zijn en die worden met de 2° laag perfect opgevuld.

Is kalei geschikt voor muren met opstijgend vocht ?

Kalei kan aangebracht worden op licht vochtige gevels, de kalei dient wel te kunnen uitdrogen om voldoende uit te harden. Licht opstijgend vocht zal de kalei niet van het oppervlak duwen, maar doorheen de kalei trekken en verdampen. Muren die echter in de winterperiode verzadigd zijn door opstijgend vocht zullen mogelijk vorstschade oplopen bij strenge vorst. Grote problemen met opstijgend vocht dienen vooraf opgelost te worden. Dan is kalei niet handig om aan te brengen, maar dat geld eigenlijk voor alle pleister/ mortel materialenAlle ruwe en poreuze steenachtige ondergronden of onbeschilderde minerale buiten bepleisteringen zijn geschikt om op te kaleien. Dus niet op geverfde gevels!

Kan ik ook binnenshuis kaleien ?

Natuurlijk! Zolang je de ondergrond nat kan maken en die niet uit gips bestaat, kan je onze kalei pleisters ook binnen toepassen. Voor het goedkoop en gestructureerd ‘witten’ van kelders en garages uit beton of betonblokken of cellenbeton zoals Ytong-stenen en Multipor-isolatieplaten is er een speciale Quick Mix

Is kalei waterdicht ?

Kalk vormt zelfs met de toevoeging van trass geen waterdichte laag. Kalei aangebracht in 2-3mm draagt bij tot de water werendheid van je muur. De kalei laag buffert regeninslag en heeft de eigenschap heel snel actief weer uit te drogen. Dat verklaart het typische wolkerig effect op een pas beregende gekaleide muur. Een semi-hydraulische NHL-kalkkalei doet dat iets beter dan een trass kaleipleister. Deze laatste is dan weer weersbestendiger en hardt sneller uit door de toevoeging van trass

Kalei is de mooiste afwerking in kalk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt

Get yourself a pair!

Kaleien is een techniek tussen stuc en schilderwerk in waarbij een dikke kalkpleister met een blokkwast op de muur wordt gebracht.

Het verbergt ook moeiteloos ongewenste oneffenheden. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt je gevel door het kaleien ook een splinternieuwe authentieke look. De dikke laag hydraatkalk kunnen we handmatig en machinaal verwerken, dat ligt een beetje aan het project

Kaleien is rustiek, authentiek en uniek

Wanneer de gevel er niet meer zo mooi uitziet, of als er beschadigingen zijn die erg ontsierend werken, dan is kaleien een goede manier om dit te camoufleren. Het is ook een populaire techniek bij de renovatie van gevels. Daarmee creëer je een mooie en rustieke uitstraling die perfect past bij landelijke woningen.Liever een moderne of andere uitstraling? Door het toevoegen van kleurpigment kan kaleien ook in andere kleuren. Zo geef jij je buitenmuur de look die perfect past bij je eigen smaak en wensen.

Interesse?

Start je kalei project met ons.

Werken met Kalei aan je woning valt nog steeds binnen het 9% BTW tarief voor woningen particulier bewoond en ouder dan 2 jaar.

Meer informatie nodig? of heb je interesse in een offerte mail dan naar info@ecowonen.net

Bel direct

De voordelen van kalei kunnen opgesplitst worden in esthetische en technische overwegingen

Our partners

Quality over quantity

Made to last

Etiam rhoncus. Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus,incidunt tempus. Donec vitae sapien ut libero venenatis faucibus. Nullam os faucibus tincidunt. Duis leo. Sed fringilla mauris sit amet nibh. Donec sodales sagittis magna. Sed consequat, leo eget bibendum sodales, augue velit cursus nunc, quis gravida magna mi a libero.

Read the full story

Our mission

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt utetuer adipiscing elit, sed diam nonut laoreet dolore magna aat volutpat.

More about us