Wil je het oppervlak glad, een structuur of toch met een korreltje?

laat het ons weten

Plafonds

Het eerste waar je naar kijkt, Het plafond Bij het renoveren van een huis worden er nog wel eens muren verplaatst of weggehaald of er worden van 2 kamers één gemaakt. Muren worden gestuukt en de vloer weer mooi egaal gemaakt maar wat doe je met het plafond?

Plafondafwerking

Er zijn veel verschillende soorten afwerkingen mogelijk op je plafond. De meest gekozen afwerking is dan ook wel glad pleisterwerk. Door het glad stucen van uw plafond zal u voor het oog meer ruimte creëren.

Deze afwerkingen kunnen we voor je verzorgen in materialen zoals

  • Natuurgips – Met een natuurlijke gips glad gepleisterd palfond
  • Kalk stucco – Een dunlagige kalkglanspleister gekleurd in de massa.
  • Leemfinish – Is een fijne kleurleem korrel structuur die we kunnen aanbrengen met de spuit
  • Basisleem – Of bruinleem afwerking als basis voor de kleurleem maar ook schildersklaar opgeleverd.
  • En natuurlijk ook Tadelakt Stone, StucDeco of Stuc and Staff afwerkingen

Ondergronden kunnen nogal eens verschillen per woning, zo maken de meeste traditionele nieuwbouw woningen steeds vaker gebruik van betonplaten plafonds, terwijl er in een houtskeletbouw weer meer fermacell of gips platen gebruikt worden.

Wanden

Voor de wandafwerking in je woning zijn er natuurlijk heel veel mogelijkheden, onze voorkeur gaat uit naar leem, maar we zijn natuurlijk alleskunners dus ook een kalk wand of natuurgips wand is mogelijk.

De wandafwerking bepaalt de sfeer van je huis voor een groot deel. Je kunt kiezen voor glad en glanzend of voor een structuur. Met verf en kleur kun je een ruimte warm of juist helder en fris maken. Elke afwerking is samengesteld uit verschillende stoffen en worden ieder op een andere manier gemaakt. Daardoor hebben ze zowel een effect op het binnenmilieu als op het ecologisch systeem buiten.

Vloeren

Een vloer is een belangrijk sfeerelement in je huis. De keuze in materialen is enorm en daardoor niet altijd even gemakkelijk. Het is vaak een afweging tussen stijl en functie. Zo is een harde vloer vaak ideaal voor de beneden verdieping en kunnen zachtere materialen de bovenverdieping extra warmte geven.

 

neem contact op