Stoere woonvloer Maranzo van Frescolori

De levendige minerale Maranzo vloeren van Frescolori geven elke kamer een unieke uitstraling. Verrassend, innovatief ontwerp, naar smaak gemaakt, geeft ruimtes een metamorfose. Maranzo heeft als kenmerkt dat het bijzonder hard is, de vloer is bestand tegen dagelijkse stress, zelfs in druk bezochte commerciële gebieden.

Maranzo geeft een zeker gevoel

MARANZO® is ook het product van ons merk voor douches en natte ruimtes. Vanwege de hoge kwaliteit is dit product bijzonder geschikt en is ongevoelig voor hitte en vocht. Een ander speciaal kenmerk is onbeperkte kleurmogelijkheden, wat resulteert in een onbeperkte ontwerp vrijheid. De naadloze verwerking geeft uw woning een ruimtelijk effect en een elegante uitstraling naar uw smaak en wensen. Het materiaal is volledig verzadigd en voorzien van een impregnering die de vloer waterdicht en vet afstotend maakt.

Perfect match

Omdat Maranzo in NCS of RAL kleren te maken is kan je altijd een perfect match maken met de overige kleuren in je interieur

De voordelen van Maranzo woonvloeren

Maranzo heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van traditionele vloeren van hout of steen. Sommige hiervan zijn functioneel, anderen hebben meer te maken met het uiterlijk:

  • Een vloer van Maranzo is vloeistofdicht. Dit maakt het uitermate geschikt voor badkamers en keukens.
  • Maranzo is naadloos. U zal dus geen vervuilde naden aantreffen in ruimtes die voorzien zijn van een vloer of wand met beton ciré. Dit betekent dat alles eenvoudiger schoon te houden is en dat u langer kunt genieten van uw nieuwe interieur, dat een stuk duurzamer is.
  • Wanneer een vloer, wand, vensterbank of trap met Maranzo wordt afgewerkt zijn talloze variaties mogelijk. Vaak wordt Maranzo gebruikt om een stoere, industriële look te creëren, maar bijna iedere stijl is te maken: van metallic koper tot aan rustige en warme kleuren met een matte uitstraling. Dit is ook een van de redenen dat niet alleen wanden en vloeren met Maranzo worden afgewerkt, maar ook trappen, vensterbanken en soms zelfs meubels.

Toepasbaar op iedere ondergrond

Maranzo is namelijk op praktisch iedere ondergrond aan te brengen. Keramische tegels, betontegels, anhydriet vloeren, cementgebonden vloeren… Enige voorwaarde is dat de ondergrond vast zit en schoon en vetvrij is. Een vlakke ondergrond heeft dus de voorkeur. Maar indien dit niet het geval is, kan door middel van het egaliseren van de ondergrond alsnog Maranzo worden aangebracht.

Maranzo onderhoud

Door de vloeistofdichte eigenschappen en het naadloze karakter van de vloer of wand is onderhoud en schoonmaken een koud kunstje. Voor de schoonmaak volstaat een mild, zuurvrij schoonmaakmiddel. Omdat Maranzo over schimmelwerende eigenschappen beschikt heeft u hier in vochtige ruimtes zoals de badkamer of de keuken extra profijt van.

Iedere meter is anders

Bij het Maranzo-oppervlak zijn golvingen en lichte kleurverschillen kenmerkend, deze horen bij de uitstraling van de vloer. Een bijzonderheid van deze techniek is dat het oppervlak niet altijd overal dezelfde structuur heeft. Afwijkingen van het voorbeeldoppervlak zijn mogelijk en zijn als het ware het “handschrift” van de verwerker. Wat betreft de oppervlaktebelasting is Maranzo vergelijkbaar met een parketvloer.

Wil je meer weten over Maranzo in jou interieur?

Neem contact op