Ecowonen is een excellente verwerker van Stoopen & Meeûs producten. Dit Belgische familiebedrijf met een trotse geschiedenis van meer dan 120 jaar,  die ernaar streeft om een langdurige relatie met zijn klanten, leveranciers en werknemers aan te gaan en te onderhouden. De producten zijn milieubewust, vooral door lage VOC minerale systemen.

De producten die Stoopen en Meeûs die wij wekelijks verwerken zijn op en top getest en van hoge kwaliteit, binnenkort is er ook een leemverf op de markt.  We zijn ondertussen zeer bedreven in het verwerken van producten van Stoopen en Meeûs, Stucdeco en Stucgranito vloeren,  Stucdeco badkamers en Kalkverf afwerkingen.  Meer informatie over deze producten vindt je ook op deze website.

Nu zijn ze producent van o.a:

  • Kalkverf
  • Kalei
  • Stuc deco
  • Stuc Granito
  • Pigmenten

Kalkverf

Kalkverf van Stoopen & Meeûs is een kalk matte, decoratieve verf die binnen, maar ook buiten kan toegepast worden. Binnen zijn er vele decoratieve schilder- en spatel technieken mogelijk met de Kalkverf. Kalkverf biedt steeds een bijzondere meerwaarde!

De Kalkverf leent zich zeer goed voor restauraties en renovaties van oude gebouwen. Bovendien is de Kalkverf ‘natuurlijke verf’ met een groot traditioneel en ecologisch karakter. Stoopen & Meeûs biedt 69 standaard kleuren aan specifiek voor Kalkverf.

Kleuren

De belangrijkste eigenschappen 

  • Milieuvriendelijk
  • Hoog renoverend en decoratief karakter
  • Matte, minerale kalk-look
  • Goede duurzaamheid

Voordelen

Stoopen & Meeûs kalkverf is een minerale verf ingekleurd met (hoofdzakelijk) minerale pigmenten, op deze manier bekomen we een authentieke, ecologische kalkverf. Er zijn veel kleuren mogelijk,  Ook de kleuren van de Kalei en Stuckleurkaart zijn bruikbaar. Er zijn verschillende technieken mogelijk: Van een vrij genuanceerde en streperige look, tot een stucco look. Indien u pigmenten inborstelt, kan u prachtige effecten creëren. Aangename verwerking door de lange open tijd (verwerkingstijd), zonder voortdurend te moeten oproeren.


Kalei

Kaleien is een eeuwenoude techniek voor het authentiek afwerken van buitengevels, waarbij een minerale verf voldoende dik wordt aangebracht met een blokborstel.

De Kalei van Stoopen & Meeûs is weersbestendig en laat de structuur van het metselwerk zichtbaar. Bij vochtig weer vertoont de kalei de befaamde ‘vlekvorming’. Het uitzicht wordt mede bepaald door de borsteltechniek. De zuigkracht van de ondergrond bepaalt de kleurnuance in de kalei laag.

Kleuren

De uiteindelijke dikte wordt bepaald door diverse factoren

Het aantal lagen: het is aanbevolen om steeds 2 lagen aan te brengen. De hoeveelheid aanmaakwater : borstelen met een dikker mengsel zal resulteren in een dikkere laag kalei Zuigkracht van de ondergrond : op sterk zuigende ondergronden gaat het uitborstelen van de kalei moeilijker, dit resulteert in een dikkere laag kalei.

De 1° laag wordt gebruikt om alle voegen in te kleuren, de 2° laag wordt verdund aangebracht om snel en zonder blokvorming het geveloppervlak af te werken.
De Kalei bestaat uit o.a. minerale grondstoffen (max. korrelgrootte 0,75 mm) en cementvrije bindmiddelen zoals kalk en hydraulische kalk, die het ademend en vocht regulerend karakter van de gevel onveranderd laten.


Stucdeco en Stucgranito

Stucdeco en Granito van Stoopen en Meeus verwerken is voor ons dagelijkse kost. Het is een hoogwaardige, decoratieve minerale stuc toepasbaar op vloeren, wanden en werkbladen (keuken, badkamer). Stuc Deco laat makkelijk toe bepaalde kleurnuances te creëren zoals bij een tadelakt. Het uitzicht kan variëren van een ruwe, genuanceerde stuc tot een egale, glanzende tadelakt look, een echte waterdichte badkamer stuc met veel charme en uitstraling.

Stuc Deco kan toegepast worden op bijna elke stevige ondergrond in goede staat, zoals bezetting, chape, beton, tegels,… Stuc Deco is in het bijzonder geschikt voor renovaties van badkamers en oude tegelvloeren

Tadelakt uitzicht in twee lagen en de hardheid van beton

Stuc wordt zeer dun aangebracht (ongeveer 1-2mm)  waardoor het essentieel is dat onder de stuc een 100% waterdichte ondergrond is aangebracht. Dit kan een sealer, mortel of bestaande ondergrond zijn zoals betegeling. De Stuc op zich is watervast en wordt niet beschadigd door water. De Stuc Granito & Deco kan in de meeste particuliere woningen beschermd worden door een natuurzeep. Vlekgevoelige toepassingen zoals het aanrecht, vloeren met veel passage, etc., kunnen afgewerkt worden met een PU vernis. Ook andere bestaande beschermingsproducten voor natuursteen zullen mogelijk zijn, maar dienen eerst getest te worden

Mooie textuur en tekening door de invloed van kalk

Granito is beter geschikt voor vloeren en op bijna elke ondergrond mogelijk, de verschillen met Deco zijn o.a dat de Granito kan iets dunner gezet worden.Kan met minder nuances, strakker gezet worden en voelt steeds iets ruwer aan, voor de kleuren kunnen we hierbij gebruik maken van het rijke assortiment pigmenten. Zo kunnen over 400 kleuren aangebracht worden, er zit dus altijd een kleur bij naar wens.

Door veel ervaring zijn we wijs geworden in wat wel mogelijk is en wat absoluut niet kan op het gebied van tegel vervangend stucwerk, Zeker in een badkamer dienen echt specifieke voorzorgsmaatregelen genomen te worden voordat de afwerking laag Stucdeco of Granito is aan te brengen. Houdt in ieder geval alle stukadoorswerkzaamheden bij een partij en vraag het garantie certificaat zoals wij die verstrekken bij binnenwerk. Er zit 3 jaar garantie op alle binnen werkzaamheden die wij uitvoeren.

Kleuren

net-stoopen-en-meeus-folder-stuc-deco-gratis

 

Ben je geinspireerd geraakt en wil je meer weten over de mogelijkheden of wil je graag een offerte of ben je op zoek naar advies, Maak HIER een afspraak voor een advies bij je thuis, wij nemen dan alle mogelijkheden mee en bekijken meteen de ruimte waar de werkzaamheden mogen worden uitgevoerd, of je komt kijken op een lopend project.

Ecowonen is niet aansprakelijk voor kleurverschillen in aangeboden staal en eindresultaat, de tekening kan drukker of rustiger gemaakt worden door de manier van opzetten alleen niet volgens een bepaald patroon of tekening, de producten die we verwerken zijn van hoge kwaliteit, Je kan bij ons dus een objectief en zo eerlijk mogelijk advies verwachten. Maar wij zijn er niet aansprakelijk wanneer het resultaat in de tekening niet geheel naar wens is.

mail naar info@ecowonen.net

Bel Peter van Hemert op 06-154.299.78

Direct advies