Voor opdrachtgevers in Maarsbergen hebben we binnen het renovatie verbouw project aan hun vrijstaande jaren 30 woning een badkamer afwerking gerealiseerd in Stuc Deco van Stoopen en Meeus. Hierbij werden de wanden en vloer afgewerkt met deze kalkstuc in een bijzondere kleurcombinatie.

Tadelakt in betonkwaliteit

Stucdeco van Stoopen en Meeus heeft de eigenschappen van een orginele tadelakt zoals die van Tierrafino of Pure Tadelakt, Het is een hydraat kalk met een polymeer toevoeging die op deze manier waterdicht is.

De Stuc Deco en de Stuc Granito van Stoopen en Meeus is hét nieuwe product voor watervast stucwerk in uw badkamer, keuken of toilet. Standaard zijn de beide Stucs leverbaar in dezelfde kleuren met Granito voor de vloer afwerking en Deco als wand afwerkings toepassing.

Afwerken

De Stuc Deco of Granito wordt afgewerkt met een beschermende laag. StucHardWaxOil is een bescherming voor Stuc Granito & Deco. Te gebruiken waar het risico op vlekken en verontreiniging groot is. Denk daarbij aan het aanrecht, de douchevloer en andere plaatsen waar zeepresten blijven. StucHardWaxOil is niet filmvormend, maar beschermt de stuc tegen de meeste verontreinigingen. StucHardWaxOil biedt 24 uur bescherming tegen onder andere water, cola, fruitsap, citroen, koffie, olie, tomatenconcentraat, en alkalische en zure reinigingsmiddelen. Langdurig contact met azijn maakt vlekken in de StucHardWaxOil.

De kalkmortel is geschikt voor praktisch elk gewenst oppervlak

(vloer/wand/plafond) en hecht door z’n unieke samenstelling op een groot aantal typen ondergronden. De stuclaag is zeer dun (1 tot 3 mm in 2 lagen) maar vanwege de kalkbasis bijzonder sterk en slijtvast in tegenstelling tot vergelijkbare stucproducten. Met name dankzij bijbehorende unieke afwerkingproducten is Stucdeco geschikt voor zowel binnen en buiten maar met name ook voor natte ruimten (compleet waterdichte afwerking). Het oppervlak, zoals aanrechtblad en doucheruimte, kunnen met reguliere schoonmaakproducten worden onderhouden en gereinigd. Agressievere middelen als chloor, bleek of antikal worden afgeraden.

Leemverf als afwerking met Tierrafino

Voor de slaapkamers van de kinderen en papa en mama hebben we de leemverf T-PAint van Tierrafino ge-adviseerd, Tierrafino T-paint is een leem-structuurverf voor het interieur. De T staat voor textuur, ofwel structuur. Door de leem is speciaal geselecteerd zand gemengd, waardoor een korrelige structuur ontstaat. Wanden en plafonds die behandeld zijn met T-paint zien er levendig en sprankelend uit, want kleur en glans van de zandkorrels zijn duidelijk zichtbaar.

Tierrafino T-paint vertoont nog een aantal typerende kenmerken die eigen zijn aan leem. Het is damp-open en vochtregulerend en levert daarmee een bijdrage aan een prettig en gezond leefklimaat in huis of op uw werkplek. De korrelige structuur verkort bovendien de nagalmtijd in een ruimte.

Wil meer weten over Stucdeco of  ander decoratief stucadoorswerk in uw badkamer? Ecowonen heeft de expertise uw badkamer te voorzien van de meest prachtige afwerkingen die nu in omloop zijn. Zoals:

  • Betoncire
  • Tadelakt
  • Stucdeco
  • Frescolori
  • leemstuc

Wil je graag een offerte of heb je interesse in advies, mail naar info@ecowonen.net of bel met Peter van Hemert op 06-15429978

Direct advies