Badkamer stuc
Speciaal gemaakt naar jou wens en idee

Portfolio Over ons

Badkamer stuc ?

Een vloer om op te wonen, lekker comfortabel en in een stuk. Soms is het nodig de vloer te dilateren om de spanning weg te halen

Geen tegels op de wand ?

De mooiste tekening in het eindresultaat vindt je in badkamer stuc uitgevoerd in , deze heeft een hele mooie uitstraling

Technische overwegingen

We kunnen je badkamer helemaal ecologisch en zonder enige chemische toevoeging afwerken, met kalk

Voorbereiding

belangrijk voor het eindreultaat

Kies je materiaal

Stuc and Floor, StucDeco, Unilit Pedes, Tadelakt, Frescolori

Lokatie

Houten vloeren zijn niet gechikt

Resultaat

Authentiek, rustiek en uniek

Start een badkamer project met ons

Als we badkamer stuc in uw woning aanbrengen valt dit nog steeds binnen het 9% BTW  tarief voor woningen particulier bewoond en ouder dan 2 jaar. Studio Ecowonen neemt het gehele jaar door badkamer opdrachten aan. We komen vooraf eerst kijken naar de werkplek om de situatie goed te beoordelen.

Let op!

Sanitair op en afbouwen en leveren doen we niet, We verzorgen uitsluitend wand, plafond en vloer afwerking

Meer informatie nodig? of heb je interesse in een offerte mail dan naar info@ecowonen.net

Of bel met Peter van Hemert 06-154.299.78

Kalk

De fraaiste tekening

Waarom uw badkamer stucen?

De badkamer stucen is de nieuwste trend op het gebied van stucwerk. Het is hygiënisch, origineel en biedt een stijlvol alternatief voor betegelen. Door de veelzijdigheid van stucwerk kunt u kiezen uit vele verschillende soorten afwerkingen. Twee belangrijke voordelen van de badkamer stucen zijn:

  • Hygiëne
  • Originaliteit

badkamer stuc verbetert de hygiëne in uw badkamer. Dit komt doordat er bij stukadoren, in tegenstelling tot betegelen, geen voegen zijn waarin schimmel zich kan nestelen. U hoeft dus geen agressieve schoonmaakmiddelen meer te gebruiken om schimmel tegen te gaan. De badkamer stukadoren zorgt voor optimale hygiëne, en een verzorgde, stijlvolle uitstraling.

We plaatsen verschillende soorten stucwerk namelijk;

  • Stuc & Floor
  • StucDeco
  • Unilit Pedes
  • Frescolori

Wij zijn een groot voorstander van zo natuurlijk mogelijke materialen in een badkamer. Niet alleen omdat deze milieu- en mensvriendelijker zijn, maar ook omdat de schoonheid van deze materialen ongeëvenaard blijft.  Een natuurlijke kalk heeft ook technisch gezien een beter resultaat dan met een caoting afgewerkt systeem. Hoe natuurlijker het materiaal, des te verfijnder het eindresultaat.

PRIJZEN

De prijs van het aanbrengen van de voorgestelde materialen is afhankelijk van veel factoren zoals woonplaats, ondergrond,grootte van het oppervlak, aantal hoeken en kanten, Kortom de moeilijkheidsgraad van de werkzaamheden. We hanteren daarom ook geen meterprijs en onmogelijk om een exacte prijsopgave te maken zonder de specifieke situatie te kennen. In de  meeste gevallen zal het nodig zijn om extra werkzaamheden aan de ondergrond uit te voeren zoals het aanbrengen van waterdicht doek en het uitvlakken van de ondergrond. In de meeste gevallen geldt het lage btw tarief van 9 procent, voor huizen ouder dan 2 jaar.

Kleuren

zijn natuurlijke tonen

Stuc & Floor

Zijn unieke kalkmortels die speciaal ontwikkeld zijn voor het creëren van badkamer wanden bestaande uit kalk. Het zijn dun lagige kalkglanspleister gekleurd in de massa. Het materiaal is geschikt om toe te passen op vloeren, wanden en zelfs, na de juiste afwerking, in natte ruimtes. Behalve in de douchevloer

Met Stuc & Floor en Stuc & Kwarts creëer je fluweelzachte, glanzende oppervlaktes met een subtiele, genuanceerde kleurschakering.

De vloeren zijn te krijgen in elke gewenste kleur. Een mooi alternatief voor tegels. Dit produkt is uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. De eindafwerking met wax, olijfolie of Marseillezeep zorgt voor een waterdichte bescherming, in combinatie met een estetische meerwaarde van de vloer.

StucDeco

Stuc Deco is een hoogwaardig, decoratief, waterdicht mineraal product om wanden af te werken en wordt aangebracht in lagen van een paar mm dik; bij een egale ondergrond is een totale dikte van 3 a 4 mm voldoende en waterkerend.  Stuc Deco kan dus dun, naadloos en heel fijn afgewerkt worden. Ook voor Stuc Deco de aard en de soort ondergrond enorm belangrijk, net als een zorgvuldige voorbereiding. Daarom is bezoek op lokatie nodig voor een offerte op maat.

Milieuvriendelijk

Stuc Deco is een milieuvriendelijk kalkmengsel. Het en wordt gemengd met water, zodat een strijkbare mortel ontstaat die decoratief en watervast kan worden aangebracht. Het combineert het uitzicht van gepolijste beton, met de meer natuurlijke look van natuursteen of tadelakt, De eindtekening is het mooist en meest natuurlijk in dit segment

Stuc Deco kan op verschillende manieren worden afgewerkt, en vraagt weinig onderhoud.

Unilit Pedes

Het materiaal is opgebouwd met scherp geformuleerd zand van ongelijke korrel en kalkbindmiddel. Door de hoge hydrauliciteit en het droge blus proces heeft ons bindmiddel geen toevoeging van cement of een synthetische toeslagstof nodig. Na applicatie ontstaat er dus een volledig cement vrije afwerking welke op natuurlijke wijze damp open is, het materiaal kan CO² opnemen en afgeven, dilataties zijn overbodig, unieke uitstraling door de aanwezigheid van het aandeel vrije kalk dat nog in het hydraulische bindmiddel aanwezig is en het is sterk en kan tegen een stootje.

Voor de vloeren behandelen we de Unilit Pedes met een natuurlijke impregneer op basis van Lijnolie en Gomterpentijn en wordt de vloer nadien nog opgeboend met een natuurlijke was.

De Unilit Pedes kan op verschillende ondergronden worden toegepast. romeinsbeton/ kalkdekvloeren. Zo halen wij met regelmaat het laatste aandeel cement uit een ecologisch project en daarnaast kan de Pedes zonder hechtbrug worden toegepast op de kalkdekvloer. Bij een cementdekvloer en dergelijk kan er in combinatie met een hechtbrug gewerkt worden.

Kleuren

Omdat pigmenten de kalk inkleuren, zijn het vaak natuurlijke, aardse kleuren en tinten waarin de vloer zich presenteert: van lichte zandtinten tot diepe donkere kleuren. Anderzijds liggen ook perfect witte muren of een zwarte tadelakt-look binnen het bereik.

de tekening kan drukker of rustiger gemaakt worden door de manier van opzetten alleen niet volgens een bepaald patroon of tekening, de producten die we verwerken zijn van hoge kwaliteit, Je kan bij ons dus een objectief en zo eerlijk mogelijk advies verwachten. Maar wij zijn er niet aansprakelijk wanneer het resultaat in de tekening niet geheel naar wens is

In alle gevallen verwerken we geen douchevloeren meer in deze materialen!, Neem voor de voorwaarden contact met ons op