Badkamerstuc met oude of nieuwe materialen; aan jou de keus

vraag offerte

Wilt je de badkamer renoveren, maar geen zin om te slopen? Een badkamer zonder tegels is helemaal van Nu. Wij maken badkamerwanden zonder te betegelen. Het sanitair  van je badkamer ziet er op zich nog goed uit! OK. de kranen mogen worden vernieuwd maar dat brengt geen sloopwerk met zich mee. Tegels zijn handig op de vloer ! dus de keuze is gevallen op badkamerstucwerk, strakke wanden met een marmertekening en de vloer heel minimalistisch met een betonstructuur. Aan jou de keus

Er is tegenwoordig een enorm aanbod aan badkamer stucwerk mogelijkheden, Laten we ze even op een rijtje zetten voor je. Je hebt Kalkgebonden,mortels cementgebonden mortels en mortels op basis van kunsthars, allemaal streven ze hetzelfde doel na, namelijk een badkamer zonder tegels, Dus naadloos en voegloos badkamerstucwerk. In het oneindige rijtje van BetonCire, Microtopping, Beal Mortex, Coprox en Microcement, werken wij eigenlijk met 4 soorten stucproducten, namelijk Original Tadelakt Stone, StucDeco, Unilit Polish en Stuc & Staff.

Deze zijn allemaal op basis van kalk/hydraatkalk. Wij zijn een groot voorstander van zo natuurlijk mogelijke materialen. Niet alleen omdat deze milieu- en mensvriendelijker zijn, maar ook omdat de schoonheid van deze materialen ongeëvenaard blijft en een bewezen eindresultaat garandeerd

 

Badkamer zonder tegels

Steeds meer mensen kiezen voor een badkamer zonder tegels tegen de muur. Het oogt rustig. En is makkelijk schoon te houden. De ontwikkelingen van materialen  staan niet stil.

Zo op het eerste gezicht kan een badkamer zonder tegels op de muren even wennen zijn. Wanneer je echter meer komt te weten over de uitgebreide mogelijkheden van een badkamer zonder tegels op de muren zal je snel een beeld kunnen vormen met indeling, kleuren en verdere aankleding.

In een dergelijke badkamer is vaak niet alleen op de muren een waterdichte stuclaag aangebracht, maar kan het ook toegepast worden bij ligbaden en wasbakken.

Onze voorkeur gaat uit naar:

Original Tadelakt Stone

Is meteen de meest  bewerkelijke en dus de duurste van de mogelijkheden om een badkamer uit te voeren zonder tegels. Deze Hydraatkalk  kan alleen gevonden worden in Marokko en heeft vanwege zijn geologische formaties een zeer specifieke samenstelling die uniek is.

Wij zijn ervan overtuigd dat kalkproducten en toepassingen niet alleen een groot aantal technische voordelen hebben, maar dat het vooral producten zijn waarmee we jou interieur een origineel en authentieke uitstraling kunnen geven. De diepe intense warmte van tadelakt is niet te imiteren. tadelakt is een waterdichte kalk stuc. Vooral geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en douches en hebben een hoge decoratieve waarde en een fluweelachtig uiterlijk. tadelakt heeft een zijn marmerachtige uitstraling en grote stootvastheid en betekent vrij vertaald inwrijven of masseren, omdat het polijsten van het oppervlak handmatig met een vlakke steen gebeurt.

StucDeco

Stuc Deco en Stuc Granito van Stoopen en Meeus verwerken is voor ons dagelijkse kost. Het is een hoogwaardige, decoratieve minerale stuc toepasbaar op vloeren, wanden en werkbladen (keuken, badkamer). StucDeco laat makkelijk toe bepaalde kleurnuances te creëren zoals bij een tadelakt. Het uitzicht kan variëren van een ruwe, genuanceerde stuc tot een egale, glanzende tadelakt look, een echte waterdichte badkamerstuc met veel charme en uitstraling. StucDeco kan toegepast worden op bijna elke stevige ondergrond in goede staat, zoals beton, tegels,… StucDeco is in het bijzonder geschikt voor renovaties van badkamers en oude tegelvloeren.

Stuc&Staff

Stuc & Staff is een waterafstotende glanspleister op basis van natuurlijke kalk. Anders dan bij originele tadelakt betreft het een samengesteld mengsel van o.a. kalk en marmerpoeder met een optimale zeeflijn. Hierdoor is Stuc & Staff makkelijker op glans te brengen dan tadelakt en dat vertaald zich in de prijs. Het eindresultaat heeft een vergelijkbare marmerachtige uitstraling.

Unilit Polish

Unilit kenmerkt zich door een hoge plasticiteit, een trage uitharding en een sterke
hechting. Het is zeer dampdoorlatend en past derhalve uitstekend in het Unilitsysteem
als grondlaag en afwerklaag, zowel voor binnen- als buitenmuren, voor zover de
vochtigheidsgraad niet te hoog is, er geen zouten aanwezig zijn en de onderlaag in goede
staat is. Deze mortel kan, afhankelijk van het gewenste resultaat, zelfs als afwerklaag
functioneren (gekleurd of niet-gekleurd in de massa) of op verschillende andere manieren
afgewerkt worden, desgewenst in profiel. Unilit 65 kan in het bijzonder aangeraden worden
voor alle toepassingen in oude, traditionele gebouwen. Unilit is toepasbaar als Tadelakt
afwerking en is leverbaar in diverse kleuren.

Welke keus maak ik nu

Ondanks dat de kosten per m2 met stucwerk hoger uitvallen dan met betegelen zijn er talloze pluspunten. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat er geen voegen zijn waar schimmels zich aan kunnen hechten. Je hoeft zo geen agressieve schoonmaakmiddelen meer te gebruiken met schadelijke restproducten als gevolg. Dankzij de ruime keuze in mogelijkheden met stucwerk is geen enkele badkamer hetzelfde. Kies je voor een hygiënische en unieke badkamer?

StucDeco wordt afgewerkt met een sealer, een soort laklaag om de waterdichtheid te garanderen. Op wanden is de sealer wel 4 jaar houdbaar. Op vloeren kan dit korter zijn en moet je er op rekenen dat je na twee jaar de vloer na ontvetten en opschuren even opnieuw moet afwerken met sealer. Dat is niet ingewikkeld want dat kun je doen met een roller. Tadelakt Stone, Stuc&Staff en Unilit Polish werk je in sommige gevallen af met een waslaag, maar het mooier om het een natuurlijker uiterlijk te geven en het gewoon te onderhouden met zeep

Prijzen zijn per m/2 en zijn gebaseerd op!

  • Waar is het project (plaats en afstand tot het werk)

  • Aantal vierkante meter van de badkamer

  • Moeilijkheidsgraad (bijvoorbeeld nissen en togen in de badkamer)

  • Kleurgebruik (meerdere kleuren of een kleur)

  • Wanneer moet het klaar (planning)

Wil meer weten over stucadoorswerk in je badkamer?

Meer informatie nodig? of heb je interesse in een offerte mail dan naar info@ecowonen.net

Of bel met Peter van Hemert 06-154.299.78