StucDeco
Tadelakt look in twee lagen

Portfolio Stel je vraag

Ervaring is belangrijk

Werken met StucDeco of StucGranito is voor ons dagelijkse kost, deze afwerking lijkt het meest op een orginele tadelakt look, maar is harder en sterker.

Waarom StucDeco?

De voordelen van StucDeco zijn de makkelijke doorlooptijd en fraaie tekening in het eind resultaat.

Technische overwegingen

De afwerking is slijt- en stootvast, onderhoudsarm en goed reinigbaar. Afhankelijk van de methode van verwerken en kleuring kan met StucDeco een authentieke tadelakt look verkregen worden maar ook een strakke betonlook behoort tot de mogelijkheden.

Voorbereiding

Zeker in de badkamer erg belangrijk

Kleur uitzoeken

Bij opdracht maken we custom-made kleurstalen

Offerte

Een all-inn prijs incl materiaal en arbeidsloon

Resultaat

Authentiek, rustiek en unieke afwerking

Start een StucDeco project met ons

Werken met StucDeco aan uw woning valt nog binnen het 9% BTW  tarief voor woningen particulier bewoond en ouder dan 2 jaar. Studio Ecowonen neemt opdrachten met StucDeco in alle disciplines, We passen het niet meer toe in douche ruimtes op de vloer.

We komen vooraf eerst kijken naar de werkplek om de situatie goed te beoordelen.

Meer informatie nodig? of heb je interesse in een offerte mail dan naar info@ecowonen.net

Of bel met Peter van Hemert 06-154.299.78

Kalk

Smeerbare natuursteen

Wil je graag badkamer stucwerk toepassen in je woning?

Het is niet zo dat je elk soort stucwerk kunt toepassen in de badkamer. Om te stucen in vochtige ruimten zijn speciale producten ontwikkeld.

Stuc Deco is zo’n hoogwaardig, decoratief en waterdicht mineraal product om vloeren en wanden af te werken. Het kan in je interieur op elke stevige en stabiele ondergrond zoals beton, dekvloer, trappen aangebracht worden, maar ook op sanitaire elementen, tafel- en keukenbladen. StucDeco is een materiaal van Stoopen & Meeûs

Werken met StucDeco of StucGranito is voor ons dagelijkse kost, deze afwerking lijkt het meest op een orginele tadelakt look, maar is harder en sterker.

We moeten altijd de wanden van de badkamer ruimtes voorbewerken met een raapmortel, het uitvlakken van de muren en plaatsen van stucprofielen kost veel tijd, nisjes in de douchehoek, rondom deuren en kozijnen, neggen en dagkanten, stucprofielen tegen een houten plafond. We moeten er alles aan doen om het badkamer stucwerk in StucDeco niet te laten scheuren. Een stabiele en bewapende ondergrond is daarbij zeer belangrijk.

Wall to Floor badkamer afwerking zonder kitnaden

De aansluiting van StucDeco in een badkamer op de vloer is er vaak een op tegels, maar we kunnen ook Wall to Floor afwerken. De badkamer wordt dan eerst helemaal met Kerdidoek ingepakt, daaroverheen worden de stuclagen aangebracht. Voor meer informatie over kerdi kan je deze link gebruiken.

In de douchevloer adviseren we om een Hidrobox of Hi-Macs douchevloer te gebruiken, of natuurlijk tegels

Zijn de ondergronden gereed, dan word de StucDeco aangebracht in lagen van een paar mm dik; bij een egale ondergrond is een totale dikte van 3 a 4 mm voldoende en waterkerend.  StucDeco kan dus dun, naadloos en heel fijn afgewerkt worden. Ook voor Stucdeco de aard en de soort ondergrond enorm belangrijk, net als een zorgvuldige voorbereiding. Daarom is bezoek op lokatie nodig voor een offerte op maat.

De wanden in StucDeco worden drie keer gecoat in StucVernis van Stoopen en Meeûs en tussen tijds geschuurd, de laatste schuurgang is met korrel 180 om een zo glad mogelijk eindresultaat neer te zetten. Daarna wordt alles netjes afgekit (indien nodig) dit gebeurt door een ervaren kitbedrijf waar we mee samen werken. Hij gebruikt ook de juiste zuurvrije kit. Kitnaden dienen om de drie jaar vervangen te worden, dat is overigens ook bij tegelwerk!.

Mineraal

Tadelakt look in twee lagen

De badkamer met StucDeco is klaar voor gebruik.

StucDeco is een milieuvriendelijk kalkmengsel. Het en wordt gemengd met water, zodat een strijkbare mortel ontstaat die decoratief en watervast kan worden aangebracht. Het combineert het uitzicht van gepolijste beton, met de meer natuurlijke look van natuursteen of tadelakt, De eindtekening is het mooist en meest natuurlijk in dit segment, Het heeft wel jou liefde en aandacht nodig om het mooi te houden.

Wat kan je doen om Stucdeco mooi te houden

  • Als je de douchewanden droog maakt na het douchen, bijvoorbeeld met een trekker, Geef je hard water met veel kalk geen kans om de coating aan te tasten
  • Gebruik nooit agressieve schoonmaak middelen, zoals bijvoorbeeld Mr Muscle of Cillit Bang, het bevat veel zuren, antiklonter middelen en wekers die de stucvernis aantasten
  • Geef de Stucdeco regelmatig een sopje met StucSoap
  • Azijn of zuren niet laten intrekken in StucDeco
  • Voorzichtig zijn met scherpe en harde voorwerpen
  • Voor bladen en vloeren, Niet rechtsreeks snijden op een StucDeco oppervlak

De kleuren van StucDeco en StucGranito

Stuc Deco wordt in de massa gekleurd door natuurlijke pigmenten. Daardoor zijn de kleurvariaties eindeloos. U kunt kiezen uit een groot gamma stalen, rekening houdend met de lichtinval en het soort licht. Uiteraard zijn ook andere kleurschakeringen mogelijk volgens uw smaak en wensen. Bij opdracht maken we altijd meerdere grote kleur samples die we aanbieden.

Op de kleurkaart staat de verhouding pigmentering tot de StucDeco. We kunnen vaak vanaf 1,5% tm 10% pigment toepassen waardoor bijvoorbeeld de veelgevraagde kleuren Celadon en Concrete in veel tonen te maken zijn. Kleuren zijn persoonlijk en Custom made, wij kunnen je hiermee heel goed helpen

Hier kan je de standaard kleuren bekijken in StucDeco

Stuc Deco zelf aanbrengen zonder ervaring is geen optie

Wij raden u aan niet zomaar zelf aan de slag te gaan met Stuc Deco. Dit dient te gebeuren door iemand met ervaring en kennis van het materiaal. Stuc Deco is in het bijzonder geschikt voor renovaties van badkamers en oude tegelvloeren, maar wel door iemand die de expertise heeft om dit te doen

Samenstelling van StucDeco

Stuc lijkt wel uitsmeerbare natuursteen. Het bestaat uit verschillende lagen Stuc-pasta die over elkaar heen worden geplaatst en eventueel gesponsd. Behalve decoratief, is Stuc ook bijzonder onderhoudsvriendelijk: het is krasvast en omdat het filmvormend is afgewerkt tegen water en vlekken, kan het makkelijk schoongemaakt worden. StucDeco bestaat voor 95 % uit hydraatkalk en 5 % toeslagstoffen

Meer informatie over Stucdeco vind je hier

Ben je enthousiast geraakt over het materiaal Stucdeco? We kunnen je vaak een badkamer in gebruik laten zien, Dan kan je zelf ervaren hoe dit er uitziet in gebruik.

Afwerking van de StucDeco

  • Stucvernis is een transparante, water verdunbare 2K polyurethaanvernis
  • Stucprotect is een watergedragen, oplosmiddelen vrije emulsie 
  • Hardwax oil  is een ‘high solid’, 1-component urethaan gemodificeerde alkyde olie met wax toevoeging.

 

 

contact