Mineraal in steen kwaliteit; sterk, watervast en puur natuur

vraag offerte

Werken met StucDeco of Stuc Granito van Stoopen en Meeus is voor ons dagelijkse kost, deze afwerking lijkt het meest op een orginele tadelakt look, maar is harder en sterker.

Stuc Deco is een hoogwaardig, decoratief, waterdicht mineraal product om vloeren en wanden af te werken. Het kan binnenshuis op elke stevige en stabiele ondergrond zoals beton, dekvloer, trappen aangebracht worden, maar ook op sanitaire elementen, tafel- en keukenbladen.

Stuc wordt aangebracht in lagen van een paar mm dik; bij een egale ondergrond is een totale dikte van 3 a 4 mm voldoende en waterkerend.  Stuc Deco kan dus dun, naadloos en heel fijn afgewerkt worden. Ook voor Stucdeco de aard en de soort ondergrond enorm belangrijk, net als een zorgvuldige voorbereiding. Daarom is bezoek op lokatie nodig voor een offerte op maat.

 

Milieuvriendelijk

StucDeco is een milieuvriendelijk kalkmengsel. Het en wordt gemengd met water, zodat een strijkbare mortel ontstaat die decoratief en watervast kan worden aangebracht. Het combineert het uitzicht van gepolijste beton, met de meer natuurlijke look van natuursteen of tadelakt, De eindtekening is het mooist en meest natuurlijk in dit segment

StucDeco kan op verschillende manieren worden afgewerkt, voornamelijk in natte ruimtes, en vraagt weinig onderhoud.

Kleuren

Stuc Deco wordt in de massa gekleurd door natuurlijke pigmenten. Daardoor zijn de kleurvariaties eindeloos. U kunt kiezen uit een groot gamma stalen, rekening houdend met de lichtinval en het soort licht. Uiteraard zijn ook andere kleurschakeringen mogelijk volgens uw smaak en wensen.

Stuc Deco

Wij raden u aan niet zomaar zelf aan de slag te gaan met Stuc Deco. Dit dient te gebeuren door iemand met ervaring en kennis van het materiaal. Stuc Deco is in het bijzonder geschikt voor renovaties van badkamers en oude tegelvloeren.

Stuc Deco dient afgewerkt te worden met een zeep of vernis op alle vloeren, natte ruimten en aanrechten.

Afwerken met zeepoplossing volstaat voor “normale” vloeren in bijv. woonkamer en slaapkamers. Het aanbrengen van een vernis biedt een nog betere bescherming tegen vlekken en vocht.

Samenstelling

Stuc lijkt wel uitsmeerbare natuursteen. Het bestaat uit verschillende lagen Stuc-pasta die over elkaar heen worden geplaatst en eventueel gepolierd. Behalve decoratief, is Stuc ook bijzonder onderhoudsvriendelijk: het is krasvast en omdat het filmvormend is afgewerkt tegen water en vlekken, kan het makkelijk afgekuist worden.

Een zeer egaal en strak geplaatste Stuc Granito creëert een heel effen geschilderd effect waarin men bij aanraken toch een lichte korrelstructuur voelt. Stuc Deco voelt na polieren zijdezacht aan en toont dan meer kleurnuances, tot aan een tadelakt-look toe.

Ondergronden

Stoopen & Meeûs Stuc kan op elke droge ondergrond geplaatst worden, zolang deze stevig, stabiel, droog en vetvrij is. Beton en gestukadoorde muren zijn goede ondergronden, maar StucDeco mag ook rechtstreeks op bestaande tegels en sanitaire constructie-elementen, trappen, enz. gezet worden. Voor optimale hechting en verwerkbaarheid is het wel aangewezen om StucPrimer aan te brengen. En uiteraard wordt in natte ruimtes zoals douches een waterkerende laag aangebracht onder de Stuc.

Werken met StucDeco in uw woning valt nog steeds binnen het 6% BTW regelings tarief voor woningen particulier bewoond en ouder dan 2 jaar. Ecowonen neemt opdrachten met StucDeco op wanden en vloeren en komen vooraf eerst kijken naar de werkplek om de situatie goed te beoordelen.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden kijk dan ook eens op

http://www.stoopen-meeus.com/minerale-afwerkingen/stuc/

 

Meer informatie nodig? of heb je interesse in een offerte mail dan naar info@ecowonen.net

Of bel met Peter van Hemert 06-154.299.78

 

StucDeco in het kort

Kleuren

StucDeco
kleurfolder