Tadelakt
Zijdezacht als fluweel

Portfolio

Waarom Tadelakt?

Tadelakt heeft een natuurlijk wolkerig vlekkerige tekening,  En natuurlijk supermooi !

Technische overwegingen

Een goed afgewerkte tadelakt badkamer gaat lang mee mits je het goed onderhoud en regelmatig met olijfzeep behandeld, er komen geen chemische droog middelen aan te pas.

Tadelakt Stone

wasbakken en baden

In orgineel tadelakt is het heel erg fraai

Wel of geen tadelakt?

Geen zin in onderhoud, Geen tadelakt

Resultaat

Hydraatkalk kan zowel binnen als buiten

Interesse?

Start je tadelakt project met ons.

Werken met tadelakt in je woning valt nog steeds binnen het 9% BTW tarief voor woningen particulier bewoond en ouder dan 2 jaar.

Meer informatie nodig? of heb je interesse in een offerte mail dan naar info@ecowonen.net

Bel direct

Tadelakt

Een bijzondere kalk

Wil jij het traditioneel Marokkaans type stucwerk in je badkamer zien, dan kies je voor tadelakt met een unieke, authentieke en warme uitstraling.

We zijn een van de eerste in Nederland die met dit materiaal werkten, Een beetje uit het oog verloren door de komst van o.a beton cire en ander modern badkamer stucwerk, Maar nog steeds erg gewild door zijn unieke tekening.

Tadelakt is een pleistertechniek uit Marokko. Dit Marokkaanse leemstuc wordt ook alleen in de streek van Marrakech gedolven en volgens een mondelinge traditie doorgegeven, een paar duizend jaar geleden werd dit materiaal door berbers ontdekt en toegepast om drinkwater cisternen te vervaardigen, Ook het waterdicht maken van hammams en het afwerken van waterleidingen werd met tadelakt gedaan.

Tadelakt werd ook gebruikt om stoombaden te verzegelen en later ook uitgevoerd in paleizen. Zoals we al vermelden kan originele tadelakt alleen gevonden worden op een plaats in de wereld, de streek rond Marrakech in Marokko. Deze hydraulische kalksteen heeft vanwege zijn geologische formaties een zeer specifieke samenstelling, Met deze samenstelling heeft de natuur de Marokkanen een voltooid eindproduct geleverd.

Puur

Origineel kalk stucwerk

Waarom Tadelakt in jouw badkamer?

Wij zijn ervan overtuigd dat kalkproducten wen toepassingen niet alleen een groot aantal technische voordelen hebben, maar dat het vooral producten zijn waarmee we jou interieur een origineel en authentieke uitstraling kunnen geven.

De diepe intense warmte is niet te evenaren of te imiteren. De meer moderne varianten die voor dezelfde toepassingen worden gebruikt hebben wat dit betreft veel minder karakter. Betoncire of Beal Mortex zijn prima producten met zeker veel klasse, de Originele Tadelakt Stone wordt eigenlijk alleen een beetje benaderd door de Stucdeco van Stoopen en Meeus, die bijvoorbeeld ook kan stenen in de eindlaag.

Tadelakt is een waterdichte stuc in kalk vooral geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en douches en hebben een hoge decoratieve waarde en een fluweel achtig uiterlijk. Tadelakt heeft een zijde marmerachtige uitstraling en grote stootvastheid en betekend vrij vertaald ïnwrijven of masseren” omdat het polijsten met een vlakke steen gebeurt.

Hydraatkalk met Magie

Na de 2de wereldoorlog en tijdens de wederopbouw met inferieure hydraulische kalkmortels, cementproducten en goedkope industriele bouwmaterialen raakten de voordelen van kalk vergeten. In onze tijd is natuurlijke kalk herontdekt voor de degelijke en duurzame afwerking van wanden en gevels, kalk is rustiger te verwerken als de nu gangbare materialen cement en gips. Daarentegen is kalk taaier, flexibeler en daardoor juist op de lange termijn veel sterker en duurzamer. Kalk is ook desinfecterend, vocht regulerend en bijzonder geschikt voor decoratieve vormgeving.

Net als leem zorgt kalk voor een gezond woonklimaat. Door de hoge pH-waarde van kalk en de alkaliteit vinden schimmels geen voedingsbodem in kalk, hetgeen een positieve uitwerking heeft in monumenten en oudere gebouwen, maar ook op het binnenklimaat van nieuwbouw.

De echte vakman weet hoe hij Tadelakt moet aanbrengen

Tadelakt is geen merknaam maar een soortnaam. Het is dan ook in verschillende samenstellingen te verkrijgen en ook de manier van afwerken kan verschillen. Het natuurlijke effect dat ontstaat door het te polijsten met een steen is niet te evenaren met bijvoorbeeld een glanslaag van polyurethaan, wat soms wordt toegepast om kosten te sparen. Let hierop bij goedkope aanbiedingen, het kan namelijk betekenen dat men niet geheel traditioneel te werk gaat

Onderhoud, een kwestie van goed bijhouden

Om het tadelakt zijn mooie, natuurlijke matglas te laten behouden, moet je het om de twee maanden onderhouden met een voedende waslaag of natuurlijke zeep met olijfolie. Voor dagelijks onderhoud kies je best voor een speciaal onderhoudsproduct voor tadelakt. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor of antikalk middelen, ook geen azijn of andere zure schoonmaakproducten. Deze gaan een reactie aan met de kalk in het tadelakt waardoor het oppervlak beschadigt

Meer dan 15 jaar tadelakt specialist

Op een rondreis in Frankrijk hebben we eerst in Auch, ( Een stadje in de Midi-Pyrénées)  Een opleiding Tadelakt bezocht en later bij Tierrafino een training gevolgd.

Ecowonen is inmiddels een specialist op dit gebied en zijn in staat exclusieve badkamers te maken maar ook buitengewone tuin projecten te realiseren met tadelakt of hydraatkalk van bijvoorbeeld Unilit, we combineren vaak tadelakt met andere materialen zoals natuursteen panelen, mozaiken of flagstones

Daarnaast is het mogelijk de basis aan te maken met kalk echte fresco pigmenten,

Wat kost Marokkaanse Tadelakt?

De kosten voor een badkamer op basis van Tadelakt zijn afhankelijk van een aantal variabelen. Bijvoorbeeld de ondergrond, de vormgeving, het aantal m², het kleurpigment, andere afwerkingen en de afstand tot het werkadres. Voor meer informatie over de totaalkosten kunt u het beste even kontakt met ons opnemen. In een vrijblijvend gesprek vertellen we u graag meer over het tot stand komen van onze tarieven, bijvoorbeeld over het gereed maken van de ondergronden.

contact