Studio ecowonen

“Betonlook met de mooiste look and feel”

Inspiratie uit een oude kalktechniek

bekijk portfolio
StucDeco

Kalkpleister in natuursteen look

Wil je graag badkamer stucwerk toepassen in je woning?

Het is niet zo dat je elk soort stucwerk kunt toepassen in de badkamer. Om te stucen in vochtige ruimten zijn speciale producten ontwikkeld.

Stuc Deco is zo’n hoogwaardig, decoratief en waterdicht mineraal product om vloeren en wanden af te werken. Het kan in je interieur op elke stevige en stabiele ondergrond zoals beton, dekvloer, trappen aangebracht worden, maar ook op sanitaire elementen en tafelbladen StucDeco is een materiaal van Stoopen & Meeûs.

Werken met StucDeco of StucGranito is voor ons dagelijkse kost

Deze afwerking lijkt het meest op een orginele tadelakt look, maar is harder en sterker. We moeten altijd de wanden van de badkamer ruimtes voorbewerken met een raapmortel, het uitvlakken van de muren en plaatsen van stucprofielen kost veel tijd, nisjes in de douchehoek, rondom deuren en kozijnen, neggen en dagkanten, stucprofielen tegen een houten plafond. We moeten er alles aan doen om het badkamer stucwerk in StucDeco niet te laten scheuren. Een stabiele en bewapende ondergrond is daarbij zeer belangrijk.

StucDeco op wand of vloer

Interesse?

Start je StucDeco project met ons.

Werken met Stucdeco in je woning valt nog steeds binnen het 9% BTW tarief voor woningen particulier bewoond en ouder dan 2 jaar. Zakelijke projecten zoals kantoren en instellingen of horeca, en nieuwbouw woningen vallen in het 21% BTW Tarief

Meer informatie nodig? of heb je interesse in een offerte mail dan naar info@ecowonen.net

bel direct

Werkzaamheden voeren we in goed overleg uit, in de afwerking en stijl die jij wil, en die bij jou past.

Wall to Floor badkamer afwerking zonder kitnaden

De aansluiting van StucDeco in een badkamer op de vloer is er vaak een op tegels, maar we kunnen ook Wall to Floor afwerken. De badkamer wordt dan eerst helemaal met Kerdidoek ingepakt, daaroverheen worden de stuclagen aangebracht. Voor meer informatie over kerdi kan je deze link gebruiken https://www.schlueter-systems.nl/afdichting.aspx In de douchevloer adviseren we om een Hidrobox of Hi-Macs douchevloer te gebruiken.

Zijn de ondergronden gereed, dan word de StucDeco aangebracht in lagen van een paar mm dik; bij een egale ondergrond is een totale dikte van 3 a 4 mm voldoende en waterkerend.  StucDeco kan dus dun, naadloos en heel fijn afgewerkt worden. Ook voor Stucdeco de aard en de soort ondergrond enorm belangrijk, net als een zorgvuldige voorbereiding. Daarom is bezoek op lokatie nodig voor een offerte op maat.

De wanden in StucDeco worden drie keer gecoat in StucVernis van Stoopen en Meeûs en tussen tijds geschuurd, de laatste schuurgang is met korrel 180 om een zo glad mogelijk eindresultaat neer te zetten. Daarna wordt alles netjes afgekit (indien nodig) dit gebeurt door een ervaren kitbedrijf waar we mee samen werken. Hij gebruikt ook de juiste zuurvrije kit. Kitnaden dienen om de drie jaar vervangen te worden, dat is overigens ook bij tegelwerk!.

Waarom kies je voor Stucdeco?

StucDeco is een milieuvriendelijk kalkmengsel. Het en wordt gemengd met water, zodat een strijkbare mortel ontstaat die decoratief en watervast kan worden aangebracht. Het combineert het uitzicht van gepolijste beton, met de meer natuurlijke look van natuursteen of tadelakt, De eindtekening is het mooist en meest natuurlijk in dit segment, Het heeft wel jou liefde en aandacht nodig om het mooi te houden.

Wat kan je doen om Stucdeco mooi te houden

  • Als je de douchewanden droog maakt na het douchen, bijvoorbeeld met een trekker, Geef je hard water met veel kalk geen kans om de coating aan te tasten
  • Gebruik nooit agressieve schoonmaak middelen, zoals bijvoorbeeld Mr Muscle of Cillit Bang, het bevat veel zuren, antiklonter middelen en wekers die de stucvernis aantasten
  • Geef de Stucdeco regelmatig een sopje met StucSoap
  • Azijn of zuren niet laten intrekken in StucDeco
  • Voorzichtig zijn met scherpe en harde voorwerpen
  • Voor bladen en vloeren, Niet rechtsreeks snijden op een StucDeco oppervlak

Je kan op afspraak StucDeco komen bekijken in de Studio

A title

Image Box text

A title

Image Box text

A title

Image Box text

A title

Image Box text

A title

Image Box text

A title

Image Box text

bekijk onze portfolio
Maatwerk

StucDeco aanbrengen is maatwerk

Meest gestelde vraag is natuurlijk wat kost het!, We hebben geen m2 prijzen maar hanteren projectprijzen, met daarin jou specifieke wensen. Wil je het in de badkamer, op de vloer of als decoratieve afwerking in de keuken.

Stuc Deco zelf aanbrengen zonder ervaring is geen optie

Wij raden u aan niet zomaar zelf aan de slag te gaan met Stuc Deco. Dit dient te gebeuren door iemand met ervaring en kennis van het materiaal. Stuc Deco is in het bijzonder geschikt voor renovaties van badkamers en oude tegelvloeren, maar wel door iemand die de expertise heeft om dit te doen

Wil je graag weten wat jou project gaat kosten in StucDeco?

neem contact op

Puur Kalk

Ecowonen is specialist in het aanbrengen van StucDeco.

Met Stuc haal je een natuurlijk product naar binnen dat ten opzichte van andere minerale wandafwerkingen zo hard als beton is en perfect watervast. Als het goed geplaatst wordt tenminste, want het perfect plaatsen van StucDeco vergt echt vakmanschap

Bij ons kan je eventueel een onderhoud contract afsluiten om het stucwerk in goede conditie te houden, Let op! reparaties kunnen zichtbaar blijven.

Smeerbare natuursteen, zo wordt Stuc ook wel genoemd. Eerlijk hard in aanvoelen, heerlijk stevig en krasvast.

Al van in de klassieke oudheid is Stuc een gesofisticeerd product dat als prestigieuze afwerkings laag werd gebruikt op vloeren, wanden, muren en trappen van villa’s en paleizen. Ook vandaag nog wordt de stuc-techniek alleen door echte ambachtslieden gebruikt in omgevingen die het werkelijk waard zijn.

Onze ervaring

Samenstelling van StucDeco

Stuc lijkt wel uitsmeerbare natuursteen. Het bestaat uit verschillende lagen Stuc-pasta die over elkaar heen worden geplaatst en eventueel gesponsd. Behalve decoratief, is Stuc ook bijzonder onderhoudsvriendelijk: het is krasvast en omdat het filmvormend is afgewerkt tegen water en vlekken, kan het makkelijk schoongemaakt worden. StucDeco bestaat voor 95 % uit hydraatkalk en 5 % toeslagstoffen

De Inspiratie voor StucDeco komt voort uit de paar duizend jaar oude kalktechniek van Tadelakt. Met kalk en zeep werd in badhuizen en stoombaden een waterdichte laag gecreëerd.

De laag was stootvast doordat deze met een halfedelsteen werd gepolijst. Dit proces was zeer arbeidsintensief en ook het onderhoud moest zeer regelmatig plaatsvinden. Het resultaat was een stootvaste marmerachtige afwerking.

De mooiste tekening in zijn segment

StucDeco heeft een authentieke en ambachtelijke uitstraling

Kleuren

De kleuren van StucDeco

Stuc Deco wordt in de massa gekleurd door natuurlijke pigmenten. Daardoor zijn de kleurvariaties eindeloos. U kunt kiezen uit een groot gamma stalen, rekening houdend met de lichtinval en het soort licht. Uiteraard zijn ook andere kleurschakeringen mogelijk volgens uw smaak en wensen. Bij opdracht maken we altijd meerdere grote kleur samples die we aanbieden.

Op de kleurkaart staat de verhouding pigmentering tot de StucDeco. We kunnen vaak vanaf 1,5% tm 10% pigment toepassen waardoor bijvoorbeeld de veelgevraagde kleuren Celadon en Concrete in veel tonen te maken zijn. Kleuren zijn persoonlijk en Custom made, wij kunnen je hiermee heel goed helpen

Ook StucDeco ?

Werken met StucDeco in uw woning valt nog steeds binnen de nieuwe 9% BTW regelings tarief voor woningen particulier bewoond en ouder dan 2 jaar. Ecowonen neemt opdrachten aan met StucDeco op wanden en vloeren en komen vooraf eerst kijken naar de werkplek om de situatie goed te beoordelen.

Ben je enthousiast geraakt over het materiaal Stucdeco? We kunnen je vaak een badkamer in gebruik laten zien, Dan kan je zelf ervaren hoe dit er uitziet in gebruik.

neem contact op