STUCDECO

Betonlook met de mooiste look and feel

Portfolio

Kalkpleister in natuursteen look

Wil je graag badkamer stucwerk toepassen in je woning?

Het is niet zo dat je elk soort stucwerk kunt toepassen in de badkamer. Om te stucen in vochtige ruimten zijn speciale producten ontwikkeld.

Stuc Deco is zo’n hoogwaardig, decoratief en waterdicht mineraal product om vloeren en wanden af te werken. Het kan in je interieur op elke stevige en stabiele ondergrond zoals beton, dekvloer, trappen aangebracht worden, maar ook op sanitaire elementen en tafelbladen StucDeco is een materiaal van Stoopen & Meeûs.

Werken met StucDeco of StucGranito is voor ons dagelijkse kost

Deze afwerking lijkt het meest op een orginele tadelakt look, maar is harder en sterker. We moeten altijd de wanden van de badkamer ruimtes voorbewerken met een raapmortel, het uitvlakken van de muren en plaatsen van stucprofielen kost veel tijd, nisjes in de douchehoek, rondom deuren en kozijnen, neggen en dagkanten, stucprofielen tegen een houten plafond. We moeten er alles aan doen om het badkamer stucwerk in StucDeco niet te laten scheuren. Een stabiele en bewapende ondergrond is daarbij zeer belangrijk.

Stucdeco

Inspiratie van een oude kalktechniek

Stucdeco is een moderne kalktoepassing

VRAAG OFFERTE

Waarom kies je voor Stucdeco?

StucDeco is een milieuvriendelijk kalkmengsel. Het en wordt gemengd met water, zodat een strijkbare mortel ontstaat die decoratief en watervast kan worden aangebracht. Het combineert het uitzicht van gepolijste beton, met de meer natuurlijke look van natuursteen of tadelakt, De eindtekening is het mooist en meest natuurlijk in dit segment, Het heeft wel jou liefde en aandacht nodig om het mooi te houden.

Wat kan je doen om Stucdeco mooi te houden

  • Als je de douchewanden droog maakt na het douchen, bijvoorbeeld met een trekker, Geef je hard water met veel kalk geen kans om de coating aan te tasten
  • Gebruik nooit agressieve schoonmaak middelen, zoals bijvoorbeeld Mr Muscle of Cillit Bang, het bevat veel zuren, antiklonter middelen en wekers die de stucvernis aantasten
  • Geef de Stucdeco regelmatig een sopje met StucSoap
  • Azijn of zuren niet laten intrekken in StucDeco
  • Voorzichtig zijn met scherpe en harde voorwerpen
  • Voor bladen en vloeren, Niet rechtsreeks snijden op een StucDeco oppervlak

Wall to Floor badkamer afwerking zonder kitnaden

De aansluiting van StucDeco in een badkamer op de vloer is er vaak een op tegels, maar we kunnen ook Wall to Floor afwerken. De badkamer wordt dan eerst helemaal met Kerdidoek ingepakt, daaroverheen worden de stuclagen aangebracht. Voor meer informatie over kerdi kan je deze link gebruiken https://www.schlueter-systems.nl/afdichting.aspx In de douchevloer adviseren we om een Hidrobox of Hi-Macs douchevloer te gebruiken.

Zijn de ondergronden gereed, dan word de StucDeco aangebracht in lagen van een paar mm dik; bij een egale ondergrond is een totale dikte van 3 a 4 mm voldoende en waterkerend.  StucDeco kan dus dun, naadloos en heel fijn afgewerkt worden. Ook voor Stucdeco de aard en de soort ondergrond enorm belangrijk, net als een zorgvuldige voorbereiding. Daarom is bezoek op lokatie nodig voor een offerte op maat.

De wanden in StucDeco worden drie keer gecoat in StucVernis van Stoopen en Meeûs en tussen tijds geschuurd, de laatste schuurgang is met korrel 180 om een zo glad mogelijk eindresultaat neer te zetten. Daarna wordt alles netjes afgekit (indien nodig) dit gebeurt door een ervaren kitbedrijf waar we mee samen werken. Hij gebruikt ook de juiste zuurvrije kit. Kitnaden dienen om de drie jaar vervangen te worden, dat is overigens ook bij tegelwerk!.

Wat is Stucdeco

StucDeco lijkt wel uitsmeerbare natuursteen. Het bestaat uit verschillende lagen Stuc-pasta in kalk die over elkaar heen worden geplaatst

Waarom Stucdeco?

Met StucDeco haal je een natuurlijk product naar binnen dat ten opzichte van andere minerale wandafwerkingen zo hard als beton is en perfect watervast. 

Technische overwegingen

StucDeco is ondanks zijn traditionele herkomst multi-inzetbaar en draagt zo bij aan de sfeer in zowel oude gebouwen als in nieuwe strakke architectuur. Dit materiaal kan allerlei wensen aan zolang deze hoge kwaliteit, stevigheid en raffinement vereisen.

Voorbereiding met kalk

belangrijk voor het eindreultaat

Kies je ondergrond

Niet alle ondergronden zijn geschikt

Verwerking

Kalk “verbrandt” en heeft een juiste en onderling afgestemde vochtigheid nodig

Resultaat

Authentiek, rustiek en uniek

Interesse?

Start je Stucdeco project met ons

Werken met stucdeco in je woning valt nog steeds binnen het 9% BTW tarief voor woningen particulier bewoond en ouder dan 2 jaar.

Meer informatie nodig? Of heb je interesse in een offerte mail dan naar:

info@ecowonen.net

Bel direct

 

Over Kleuren

De kleuren van StucDeco

Stuc Deco wordt in de massa gekleurd door natuurlijke pigmenten. Daardoor zijn de kleurvariaties eindeloos. U kunt kiezen uit een groot gamma stalen, rekening houdend met de lichtinval en het soort licht. Uiteraard zijn ook andere kleurschakeringen mogelijk volgens uw smaak en wensen. Bij opdracht maken we altijd meerdere grote kleur samples die we aanbieden.

Op de kleurkaart staat de verhouding pigmentering tot de StucDeco. We kunnen vaak vanaf 1,5% tm 10% pigment toepassen waardoor bijvoorbeeld de veelgevraagde kleuren Celadon en Concrete in veel tonen te maken zijn. Kleuren zijn persoonlijk en Custom made, wij kunnen je hiermee heel goed helpen

Ook StucDeco ?

Werken met StucDeco in uw woning valt nog steeds binnen de nieuwe 9% BTW regelings tarief voor woningen particulier bewoond en ouder dan 2 jaar. Ecowonen neemt opdrachten aan met StucDeco op wanden en vloeren en komen vooraf eerst kijken naar de werkplek om de situatie goed te beoordelen.

Ben je enthousiast geraakt over het materiaal Stucdeco? We kunnen je vaak een badkamer in gebruik laten zien, Dan kan je zelf ervaren hoe dit er uitziet in gebruik.

Kleuren

Bestel Sample

StucDeco op de muur

Een milieuvriendelijke kalkpleister heerlijk stevig en krasvast. En toch met een zekere elegantie en raffinement die zeldzaam is.

 

contact

Waarom Stucdeco

  • Slijtvast
  • Watervast
  • Duurzaam
  • Gebruiksvriendelijk

Veelgestelde Vragen

Stucdeco is een afwerklaag voor binnenmuren

StucDeco is een hoogwaardige, decoratieve, duurzame en milieuvriendelijke Stuc toepasbaar op vloeren, wanden en werkbladen

Stucdeco is uiterst hard

Vergelijkbaar met natuursteenen hecht bijzonder sterk. Het is niet verwijderbaar tenzij het wordt afgekapt.

Stuc is nadien mogelijk overschilderbaar, afhankelijk van de gekozen afwerking (StucVernisPU en StucHardWaxOil).

Oud materiaal in een nieuw jasje

Stuc is ondanks zijn traditionele herkomst multi-inzetbaar en draagt zo bij aan de sfeer in zowel oude gebouwen als in nieuwe strakke architectuur. Dit materiaal kan allerlei wensen aan

Bijna iedere ondergrond past

Beton en muren zijn evidente ondergronden, maar Stuc mag ook rechtstreeks op bestaande tegels, tafels, oude verflagen, werkbladen, MDF, sanitaire constructie-elementen, trappen, enz. gezet worden. Voor optimale hechting en verwerkbaarheid is het wel aangewezen om StucPrimer aan te brengen

Stucdeco en Stucgranito

Stuc Granito & Stuc Deco hebben elk hun eigen typische kenmerken. Deco heeft een gladder en genuanceerder uiterlijk, waardoor hij meer de glans van tadelakt heeft. Granito heeft een ruwer en een matter, egaler uiterlijk, dat goed past in een modern interieur.

Specialist in het aanbrengen van StucDeco.

Met Stuc haal je een natuurlijk product naar binnen dat ten opzichte van andere minerale wandafwerkingen zo hard als beton is en perfect watervast. Als het goed geplaatst wordt tenminste, want het perfect plaatsen van StucDeco vergt echt vakmanschap

Bij ons kan je eventueel een onderhoud contract afsluiten om het stucwerk in goede conditie te houden, Let op! reparaties kunnen zichtbaar blijven.

Smeerbare natuursteen

Al van in de klassieke oudheid is Stuc een gesofisticeerd product dat als prestigieuze afwerkings laag werd gebruikt op vloeren, wanden, muren en trappen van villa’s en paleizen. Ook vandaag nog wordt de stuc-techniek alleen door echte ambachtslieden gebruikt in omgevingen die het werkelijk waard zijn.

Samenstelling van StucDeco

Stuc lijkt wel uitsmeerbare natuursteen. Het bestaat uit verschillende lagen Stuc-pasta die over elkaar heen worden geplaatst en eventueel gesponsd. Behalve decoratief, is Stuc ook bijzonder onderhoudsvriendelijk: het is krasvast en omdat het filmvormend is afgewerkt tegen water en vlekken, kan het makkelijk schoongemaakt worden. StucDeco bestaat voor 95 % uit hydraatkalk en 5 % toeslagstoffen

De Inspiratie voor StucDeco komt voort uit de paar duizend jaar oude kalktechniek van Tadelakt. Met kalk en zeep werd in badhuizen en stoombaden een waterdichte laag gecreëerd.

De laag was stootvast doordat deze met een halfedelsteen werd gepolijst. Dit proces was zeer arbeidsintensief en ook het onderhoud moest zeer regelmatig plaatsvinden. Het resultaat was een stootvaste marmerachtige afwerking.

Ook StucDeco ?

Werken met StucDeco in uw woning valt nog steeds binnen de nieuwe 9% BTW regelings tarief voor woningen particulier bewoond en ouder dan 2 jaar. Ecowonen neemt opdrachten aan met StucDeco op wanden en vloeren en komen vooraf eerst kijken naar de werkplek om de situatie goed te beoordelen.

Ben je enthousiast geraakt over het materiaal Stucdeco? We kunnen je vaak een badkamer in gebruik laten zien, Dan kan je zelf ervaren hoe dit er uitziet in gebruik.

Bron: Ecowonen Leembouw Gelderland