Liefde voor
leem en kalkproducten

Portfolio

Duurzaam natuurlijk

De voordelen van ecologische materialen is dat ze een veel mooiere tekening hebben in het eindresultaat, en dat er geen chemische stoffen aan te pas komen.

Duurzame schoonheid noemen we dat

Technische overwegingen

De Schimmelwerende, bacteriedodende en ontsmettende eigenschappen van kalk zijn ongekend, Ook leem heeft veel positieve eigenschappen waaronder vochtregulering

Spelen

Met kalk en leem

Ecowonen is door Peter van Hemert opgericht in 1997, vanuit de behoefte om duurzaam en natuurlijke materialen te gebruiken in de afbouwsector.

Sindsdien is Ecowonen het adres voor hoogwaardig en duurzaam stucwerk in Oost Nederland en omstreken.

Peter heeft een decoratieve afwerking en kunstzinnige achtergrond en opleidingen gevolgd in Boxtel en Den Bosch, Een leembouw opleiding gevolgd in Duitsland. en o.a:

  • Tadelakt  opleiding in Marrakech & Leembouw Nederland
  • Strobouw stagetraject in Boussac (Frankrijk)
  • Niveau 4, Uitvoerder afbouw en onderhoud   

Ecowonen heeft 20 jaar ervaring in het ecologisch, circulair, Bio Based en duurzaam bouwen met specialismen in leem en kalk op bijvoorbeeld Kalkhennep, Strobouw en Houtskelet bouw woningen, En bedreven in renovaties van boerderijen.

Het werken met natuurlijke materialen en de ontwikkelingen op het gebied van ecologisch bouwen staan niet stil, en bieden eindeloze mogelijkheden, Strobouw en Kalkhennep woningen zijn niet meer weg te denken uit het bouwen anno nu. door op de hoogte te blijven via workshops en opleidingen kunnen wij de werkzaamheden aan je woning goed uitvoeren.

Kwaliteit staat hierbij hoog in het vaandel, net als de relatie met onze klanten. Gedurende het hele proces werken we dan ook intensief samen, om zo jou wensen naar voldoening te realiseren. Mocht je tijdens het proces nog op andere inzichten komen, dan kunnen wij snel schakelen en samen met je andere wegen inslaan.

Wij focussen ons voornamelijk op leem stucwerk, kalk stucwerk, na- isoleren, waterdichte badkamers, woonvloeren, kalkverf en kalei werkzaamheden, exclusieve hamman sauna’s, en speciaal buiten stucwerk in tuinen

Gezonde afwerking staat voorop, Want uiteindelijk ben je beter af met ecologische of chemisch neutrale producten met goede thermische, ademende en vocht regulerende eigenschappen, bijvoorbeeld leem of kalkproducten. Hierdoor hebben wij in ieder geval veel plezier in het werk, en jij veel comfort in de woning.

Eerlijk

Over wat wel !, En niet kan

Historie

Vanuit de decoratiewereld, standbouw, horeca en televisie producties is Peter later ingestroomd in de ecologische en duurzame afwerkingen. Omdat je hier veel meer creativiteit in kwijt kan. In al deze jaren heeft hij veel ervaring opgedaan en producten kunnen selecteren waar hij nu veel mee werkt. Door zijn enthousiasme en passie voor het vak wil Peter zich constant blijven ontwikkelingen.

Zo volgt hij regelmatig cursussen bij leveranciers en geeft een paar keer per jaar een seminar en organiseert hij  regelmatig lezingen en workshops voor zowel bedrijven als particulieren met natuurlijke producten te leren werken. Hierdoor blijft de kennis bij Ecowonen altijd actueel

Onze specialiteiten:

  • Kalkverf afwerkingen, en kalk stucco’s, Frescolori en Marmorino
  • Kalei gevelafwerking met kalk
  • Leemstucwerk
  • Woonvloeren in kalk en gemodificeerd beton
  • Stampleem objecten
  • Badkamer stuc in Tadelakt of kalkstuc

Visie

Wonen in een huis van leem is zo fijn!

In het modern bouwen anno Nu, zijn er veel duurzame, ecologische en bio based woningen waar je uit kan kiezen. bestaande woningen kunnen een goede input krijgen door leem of kalk te gebruiken, denk dan aan restauratie van vakwerkhuizen of boerderijen, Onze Visie is opdrachtgevers te verbinden met de mogelijkheden van natuurlijke afwerkingen

 

Een bewuste keuze kan je altijd maken

Maak kennis

 Ecowonen  |  Leembouw Gelderland

Peter van hemert
meewerkend eigenaar niveau 4 Uitvoerder afbouw en onderhoud, Decorateur, gezel stukadoor

Fedja van hemert
Als het kan, ga ik mee

pieter van barneveld
enthousiaste meter maker

Ruurd Veldhuis
leemmeester menger en kwaliteitswaarborg VCA gecertificeerd