Wat is er nou lekkerder dan spelen met klei

Bel ons

Wie zijn wij

Ecowonen is sinds 1997 het adres voor hoogwaardig en duurzaam stucwerk in Oost Nederland en omstreken. We hebben 20 jaar aan ervaring in het ecologisch, circulair, biobased en duurzaam bouwen met specialismen in leem en kalkstuc op bijvoorbeeld Kalkhennep, Strobouw en Houtskelet bouw woningen, En bedreven in renovaties van boerderijen.

Het werken met natuurlijke materialen en de ontwikkelingen op het gebied van ecologisch bouwen staan niet stil, en bieden eindeloze mogelijkheden, Strobouw en Kalkhennep woningen zijn niet meer weg te denken uit het bouwen anno nu. door op de hoogte te bijven via workshops en opleidingen kunnen wij de werkzaamheden aan je woning goed uitvoeren.

Kwaliteit staat hierbij hoog in het vaandel, net als de relatie met onze klanten. Gedurende het hele proces werken we dan ook intensief samen, om zo jou wensen naar voldoening te realiseren. Mocht je tijdens het proces nog op andere inzichten komen, dan kunnen wij snel schakelen en samen met je andere wegen inslaan.

Wij focussen ons voornamelijk op leem stucwerk, kalk stucwerk, na- isoleren, waterdichte badkamers, woonvloeren, kalkverf en kalei werkzaamheden, exclusieve hamman sauna’s, en speciaal buiten stucwerk in tuinen

Gezonde afwerking staat voorop, Want uiteindelijk ben je beter af met ecologische of chemisch neutrale producten met goede thermische, ademende en vocht regulerende eigenschappen, bijvoorbeeld leem of kalkproducten. Hierdoor hebben wij in ieder geval veel plezier in het werk, en jij veel comfort in de woning.

Historie

Ecowonen is ruim 19 jaar geleden opgezet door Peter van Hemert die zich al meer dan 15 jaar volledig op het werken met natuurlijke producten stortte, mede omdat je hier veel meer creativiteit in kwijt kan. In al deze jaren heeft hij veel ervaring opgedaan en producten kunnen selecteren waar hij nu veel mee werkt. Door zijn enthousiasme en passie voor het vak wil Peter zich constant blijven ontwikkelingen. Zo volgt hij regelmatig cursussen bij leveranciers en geeft een paar keer per jaar een seminar en organiseert hij ook het Bonte Aarde festival om zowel bedrijven als particulieren met natuurlijke producten te leren werken. Hierdoor blijft de kennis bij Ecowonen altijd actueel

Een bewuste keuze !…

 

 

neem contact op

Ruurd velthuis

De beste spuitmachine en machinaal leem verwerkings expert van Nederland

Iris Berger

administratie en zonnetje in huis

Jimmy brouwer

Leerling Stagiair BBL Stucadoorsopleiding

PetervanHemert_ecowonen_leemstuc

peter van hemert

Meewerkend eigenaar, vraagbaak en aanspreekpunt