KalkverfAuthentieke afwerking van je woning

Portfolio

Wat is Kalkverf 

Kalkverf is een 100% natuurlijke minerale verf op basis van kalk en water, daarnaast geeft het een prachtig mat effect. 

Waarom Kalkverf

Het is vocht en schimmelwerend door zijn ademende werking. Vocht in de muren kan door gebruik van kalkverf gemakkelijk weg 

Technische overwegingen

Als kalkverf eenmaal wordt toegepast, is de wand niet meer zo gemakkelijk over te schilderen met gewone verf. Foutjes zijn niet zomaar aan te pakken.

Voorbereiding

belangrijk voor het eindreultaat

Kies je ondergrond

Niet alle ondergronden zijn geschikt

Lokatie

In heel je woning zeer aangenaam

Resultaat

Een hele fraaie, rustieke afwerking

Interesse?

Start je kalkverf project met ons.

Werken met kalkverf in je woning valt nog steeds binnen het 9% BTW tarief voor woningen particulier bewoond en ouder dan 2 jaar.

Meer informatie nodig? of heb je interesse in een offerte mail dan naar info@ecowonen.net

Bel direct

Mooi

 

We verwerken kalkverf van verschillende merken en gebruikt hiervoor verschillende technieken.

Werken met kalkverf is een eeuwenoude techniek. Voor een authentieke afwerking van wanden en biedt steeds een grote meerwaarde. Deze verf is meestal voor interieur toepassingen, Het is super gaaf en geeft een authentieke uitstraling op je de muren.

Een verf op basis van kalk, deze verfsoort versteend op den duur, en een goede voorbewerking is nodig om het eindresultaat zo mooi mogelijk te laten zijn. Kalkverf is samengesteld uit gebluste kalk en natuurlijke pigmenten dus echte natuurverf. 

Kalkverf

Wat zijn de voordelen?

  • 100% Mineraal en dus milieuvriendelijk
  • Voorkomt vochtproblemen, het is ademend dus sluit de muur niet af
  • Heeft een unieke, bijzonder mooie uitstraling
  • Onbrandbaar
  • Schimmel- en mos-werend
  • Zorgt het voor een aangename atmosfeer in de ruimte.

Na de ontwikkeling van synthetische verf kwam kalkverf op de achtergrond. Nu we ons steeds meer bewust worden van de voordelen van natuurlijke materialen, wordt de vraag naar natuurlijke verven steeds groter. Als je het resultaat ziet met de natuurlijke pigmenten dan wil je niet anders meer. De kleuren zijn minder gemaakt, hebben veel nuances en komen tot leven op de muur: ze kleuren mee met de verschillende momenten van de dag waarmee een muur al zóveel sfeer in je interieur brengt!Ecowonen voert jaarlijks prachtige kalkverf projecten uit, Deze decoratieve verf die binnen, maar ook buiten kan toegepast worden. Is voor ons aanleiding er vele decoratieve schilder- en spateltechnieken mee uit te voeren. Zo geeft kalkverf steeds een bijzondere effect. De Kalkverf leent zich zeer goed voor restauraties en renovaties van oude gebouwen. Bovendien is de Kalkverf een ‘natuurlijke verf’ met een groot traditioneel en ecologisch karakter.Een ‘gewolkt’ effect door plaatselijk de verf sterker uit te borstelen, zodat het pigment verder verdeeld wordt en de kleur intenser wordt, of kris kras schilderen, spatelen of sluieren. Ecowonen kan alle gewenste technieken voor u uitvoeren

Kalkverf geeft een matte “look”

Kalkverf geeft een zeer mat uitzicht en is gevoelig voor vervuiling door indringing van vocht in deze dampopen, ademende verf. Dit kan evenwel verholpen worden door het aanbrengen van een water-gedragen vernis. Als deze borsteltechnieken voldoende borstelstrepen vertonen, kan deze verf ook lichtjes gepolierd worden met een inox mes. Het polieren maakt dat uitstekende borstelstrepen gaan glanzen en donkerder kleuren. Je krijgt zo een contrast ten opzichte van de matte, lichtere tint van de dieper liggende verf. Een bijkomend voordeel is dat eventuele beschadiging van de Kalkverf door ongewild schuren minder of zelfs niet zichtbaar is, op een gepolierde Kalkverf. Polieren kan eventueel ook na verloop van tijd nog uitgevoerd worden.Door haar vele bijzondere eigenschappen en eenvoud in onderhoud is deze verf ideaal voor iedere ruimte. Zelfs in natte ruimtes, als een badkamer, is kalkverf zeer geschikt. Let er echter wel op dat het niet gebruikt kan worden bij een bad of in de douche, dit kan vlekken veroorzaken.

Kleurkeuze van de Kalkverf

De kleur van de kalkverf wordt mede bepaald door de zuiging van de ondergrond, sterk zuigende ondergronden zullen donkerder kleuren, en zorgen zo voor de typische kleurnuances in deze minerale verf. Hierdoor is de kleurkaart steeds indicatief. Op niet homogene ondergronden kan eerst een water-gedragen primer worden aangebracht om de zuiging uniform te maken, De intensiteit van het mengen geeft eveneens een kleurverschil. Intenser mengen geeft donkere kleuren, langer verwerken zorgt hierdoor ook voor donkerdere kleuren en nuances. Wij maken altijd eerst een kleurstaal en zetten het liefst op de te schilderen ondergrond een sample zodat we uw duidelijk kunnen maken dat minerale verf eigen kleurnuances geeft die niet te be-invloeden zijn.

Verf technieken met kalkverf

Natuurlijk zijn er meerdere technieken met verschillende uitstralingen. We maken eerst een grote staal in de verschillende mogelijkheden en werken daarna de wanden af met bijvoorbeeld

  • Van boven naar beneden aanbrengen in verticale banen
  • Kris kras aanbrengen van de verf voor een ‘betonlook’
  • De druiventros techniek (de enige manier waarbij je met 2 personen de verf kunt aanbrengen). De eerste zet grote dotten verf, los van elkaar, op de muur in de vorm van een druiventros. De 2e persoon gaat de dotten met elkaar verbinden met een kwast zonder verf eraan.

Let op: De kleur van de staal kan wat anders overkomen dan op de muur. Dat heeft te maken met de de mineralen in de verf, de ondergrond en de zuiging van de muur. De kleurnuances zitten in de verf zelf, de verftechniek zorgt voor een streperig of wolkerig effect. Kalkverf komt op de juiste kleur na de 2e laag

contact