Basisleem in Halle

Voor een aanbouw van een boerderij in Halle, zijn we de binnenkant aan het afwerken met aardvochtige basisleem van Claytec. Bruinleem ook wel basisleem genoemd is geschikt voor verwerking met de hand en spuitmachine en is bijzonder geschikt voor het uivlakken van wanden op diverse ondergronden.

Stenen muren, leemplaten, strobalen wanden, houtvezel isolatie platen, en vele andere materialen kunnen met basisleem worden afgewerkt. Leem bestaat uit de natuurlijke stoffen zand, klei, zilt en eventueel als toeslagstof stro, het is geheel vrij van schadelijke stoffen. Dankzij de mooie aarde kleuren van de meeste soorten basisleem is deze ook heel mooi als eindafwerking van de wanden.

Basisleem heeft bijzondere kwaliteiten. Het is dampdoorlatend en kan daardoor vocht en warmte reguleren.  Naast een stabiele vochthuishouding en een aangenaam klimaat zorgt leem voor een goede akoestiek. Leem blijft koel in de zomer en warm in de winter. Leem is antistatisch en langsstrijkende lucht wordt met negatieve ionen geladen. Aangezien elektronische apparatuur positieve ionen in de lucht brengen is deze eigenschap ook heel belangrijk. Hoe dikker de massa leem hoe groter het regulerend en neutraliserend effect is.

Lemen ruimtes hebben karakter. Hun kenmerken zijn de natuurlijke, diepgaande schoonheid, eerlijkheid en duurzaamheid. In deze ruimtes zorgt leem voor een gezond binnenklimaat en een aangename woonsfeer.
Leem ontziet de natuurlijke hulpbronnen en het milieu als bijna geen enkel ander bouwmateriaal. Ook is leem de authentieke bouwstof van oude huizen.

 

Mooie leem die we graag verwerken is onder andere die van Tierrafino of Claytec, deze moderne leem producten voldoen aan de moderne bouw eisen van tegenwoordig.

Leempleisters lossen op in water. Ze binden niet chemisch (zoals bijvoorbeeld. cement) maar harden door droging. Oppervlakken kunnen daardoor gedurende langere tijd en zonder tijdsdruk bewerkt worden. Dat de leem oplost in water betekent ook dat men het steeds weer kan hergebruiken. Afval is er niet. Ook is leem onschadelijk voor de huid. Vanwege de uitstekende cohesie en de goede vormbaar heid laat leem zich eenvoudig bewerken, modelleren en aanbrengen.

Leem is een low-energy bouwstof, en het gebruik ervan verduurzaamt bouwprocessen. Dankzij de zorgvuldige selectie van grondstoffen en de doorontwikkelde mengtechnieken voldoen Leem producten aan de allerlaatste eisen. Dit gebeurt allemaal zonder energieverslindende processen zoals branden. Afval bestaat niet, leem is puur natuur.

Wil je graag een offerte of heb je interesse in een bezichtiging bij een project met leem?

Stuur een e-mail naar info@ecowonen.net of bel met Peter van Hemert op 06-154.299.78

Ik wil ook leem

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?