Kalkverf afwerking in Bronckhorst

Kalkverf heeft een heel andere uitstraling dan muurverf. Het kan op veel verschillende manieren aangebracht worden, waardoor veel effecten gecreëerd kunnen worden. Ook geeft kalkverf een interessant effect doordat het verschillende kleurnuances vertoont. We gaan in Bronckhorst een boerderij afwerken met kalkverf

Eerst beginnen we met het voorbereiden van de werkplek. We dekken de vloer af en halen de stopcontacten van de muur. Hierna plakken we de randjes af met geschikte tape. Dit doen we om een strak resultaat te krijgen.

De muren zijn al een keer geschilderd met een muurverf, dus deze moeten eerst in de primer gezet worden. Dit neemt de zuigende kracht van de ondergrond weg en hierdoor ontstaat een mooi resultaat. De primer kun met maximaal 10% water verdund worden. Het is zaak ervoor te zorgen dat deze goed smeerbaar is. Na het voorbereiden van de primer brengen we deze met een kwast op langs de randjes. Het grote vlak vullen we in met een roller. Hiervoor gebruiken we een roller die geschikt is voor muren. Eenmaal klaar met het opbrengen van de primer, gieten we de overgebleven primer terug in de pot en spoelen we het gereedschap met water af.

Het leuke van Kalkverf

Is dat deze verfsoort een totaal ander gevoel in huis geeft dan een gewone latex of muurverf. Meubels krijgen een enorme boost en de woning voelt gelijk warmer aan.

Voordelen van kalkverf

Kalkverf wordt vervaardigd uit water en kalk. En is daarom 100% natuurlijk. Daarnaast geeft kalkverf een prachtig mat effect. Maar er is nog iets waarom je voor kalkverf zou kunnen kiezen. Het is namelijk vocht en schimmelwerend door zijn ademende werking. Vocht in de muren kan door gebruik van kalkverf gemakkelijk weg en daardoor kunnen bijvoorbeeld nieuwbouw woningen gelijk geverfd worden. Daarnaast is de verf brandvertragend.

Nadelen van kalkverf

Naast voordelen kleven er natuurlijk ook nadelen aan kalkverf. Als de verf eenmaal wordt toegepast, is de wand niet meer zo gemakkelijk over te schilderen met gewone verf. Foutjes zijn niet zomaar aan te pakken, de hele wand moet dan overgeschilderd worden. Kalkverf is door zijn ademende karakter ook gevoelig voor vuil. Het blijft er immers inzitten. Daarnaast zijn niet alle kleuren verkrijgbaar.

Lees hier meer over kalkverf

Wanneer ga jij kalkverf gebruiken?

We verwerken kalkverf van verschillende merken en gebruikt hiervoor verschillende technieken.

werken met kalkverf is een eeuwenoude techniek. Voor een authentieke afwerking van wanden en biedt steeds een grote meerwaarde. Kalkverf is meestal voor interieur toepassingen, Het is super gaaf en geeft een authentieke uitstraling op je de muren.

Met een wat streperig effect als eindresultaat is kalkverf zoals het woord al zegt, een verf op basis van kalk van een natuurlijke kalksoort, deze verfsoort versteend op den duur, en een goede voorbewerking is nodig om het eindresultaat zo mooi mogelijk te laten zijn.

Kalkverf is samengesteld uit gebluste kalk en natuurlijke pigmenten dus echte natuurverf. Het geeft ook niet meer zo af als vroeger

Start een kalkverf project met ons

Werken met kalkverf in uw woning valt nog steeds binnen het 9% BTW  tarief voor woningen particulier bewoond en ouder dan 2 jaar. Studio Ecowonen neemt opdrachten met kalkverf aan op basis van uurloon en materiaal en komen vooraf eerst kijken naar de werkplek om de situatie goed te beoordelen.

Meer informatie nodig? of heb je interesse in een offerte mail dan naar info@ecowonen.net

Of bel met Peter van Hemert 06-154.299.78

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?