Kinderkamer in krijtverf Zutphen

Verbetering van deze kinderkamer in Zutphen, de oude jaren dertig wastafel en spiegel zijn verwijdert en hebben plaats gemaakt voor een moderne variant in Stucdeco van Stoopen en Meeus, achterwanden opnieuw gestukadoort en geschilderd met krijtverf in een grijze kleur.

Stuc Deco is een slijtvaste reinigbare afwerking en wordt toegepast op muren en vloeren. Het is een heel dun laagje kalk met pigment (kleurstof) dat door een uniek proces versteend. De stukadoor brengt als het ware een laagje natuursteen aan. Zo krijgt u een unieke ambachtelijke afwerking.

Stuc Deco kan worden toegepast op elke stabiele ondergrond. Muren, vloeren maar ook op keukenbladen en meubels. Het aanbrengen van Stuc Deco wordt door vakmensen uitgevoerd die hiervoor speciaal zijn opgeleid. Zij weten exact hoe het product verwerkt wordt en wat de eventueel voorbereidende werkzaamheden zijn om de ondergrond te prepareren zodat een goede Stuc Deco afwerking wordt verkregen.

De voordelen van krijtverf zijn deels functioneel, deels esthetisch. Er zijn een groot aantal voordelen:

 • Milieuvriendelijk: de verf bestaat uit water, krijt en natuurlijke pigmenten en is dus een volledig chemicaliën-vrij natuurproduct. Dit maakt het een milieuvriendelijke oplossing.
 • Ademend: krijtverf dekt af, maar verstikt niet. Hierdoor kan de muur blijven ademen, wat allerlei vochtproblemen kan voorkomen. De open structuur van de verf zorgt er verder voor dat u eenvoudig allerlei afwerklagen (kalkwas, colourwax, enz.) kunt aanbrengen.
 • Matte afwerking: de matte afwerking van deze verfsoort geeft een unieke, prachtige uitstraling die doet denken aan Italiaanse kunst.
 • Intense kleur: vanwege de matte afwerking is de kleur diep en intens.
 • Eenvoudig: krijtverf is eenvoudig aan te brengen.
 • Veegvast: in tegenstelling tot wat velen denken, is krijtverf gewoon veegvast en reinigbaar.
 • Overschilderbaar: in tegenstelling tot kalkverf, is krijtverf goed overschilderbaar. Dankzij de porositeit hecht de nieuwe verf goed op de verflaag.

Krijtverf is vrij eenvoudig aan te brengen. Indien u wenst, kunt u simpelweg een roller gebruiken. U verkrijgt op deze manier echter niet het typische klassieke krijt-effect dat krijtverf juist zo aantrekkelijk maakt. Om dit te verkrijgen, is het aan te raden de verf onverdund met een langharige kwast aan te brengen. De resulterende kwaststreken geven een authentieke, warme uitstraling die met een andere verfsoort moeilijk na te bootsen is.

Krijtverf is qua ondergrond redelijk flexibel. U kunt het onder andere aanbrengen op de volgende materialen:

 • Cement en beton
 • Baksteen
 • Behang (goed bevestigd!)
 • Aluminium
 • Hout (meubulair)
 • Stuc- en pleisterwerk

Voor een optimaal effect is het aan te raden de ondergrond eerst te bewerken met een pre-primer (grondverf). Na het aanbrengen van de verf kunt u vervolgens kiezen voor een afwerklaag. Omdat krijtverf poreus is, kunt u uit een groot aantal afwerklagen kiezen. Let er wel op dat bepaalde afwerkingen een glossy finish kunnen geven, wat het authentieke krijt-effect voor een belangrijk deel teniet doet! Een plaats waar u bijvoorbeeld het beste een poriënsluitend seal kunt aanbrengen, is in de keuken. Hiermee beschermt u de muur tegen spat- en vetvlekken die hier voor kunnen komen.

Ecowonen heeft de expertise de kamer van uw kinderen te voorzien van de meest prachtige afwerkingen die nu in omloop zijn. Zoals:

Wil je graag een offerte of heb je interesse in advies, mail naar info@ecowonen.net of bel met

Ecowonen 0575-779.729

Peter van Hemert  06-15429978

Direct advies

 

 

 

 

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?