In Eefde staat een huis met witte basisleem

Je zou het niet verwachten als je aan de buitenkant tegen deze woning aankijkt, Maar in de woonkamer en serre zit toch echt zo’n 1500 kg witte basisleem leem tegen het plafond en wanden van deze bestaande tussenwoning in Eefde.

Leem heeft bijzondere eigenschappen

We kunnen er uren met je over praten, of er van alles over schrijven, Maar we brengen de witte basisleem beter aan, in jou project. We zijn dan ook een van de weinige verwerkers in Nederland die regelmatig zowel de witte basisleem van Tierrafino als die van Claytec verwerken.

Hoe we dat doen?

Dat is afhankelijk van de grootte van het project!

De witte basisleem komt in bigbags van 1200 kg (Tierrafino) en  1000 of 500 kg (Claytec) en daar kan je respectievelijk 70, 60 en 30m2 mee afwerken.

Wij doen dat graag met de spuitmachine, en een goed lopend team aan vakmensen met passie voor leem. Maar dan moet het wel een rendabel project zijn. Dat wil zeggen. meer dan 50m2 ! We moeten de leemspuit maximaal en optimaal kunnen inzetten, en een goede doorloop kunnen garanderen.

Helaas kunnen we nog geen 25 kg zakken witte basisleem kopen, en dan ben je toch genoodzaakt weer op het oude systeem terug te vallen van bruinleem met daarover heen kleurleem (leemfinish), Voor kleinere projecten is het dus nog steeds relatief duur om de witte basisleem te gebruiken. Claytec speelt handig in op de vraag door ook zakken van 500 kg te verkopen.

Raapwerk

Een raaplaag aanbrengen wil zeggen, een laag stuc dikker dan 1cm om een wand uit te vlakken en recht te maken. basisleem is dus een raapmortel. Omdat de basis leem wordt gebruikt als ondergrond is de kleur soms verschillend : soms is de leem wat donker en soms wat licht. Dat geeft niet, want over de bruine basisleem komt toch nog een afwerkingslaag van leemfinish of leemverf met een mooie natuurlijke kleur.

Met de witte basisleem heb je dus een raap en kleurleem afwerking in een. En de kleurleem laag niet meer nodig. Dat spaart kosten. Je moet alleen wel de witte kleuren van Claytec of Tierrafino mooi vinden

Ondergrond

Leem kan op ieder dragende ondergrond worden aangebracht, zoals baksteen, porisosteen, kalkhennepwanden, strobalen en beton. Leem hecht zich dus uitstekend maar op gladde en geverfde ondergronden moet er eerst worden voorgestreken met een hechtprimer of worden voorgezet met een laag hechtleem. Op houten plaatmateriaal kan geen leem worden toegepast, u zult dit eerst moeten vervangen door bijvoorbeeld gipsplaat, pavatex e.d.

Zelf doen!.

Kan prima hoor, mits je ervaring hebt met leem. In de praktijk gaat er toch nog van alles mis, en de witte basisleem werkt zeker anders dan de bruinleem die nu op de markt is.

Er wordt vaak gezegd dat met leem werken eenvoudig is, in de praktijk blijkt het toch erg vaak tegen te vallen, doordat er geen kennis  is van ondergronden, Verkeerd materiaal gebruik.

Laat het dus aan vakmensen over, als je geen kennis van zaken hebt.

Kleuren basisleem

witte basisleemkleuren

Ook is er via Claytec leverbaar de Kleurleem grof in 36 zeer intense aarde kleuren waaronder ook weer veel bruine, groene, rode en gele varianten zitten

http://www.claytec.nl/producten/bouwstoffen/leempleister/kleurleem-kleuren.html

Wil je meer weten over de mogelijkheden met witte basisleem in je interieur, neem dan kontakt met ons op.

Waarom?

  • Een zeer gunstige projectprijs gegarandeerd
  • Goede doorlooptijd
  • Garantie op het werk
  • Inkoopprijs van de witte basisleem tegen scherp tarief

Offerte

Stuur een mail naar info@ecowonen.net of neem telefonisch kontakt met ons op

Telefoon 0575-779.729 of mobiel 06-154.299.78

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?