Kleurleem kleuren van Claytec

Yosima designstuc van Claytec is een leemfinish, die als gekleurde wandafwerking in dikte van ca. 2 mm wordt aangebracht. Het verfijnde kleurengamma komt uitsluitend tot stand door gebruik van 100% natuurlijke ingrediënten als leem en klei. Er worden geen pigmenten of kleurstoffen aan de leem toegevoegd.

Lemen ruimtes hebben karakter

Hun kenmerken zijn de natuurlijke, diepgaande schoonheid, eerlijkheid en duurzaamheid. In deze ruimtes zorgt leem voor een gezond binnenklimaat en een aangename woonsfeer. Leem ontziet de natuurlijke hulpbronnen en het milieu als bijna geen enkel ander bouwmateriaal. Ook is leem de authentieke bouwstof van oude huizen.

Yosima designstuc

Is verkrijgbaar in 6 basiskleuren, 20 tussenkleuren (gemengd met wit) en 7 bijzondere kleurenspectra van genuanceerde kleuren. U kunt kiezen uit 138 prachtige kleurvariaties die naar keuze te mengen zijn met de 7 verschillende toeslagstoffen. De 1104 productvarianten kunnen nauwkeurig prefab worden voor gemengd. De kleinste verpakkingseenheid is 20 kg, daarnaast zijn er proefverpakkingen van een kilo en bestaat de mogelijkheid om een big bag kleurleem te bestellen van 1200 kg

Kleuren

Download hier de kleurkaart van Claytec Yosima designstuc

YOSIMADESIGN-KLEURKAART

Mooie leemfinish die we graag verwerken is onder andere die van Tierrafino of Claytec, deze moderne leemfinish is gebonden met cellulose of zetmeel en benaderen de hardheid van gips.

Leempleisters lossen op in water. Ze binden niet chemisch (zoals bijv. cement) maar harden door droging. Oppervlakken kunnen daardoor gedurende langere tijd en zonder tijdsdruk bewerkt worden. Dat de leem oplost in water betekent ook dat men het steeds weer kan hergebruiken. Afval is er niet. Ook is leem onschadelijk voor de huid. Vanwege de uitstekende cohesie en de goede vormbaarheid laat leem zich eenvoudig bewerken, modelleren en aanbrengen.

Leem is een low-energy bouwstof, en het gebruik ervan verduurzaamt bouwprocessen. Dankzij de zorgvuldige selectie van grondstoffen en de doorontwikkelde mengtechnieken voldoen Leem producten aan de allerlaatste eisen. Dit gebeurt allemaal zonder energieverslindende processen zoals branden. Afval bestaat niet, leem is puur natuur.

Wil je graag een offerte of heb je interesse in advies over leemstuc afwerking.

Stuur een e-mail naar info@ecowonen.net of bel met Peter van Hemert op 06-154.299.78

 

 

 

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?