Badkamer zonder tegels helemaal van Nu

Wilt u een badkamer renoveren, maar geen zin om te slopen? Een badkamer zonder tegels is helemaal van Nu. Wij maken een badkamer zonder te hoeven betegelen. Het sanitair  van je badkamer ziet er op zich nog goed uit, o.k. de kranen mogen worden vernieuwd maar dat brengt geen sloopwerk met zich mee. Tegels zijn niet meer van deze tijd dus de keuze is gevallen badkamerstucwerk, strakke wanden met een marmertekening en de vloer heel minimalistisch met een betonstructuur. De keus is aan u.

Badkamer zonder tegels

Steeds meer mensen kiezen voor een badkamer zonder tegels. Het oogt rustig. En is makkelijk schoon te houden. De ontwikkelingen van materialen  staan niet stil.

Zo op het eerste gezicht kan een badkamer zonder tegels even wennen zijn. Wanneer u echter meer komt te weten over de uitgebreide mogelijkheden van een badkamer zonder tegels zult u snel een beeld kunnen vormen met indeling, kleuren en verdere aankleding.
In een dergelijke badkamer is vaak niet alleen op de muren en plafonds een waterdichte stuclaag aangebracht, maar kan het ook toegepast worden bij ligbaden en wasbakken.

Ruime keuze in uitstraling

Om een badkamer zonder tegels te realiseren verwerken we verschillende soorten materialen. Voor de prijs hoeft u het niet te laten. U hebt één aanspreekpunt en dus geen vervelende verrassingen of onduidelijke afspraken. Bij ons staat kwaliteit voorop. Ook staan wij niet stil. Door scholing maken wij ons steeds de nieuwste technieken en materialen eigen. U haalt bij Ecowonen nu dan ook letterlijk en figuurlijk kwaliteit in huis. Er is meer mogelijk dan u denkt wanneer het om een badkamer zonder tegels gaat. Wij verwerken bijvoorbeeld

 • Tadelakt Stone
 • Beal Mortex
 • Stuc Deco

Al deze materialen hebben een eigen specifieke uitstraling. Het kan dus over tegels heen verwerkt worden, soms met een (tussenlaag) die als hechtbrug dient voor de nieuwe eindafwerking, soms kan het product rechtstreeks over de oude tegel heen gezet worden. Wij adviseren graag over de mogelijkheden.

 

Tadelakt Stone

Is meteen de meest  bewerkelijke en dus de duurste van de mogelijkheden om een badkamer uit te voeren zonder tegels. Deze Hydraatkalk  kan alleen gevonden worden in Marokko en heeft vanwege zijn geologische formaties een zeer specifieke samenstelling die uniek is.

Wij zijn ervan overtuigd dat kalkproducten en toepassingen niet alleen een groot aantal technische voordelen hebben, maar dat het vooral producten zijn waarmee we jou interieur een origineel en authentieke uitstraling kunnen geven. De diepe intense warmte van tadelakt is niet te imiteren. tadelakt is een waterdichte kalk stuc. Vooral geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en douches en hebben een hoge decoratieve waarde en een fluweelachtig uiterlijk. tadelakt heeft een zijn marmerachtige uitstraling en grote stootvastheid en betekent vrij vertaald inwrijven of masseren, omdat het polijsten van het oppervlak handmatig met een vlakke steen gebeurt.

2

Tadelakt dient men te onderhouden met een olijfzeep of Marseille zeep, het regelmatig schoonmaken van de kalklaag met zeep zorgt voor een vuil afstotende laag.Het onderhoud van Tadelakt Stone dat niet met water belast wordt, kan ook met punische was behandeld worden. De was behoeft minder onderhoud en glanst meer. Men kiest voor was bij de achterwanden van een aanrecht of de wanden van een toilet. Tadelakt niet schoonmaken met agressieve schoonmaakmiddelen/azijn en schurende schoonmaakmiddelen zoals Cif en Vim. Ook oppassen met agressieve shampoo zoals anti roos shampoo. Gebruik een zachte spons, geen schuurspons.

Tadelakt trekt zeep aan. Leg een stuk zeep niet op een met tadelakt behandeld oppervlak. De zeep zuigt zich vast en bij het lostrekken kunnen beschadigingen ontstaan. Leg het stuk zeep dus altijd in een zeepbakje.Beschadigingen aan tadelakt kunnen gerepareerd worden.Men moet er rekening mee houden dat de reparatie altijd zichtbaar is.Onzichtbaar is helaas niet mogelijk.

 

Beton Cire

Uit Frankrijk afkomstige betonstuc

Het laagje is 2 tot 3 mm dik. Bij beton cire op de vloer zijn aanpassingen van de deuren dus niet nodig. Beton ciré  is een uit Frankrijk afkomstige betonstuc. De letterlijke vertaling van beton ciré is gewreven beton. Na droging en afwerking wordt de cementmortel een steenachtig stuc. Door de unieke samenstelling en vele verschillende mogelijkheden, is het een ideaal product voor elke ruimte in uw huis! De cementmortel is geschikt voor praktisch elk gewenst oppervlak (vloer/wand/plafond) en hecht door z’n unieke samenstelling op een groot aantal typen ondergronden. Ecowonen verwerkt een aantal betonimitatie producten ieder met zijn unieke samenstelling en uitstraling.

BETONCIRE HENGELO 4

Beton Cire is betonhard en cementgebonden

Beton Cire is een cementgebonden stucsoort die vele toepassingen kent. De Grieken en Romeinen gebruikten beton vele eeuwen geleden al als basis voor hun bruggen en viaducten. Beton Ciré hecht op vrijwel iedere ondergrond. De veelzijdigheid komt voort uit de volgende eigenschappen:Beton Cire is een moderne variant op beton die ontstaan is in Frankrijk. Beton Cire is Frans voor ‘gewreven beton’. Het is uitermate geschikt voor badkamers, keukens, vloeren en openhaarden. Het is zelfs mogelijk om het in de douche te verwerken of op uw terras. Dit komt door de volgende eigenschappen:

 • Slijtvast
 • Watervast
 • Naadloos
 • Hygiënisch

Dankzij de unieke samenstelling en afwerking is het zeer sterk en bovendien watervast. Dankzij deze combinatie zijn er vele mogelijkheden en wordt Beton Ciré steeds vaker toegepast in badkamers en keukens. Raadzaam is om te vermijden dat er plekken ontstaan waar langere tijd water op blijft staan. Water, in combinatie met zeephoudende producten, kan na langere tijd ingewerkt te hebben de beschermingslaag aantasten.

 

Stuc Deco

Stuc Deco en Stuc Granito van Stoopen en Meeus verwerken is voor ons dagelijkse kost. Het is een hoogwaardige, decoratieve minerale stuc toepasbaar op vloeren, wanden en werkbladen (keuken, badkamer). Stuc Deco laat makkelijk toe bepaalde kleurnuances te creëren zoals bij een tadelakt. Het uitzicht kan variëren van een ruwe, genuanceerde stuc tot een egale, glanzende tadelakt look, een echte waterdichte badkamerstuc met veel charme en uitstraling.

Minoa kleur

Stuc Deco kan toegepast worden op bijna elke stevige ondergrond in goede staat, zoals bezetting,chape, beton, tegels,… Stuc Deco is in het bijzonder geschikt voor renovaties van badkamers en oude tegelvloeren.

Tadelakt uitzicht in 2 lagen en heel betaalbaar

Stuc wordt zeer dun aangebracht (ongeveer 1-2mm)  waardoor het essentieel is dat onder de stuc een 100% waterdichte ondergrond is aangebracht. Dit kan een sealer, mortel of bestaande ondergrond zijn zoals betegeling. De Stuc op zich is watervast en wordt niet beschadigd door water. De Stuc Granito & Deco kan in de meeste particuliere woningen beschermd worden door een natuurzeep. Vlekgevoelige toepassingen zoals het aanrecht, vloeren met veel passage, etc., kunnen afgewerkt worden met een PU vernis. Ook andere bestaande beschermingsproducten voor natuursteen zullen mogelijk zijn, maar dienen eerst getest te worden.

StucDeco wordt veel toepast in badkamers en keukens. Het product is zeer geschikt voor natte ruimtes en ondergronden die goed schoonmaakbaar moeten zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan een wand in de keuken achter het aanrecht of de plek waar gekookt wordt. Vloeren zoals cementdekvloeren, tegel of plavuizen vloeren kunnen met StucDeco worden afgewerkt. Ook vloeren met vloerverwarming zijn geschikt om met StucDeco te worden afgewerkt. Het product is bij uitstek geschikt voor renovatie werkzaamheden in horeca, winkel- en openbare ruimtes. Beschouw StucDeco afwerking als een afwerking met natuursteen, elke vierkante meter is uniek.

De grote voordelen van StucDeco in bouw of verbouwfase
• Bestaande ondergronden zoals tegels kunnen blijven zitten. Dit bespaart kosten voor breken en afvoer van puin plus natuurlijk minder herrie en stof.
• Doordat de laagdikte zeer gering is kunnen bij renovaties bestaande deuren en plinten intact worden gelaten.
• Er kan snel en effectief een totale renovatie worden uitgevoerd. U zit niet lang in de rommel.

De grote voordelen van StucDeco in het gebruik
• Prachtige unieke afwerking
• Milieuvriendelijk
• Slijtvast en sterk
• Onderhoudsarm
• Goed reinigbaar (Speciale StucSoap)

 

Welke keus maak ik nu

Ondanks dat de kosten per m2 met stucwerk hoger uitvallen dan met betegelen zijn er talloze pluspunten. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat er geen voegen zijn waar schimmels zich aan kunnen hechten. U hoeft zo geen agressieve schoonmaakmiddelen meer te gebruiken met schadelijke restproducten als gevolg. Dankzij de ruime keuze in mogelijkheden met stucwerk is geen enkele badkamer hetzelfde. Kiest u voor een hygiënische en unieke badkamer?

Zowel Beton Cire, Stuc Granito als Stuc Deco worden afgewerkt met een sealer, een soort laklaag om de waterdichtheid te garanderen. Op wanden is de sealer wel 4 jaar houdbaar. Op vloeren kan dit korter zijn en moet je er op rekenen dat je na twee jaar de vloer na ontvetten en opschuren even opnieuw moet afwerken met sealer. Dat is niet ingewikkeld want dat kun je doen met een roller. Tadelakt Stone werk je in sommige gevallen af met een waslaag, maar het mooier om het een natuurlijker uiterlijk te geven en het gewoon te onderhouden met zeep

Prijzen zijn per m/2 en zijn gebaseerd op!

 • Waar is het project
 • Aantal vierkante meter van de badkamer
 • Moeilijkheidsgraad (bijvoorbeeld nissen en togen in de badkamer)
 • Kleurgebruik (meerdere kleuren of een kleur)

 

Wil meer weten over Stucdeco, Tadelakt Stone, Beton Cire of ander decoratief stucadoorswerk in uw badkamer?

Ecowonen heeft de expertise uw badkamer te voorzien van de meest prachtige afwerkingen die nu in omloop zijn.

Wil je graag een offerte of heb je interesse in een advies, mail naar info@ecowonen.net of bel met Peter van Hemert op 06-15429978

Direct advies

 

 

 

 

 

 

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?