Ecowonen in Mebest

We zijn ontzettend trots dat we voor de vierde keer een project van ons onder de aandacht hebben kunnen brengen in Mebest. In deze uitgave worden er vier mooie afbouwprojecten gepresenteerd, en drie daarvan met een duidelijke ‘groene’ insteek. waaronder ons aardehuis project ´Kiemkracht´

Lees hier over het project Mebest 2018-5

Vier mooie afbouwprojecten in Mebest nr. 5 van 2018, en drie daarvan met een duidelijke ‘groene’ insteek. Uit de stukadoorbranche het Aardehuis; gebouwd met kalkhennep en afgewerkt met leem en kalk. Interessante systeemwanden in het plafond- en wandproject; niet alleen fraai maar ook CO2-neutraal. Voor het vloerenartikel namen we een kijkje bij een duurzame houtskelet modulewoning in een bos waar de vloer om een flexibele afwerking vroeg. Vreemde eend in de bijt is het natuursteenproject. Gene groen label en eigenlijk is geen natuursteen gebruikt maar een imitatie. Binnen de branche zijn de meningen verdeeld over kwartscomposiet maar feit is dat steeds meer klanten er om vragen en steeds meer natuursteenbedrijven er mee werken.

Verder is er aandacht voor TBA-Richtlijn 3.7  over het monteren van naadloze akoestische plafonds en zetten we de schijnwerpers op de BinnenBouw Expert Award en de AfbouwVakdag 2019

De Nieuwe Apotheek

Terug naar de Amsterdamse School. Of eigenlijk naar het gevoel van nostalgie dat bij de stijl van begin vorige eeuw hoort. De Nieuwe Apotheek doet het met een winkelinrichting van fraai eikenhout en marmerimitatie van kwartscomposiet.

Aardehuis

Een gebouw dat bijdraagt aan welbevinden en gezondheid; dat stelt eisen aan vorm, materiaalgebruik én aan het ontwerp en bouwproces. In het Aardehuis van Kiemkracht 64 is dat alles wonderwel mooi samengekomen.

Basebeton in Barchem

Wonen in het groen van de Achterhoek. Daar past een duurzame houtskeletwoning heel goed bij. En met een flexibele beton ciré kan die houten constructie probleemloos worden gecombineerd met een naadloze betonlookvloer.

Bain & Company

Oog voor natuur en milieu is allang niet meer een geitenwollensokkendingetje. In de Rembrandttoren is te zien hoe mooi het kan worden als ‘snelle’ consultancy-bureau’s hun groene hart laten spreken.

Download de pdf van Mebest 5

Ondergrond

Leem kan op ieder dragende ondergrond worden aangebracht, zoals baksteen, poriso steen, kalkhennepwanden, strobalen en beton. Leem hecht zich dus uitstekend maar op gladde en geverfde ondergronden moet er eerst worden voor gestreken met een hecht primer of worden voorgezet met een laag hechtleem. Op houten plaatmateriaal kan geen leem worden toegepast, u zult dit eerst moeten vervangen door bijvoorbeeld gipsplaat, pavatex e.d.

Kleuren basisleem

Lees meer over de heerlijke basisleem van Tierrafino

https://tierrafino.nl/leemstuc/base-basisleem/

Ook is er via Claytec leverbaar de Kleurleem grof in 36 zeer intense aarde kleuren waaronder ook weer veel bruine, groene, rode en gele varianten zitten

http://www.claytec.nl/producten/bouwstoffen/leempleister/kleurleem-kleuren.html

Wil je meer weten over de mogelijkheden met witte basisleem in je interieur, neem dan kontakt met ons op.

Waarom?

  • Een zeer gunstige projectprijs gegarandeerd
  • Goede doorlooptijd
  • Garantie op het werk

Offerte

Stuur een mail naar info@ecowonen.net of neem telefonisch kontakt met ons op

Telefoon 0575-779.729 of mobiel 06-154.299.78

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?