Leem stucwerk in Nijmegen

leem_ecowonen_nijmegen

Gestart met het leem stucwerk in Nijmegen waar we in een jaren 20 woning alle wanden in de woon en slaapkamers gaan afwerken met leem. De WEM wandverwarmings wanden en overige wanden krijgen een dik pakket bruinleem, Overige delen worden met Gips afgewerkt

Daarna komt er een mooie laag kleurleem, ook wel leemfinish genoemd overheen.

Kleurleem is een afwerking voor bruinleem wanden, maar kan ook op betonmuren en en fermacell of gipsplaat aangebracht worden. kleurleem is anders dan een leemverf want de structuur is anders. Met leemfinish kun je variëren qua structuur. Je kunt het afwerken met een fijne structuur tot een wat grovere structuur. Ook zie je bij leemfinish de kleine kiezeltjes door de kleur heenkomen, waardoor de wandafwerking erg levendig wordt.

Leemfinish wordt op 2 tot 3 mm aangebracht op een vlakke ondergrond en is daarmee veel dikker dan Leemverf. We verwerken kleurleem van Tierrafino en Claytec voor je.

Wil je graag een kleurkaart ontvangen stuur dan een mail via deze link

Waarom wandverwarming?

Wandverwarming kan volstaan worden met een lagere ruimte-(lucht)-temperatuur 

WEM wandverwarming, geeft de warmte gelijkmatig als stralingswarmte af. Deze warmte word door het menselijk lichaam als bijzonder behaaglijk en comfortabel ervaren. De binnenlucht blijft vrij van wervelingen en tocht en behoud zijn natuurlijke luchtvochtigheid.

Radiatoren daarentegen verwarmen de lucht. De lucht circuleert , daarmee worden kleine deeltjes waaronder fijnstof en huisstofmijt verspreid. De opstijgende lucht zorgt voor een warm hoofd en koude voeten.

De behaaglijkheid van een ruimte hangt naast de lucht-temperatuur vooral van de temperatuur van de wandvlakken af. (koude / warmte straling) Met wandverwarming kan volstaan worden met een lagere ruimte-(lucht)-temperatuur, zonder de behaaglijkheid te beïnvloeden. 3°C minder ruimte-(lucht)-temperatuur betekent circa 18% besparing op de stookkosten!

Wandverwarming wordt gebruikt in kleinere ruimtes zoals de badkamer, maar ze kan evengoed in grotere ruimtes (bijvoorbeeld de living of zelfs een kantoorruimte) geïnstalleerd worden.

Qua opbouw is deze verwarmingssoort gelijkaardig aan vloerverwarming: ze bestaat uit een buizenstelsel dat gevuld is met warm water. In tegenstelling tot vloerverwarming zitten de verwarmingselementen uiteraard in de muur en niet in de vloeren.

Muurverwarming kan zowel bij renovatiewerken als bij nieuwbouw aangelegd worden.

Wil je meer weten over wandverwarming kijk dan op de website van WEM

Heb je interesse in leem en of wandverwarming?

Naast een stabiele vochthuishouding en een aangenaam klimaat draagt leem bij aan een betere akoestiek. Leemstuc dempt het geluid in geringe mate Dit is een bijzonder fijne eigenschap in hoge, open ruimtes en in veel nieuwbouw. Daar is door betonnen vloeren, plafonds en wanden in combinatie met veel glas de akoestiek vaak slecht.

Leemstuc kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren daarvan. Leem heeft een eigen tekening per vierkante meter en is anders dan bijvoorbeeld een chemische spachtelputz of latex, Leem kan een bontere tekening hebben ook naargelang de manier van opbrengen, de hand van de meester, maar zelfs de warmte en luchtvochtigheid van het moment spelen mee bij het eindresultaat.

Wil je een offerte of meer informatie,

Bel met Peter van Hemert 06-15429978 of mail naar info@ecowonen.net

 

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?