StucDeco Badkamers in Kilder

stucdeco_badkamer_ecowonen

Binnenkort starten we in Kilder met het afwerken van twee badkamers en een WC in Stuc Deco van Stoopen en Meeus. Stuc Deco is een hoogwaardig, decoratief en waterdicht mineraal product om vloeren en wanden af te werken.

Het is niet zo dat je elk soort stucwerk kunt toepassen in de badkamer. Om te stucen in vochtige ruimten zijn speciale producten ontwikkeld.

Stuc Deco is zo’n hoogwaardig, decoratief en waterdicht mineraal product om vloeren en wanden af te werken. Het kan in je interieur op elke stevige en stabiele ondergrond zoals beton, dekvloer, trappen aangebracht worden, maar ook op sanitaire elementen, tafel- en keukenbladen. StucDeco is een materiaal van Stoopen & Meeûs. 

Werken met StucDeco of StucGranito is voor ons dagelijkse kost, deze afwerking lijkt het meest op een orginele tadelakt look, maar is harder en sterker.

We moeten altijd de wanden van de badkamer ruimtes voorbewerken met een raapmortel, het uitvlakken van de muren en plaatsen van stucprofielen kost veel tijd, nisjes in de douchehoek, rondom deuren en kozijnen, neggen en dagkanten, stucprofielen tegen een houten plafond. We moeten er alles aan doen om het badkamer stucwerk in StucDeco niet te laten scheuren. Een stabiele en bewapende ondergrond is daarbij zeer belangrijk.

Wall to Floor badkamer afwerking zonder kitnaden

De aansluiting van StucDeco in een badkamer op de vloer is er vaak een op tegels, maar we kunnen ook Wall to Floor afwerken. De badkamer wordt dan eerst helemaal met Kerdi doek ingepakt, daaroverheen worden de stuclagen aangebracht. Voor meer informatie over Kerdi kan je deze link gebruiken.

In de douchevloer adviseren we om een Hidrobox of Hi-Macs douchevloer te gebruiken.

Zijn de ondergronden gereed, dan word de StucDeco aangebracht in lagen van een paar mm dik; bij een egale ondergrond is een totale dikte van 3 a 4 mm voldoende en waterkerend.  StucDeco kan dus dun, naadloos en heel fijn afgewerkt worden. Ook voor Stucdeco de aard en de soort ondergrond enorm belangrijk, net als een zorgvuldige voorbereiding. Daarom is bezoek op lokatie nodig voor een offerte op maat.

De wanden in StucDeco worden drie keer gecoat in StucVernis van Stoopen en Meeûs en tussen tijds geschuurd, de laatste schuurgang is met korrel 180 om een zo glad mogelijk eindresultaat neer te zetten. Daarna wordt alles netjes afgekit (indien nodig) dit gebeurt door een ervaren kit bedrijf waar we mee samen werken. Hij gebruikt ook de juiste zuurvrije kit. Kit naden dienen om de drie jaar vervangen te worden, dat is overigens ook bij tegelwerk!.

Samenstelling van StucDeco

Stuc lijkt wel uit smeerbare natuursteen. Het bestaat uit verschillende lagen Stuc-pasta die over elkaar heen worden geplaatst en eventueel gesponsd. Behalve decoratief, is Stuc ook bijzonder onderhoudsvriendelijk: het is krasvast en omdat het filmvormend is afgewerkt tegen water en vlekken, kan het makkelijk schoongemaakt worden. StucDeco bestaat voor 95 % uit hydraatkalk en 5 % toeslagstoffen

Meer informatie over Stucdeco vind je hier 

Werken met StucDeco in uw woning valt nog steeds binnen de nieuwe 9% BTW regelings tarief voor woningen particulier bewoond en ouder dan 2 jaar. Ecowonen neemt opdrachten aan met StucDeco op wanden en vloeren en komen vooraf eerst kijken naar de werkplek om de situatie goed te beoordelen.

Ben je enthousiast geraakt over het materiaal Stucdeco? We kunnen je vaak een badkamer in gebruik laten zien, Dan kan je zelf ervaren hoe dit er uitziet in gebruik.

Wil je meer informatie of heb je interesse in een offerte mail dan naar info@ecowonen.net

Of bel met Peter van Hemert 06-154.299.78

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?