Indrukwekkende zolderkap met leem

De monumentale kap van deze boerderij in Zutphen hebben we afgewerkt met de prachtige leemfinish (kleurleem) van Tierrafino in Delphi kleur. Een indrukwekkende zolderkap in leem afgewerkt.

Ecowonen is specialist in het aanbrengen van leem producten. Al meer dan 15 jaar verwerken wij met veel liefde dit stijlvol materiaal, met recht Magische Leemstuc. We maken het liefst gebruik van de producten van Tierrafino of Claytec

Een van de oudste bouwmaterialen ter wereld, Leem is een grondsoort die voornamelijk bestaat uit klei, silt en zand. Leem is minder geschikt om er planten op te verbouwen vanwege de geringe hoeveelheid voedingsstoffen en de moeilijke verwerkbaarheid. Leem is in grote delen van de wereld aan of net onder de oppervlakte aanwezig. Een letterlijke verademing in je woning.

Wij worden blij van werken met leem en hebben al veel projecten gerealiseerd in Nederland, Belgie en Frankrijk. Leemstuc projecten in Ziekenhuizen, Horeca gelegenheden, kantoren en woningen. Waarom kies je voor leem? Als je kiest voor leemstuc omdat het je klimaat in je woning moet verbeteren, dan is basisleem geschikt. Basisleem kan je als afwerklaag opzetten maar je kan er ook later een leemverf of leemfinish overheen zetten.

Een uitdagend project om uit te mogen voeren

Mooie leem die we graag verwerken is onder andere die van Tierrafino of Claytec, deze moderne leem producten voldoen aan de moderne bouw eisen van tegenwoordig, In dit pand gaan we zo’n 500 kg leem verwerken

Leempleisters lossen op in water. Ze binden niet chemisch (zoals bijvoorbeeld. cement) maar harden door droging. Oppervlakken kunnen daardoor gedurende langere tijd en zonder tijdsdruk bewerkt worden. Dat de leem oplost in water betekent ook dat men het steeds weer kan hergebruiken. Afval is er niet. Ook is leem onschadelijk voor de huid. Vanwege de uitstekende cohesie en de goede vormbaar heid laat leem zich eenvoudig bewerken, modelleren en aanbrengen.

Leem is een low-energy bouwstof, en het gebruik ervan verduurzaamt bouwprocessen. Dankzij de zorgvuldige selectie van grondstoffen en de doorontwikkelde mengtechnieken voldoen Leem producten aan de allerlaatste eisen. Dit gebeurt allemaal zonder energieverslindende processen zoals branden. Afval bestaat niet, leem is puur natuur.

Wil je graag een offerte of heb je interesse in een bezichtiging bij een project met leemstuc?

Stuur een e-mail naar info@ecowonen.net of bel met Peter van Hemert op 06-154.299.78

Ik wil ook leem

 

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?