Interieurafwerking
Van plafond tot vloer en alles ertussen

Portfolio

Plafonds 

Vaak in een lichte kleur om het licht in je woning te laten reflecteren, maar welk materiaal wil je gaan gebruiken?, Welke uitstraling vindt je mooi.

Muren

De mooiste tekening in het eindresultaat vindt je in leem of kalk. Speciale techniek. Moet het heel sterk zijn, Hufterproof, of heel mooi? Vertel het ons….

Vloeren

We kunnen je badkamer helemaal ecologisch en zonder enige chemische toevoeging afwerken, met kalk

Voorbereiding

Welk materiaal gebruik je het beste

Kies je niveau 

Stuc and Floor, StucDeco, Unilit Pedes, Tadelakt, Frescolori

Bespreek je wens

Plafond, wanden of de vloer

Resultaat

Ben je tevreden over het eindresultaat

Start een interieurproject met ons

De meeste afbouw werkzaamheden vallen nog steeds binnen 9% BTW  tarief voor woningen particulier bewoond en ouder dan 2 jaar. Behalve voor nieuwbouw en zakelijke panden, zoals kantoor, horeca etc zijn de BTW tarieven 21%

We komen vooraf eerst kijken naar de werkplek om de situatie goed te beoordelen.

Let op!

Sanitair op en afbouwen en leveren doen we niet, We verzorgen uitsluitend wand, plafond en vloer afwerking

Meer informatie nodig? of heb je interesse in een offerte mail dan naar info@ecowonen.net

Of bel met Peter van Hemert 06-154.299.78

Plafond

In leem of kalk

Netjes je plafond afwerken

Er zijn diverse alternatieven om een plafond netjes af te werken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor glad pleisterwerk, gipsplaten, een spanplafond of schilderwerk.

Een mooi plafond is vaak de finishing touch van een ruimte. Het kan een sfeer en een uitstraling van de ruimte meer accent geven, omdat het plafond vaak in het geheel (of voor een groot gedeelte) zichtbaar is. Veel mensen kiezen dan ook voor glad pleisterwerk als plafondafwerking. Dit is een een vrij ingrijpende klus die veel tijd kost. Hou hier rekening mee in je planning.

Nieuwbouw betonnen plafond

In nieuwbouwwoningen zijn de meeste plafonds van een kanaalplaten, deze zijn van beton. De betonnen delen zijn verbonden door de v naden. Deze laat men vanuit de bouw vaak in het zicht en willen de meeste particulieren juist vlak hebben. Vaak gaat hier een spack overheen omdat dit materiaal flexibel blijft en scheuren na het zetten van de woning kan camoufleren, Een ander product hier overheen zetten, zoals leem of gips is mogelijk, vraag naar de mogelijkheden

Plafondafwerking

Hiernaast is het belangrijk je materiaal keuze duidelijk te hebben, wat wil je later met je plafond gaan doen, een plafond in leemfinish is al op kleur en hoeft niet meer geschilderd te worden, een gipsen plafond ga je als het droog is nog verven met een minerale verf.

 

Wanden

In welke ruimte komt welk materiaal?

Welk materiaal wil je gebruiken, en welke uitstraling wil je graag

Als u nieuwbouwwoning net is opgeleverd dan zijn de wanden vaak behangklaar of sausklaar afgewerkt. Dit blijkt bij nader inzien een nogal beladen afwerkingsniveau te zijn. vaak is behangklaar niet behangklaar en sausklaar, niet sausklaar. Kortom!

Er zal nog wat mee moeten gebeuren.

Omdat nieuwbouw woningen nog moeten zetten , en al het vocht uit de woning moet gaan, is de kans groot dat er krimpscheuren in wand en plafond en zelf in vloeren komen.

Het is niet mogelijk om stucwerk aan te brengen zonder dat er later krimp scheuren optreden. Lees hierover:

Leem in nieuwbouw

Bestaande woningen zijn al helemaal gezet, het overtollig vocht is eruit, en je kan eindelijk stukadoren met het materiaal dat je wil, maar wat ga je gebruiken?

Er zijn zoveel mogelijkheden om je wanden mee af te werken, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Laat je door ons informeren. We willen je graag advies geven over de mogelijkheden.

Neem contact met ons op via mail

info@ecowonen.net

Vloeren

Keihard ! of gewoon mooi en ecologisch. Of wil je allebei ?

Wil je iets anders dan de gietvloer of epoxyvloeren, Kalkvloeren zijn hand gepleisterde woonvloeren

Speciaal gemaakt en geplaatst naar jou wens en idee.

Hoe we dat doen?

We maken voor u de meest stoere woonvloeren, in een industriële look, We plaatsen vloeren in Stuc and Staff, Stoopen en Meeus en Unilit Pedes.
Deze bestaan voornamelijk uit minerale toeslagstoffen (kalk) en hebben het voordeel dat ze door en door gekleurd zijn en bijdragen aan een gezond leefklimaat, U krijgt een ecochic designvloer.
Deze vloeren worden op een ambachtelijke manier geplaatst, dus niet gegoten zoals een gietvloer, maar met een spaan aangebracht. Iedere vloer is Custom made en uniek. Iedere vloer is anders van tekening

Neem contact met ons op via mail

info@ecowonen.net

Nog even dit !

Het is een waanzinnig mooie vloer in kalk maar verwacht niet dat het een vloer is die niet krast, of beschadigd. En ja, ook tijdens het aanbrengen zijn er diverse, externe factoren die het resultaat kunnen beïnvloeden. Een kalkvloer is uiteindelijk, net als een strak gestucte wand, niet onverwoestbaar. Een kalkvloer is wat dat betreft niet anders dan een gietvloer of een betoncire vloer, daar komen uiteindelijk ook beschadigingen of krassen in

VOORWAARDEN MINERALE KALKVLOER

ECOWONEN ALGEMENE VOORWAARDEN