Woonvloeren
Speciaal gemaakt naar jou wens en idee

Portfolio

Wat is een woonvloer ?

Een vloer om op te wonen, lekker comfortabel en in een stuk. Soms is het nodig de vloer te dilateren om de spanning weg te halen

Waarom natuurlijk ?

De mooiste tekening in het eindresultaat vindt je in een woonvloer uitgevoerd in kalk, deze heeft een veel betere uitstraling dan een cementgebonden vloer of gietvloer

Technische overwegingen

We kunnen je vloer helemaal ecologisch en zonder enige chemische toevoeging afwerken, met kalk

Voorbereiding

belangrijk voor het eindreultaat

Kies je materiaal

Stuc and Floor, StucDeco, Unilit Pedes

Lokatie

Houten vloeren zijn niet gechikt

Resultaat

Authentiek, rustiek en uniek

Interesse?

Start je woonvloer afwerking project met ons.

Woonvloeren aanbrengen in je woning valt nog steeds binnen het 9% BTW tarief voor woningen particulier bewoond en ouder dan 2 jaar.

Meer informatie nodig? of heb je interesse in een offerte mail dan naar info@ecowonen.net

Bel direct

Kalk

De fraaiste tekening

Wil je iets anders dan de gietvloer of epoxyvloeren, Kalkvloeren zijn hand gepleisterde woonvloeren

Speciaal gemaakt en geplaatst naar jou wens en idee.

Hoe we dat doen?

We maken voor u de meest stoere woonvloeren, in een industriële look, We plaatsen vloeren in Stuc and Staff, Stoopen en Meeus en Unilit Pedes.
Deze bestaan voornamelijk uit minerale toeslagstoffen (kalk) en hebben het voordeel dat ze door en door gekleurd zijn en bijdragen aan een gezond leefklimaat, U krijgt een ecochic designvloer.
Deze vloeren worden op een ambachtelijke manier geplaatst, dus niet gegoten zoals een gietvloer, maar met een spaan aangebracht. Iedere vloer is Custom made en uniek. Iedere vloer is anders van tekening

Een kalkvloer plaatsen is een ander verhaal dan een gietvloer gieten, de kalkmengsels worden op een zorgvuldige manier met de spaan aangebracht, een tijdrovende en intensieve klus

De vloer lijkt wel uitsmeerbare natuursteen. Het bestaat uit verschillende lagen Stuc-pasta die over elkaar heen worden geplaatst en eventueel gepolierd. Behalve decoratief, is een kalkvloer ook bijzonder onderhoudsvriendelijk: het is krasvast en omdat het filmvormend is afgewerkt tegen water en vlekken, kan het makkelijk schoongemaakt worden.

Een zeer egaal en strak geplaatste kalkvloer creëert een heel effen geschilderd effect waarin men bij aanraken toch een lichte korrelstructuur voelt. Maar we kunnen de vloeren ook zijdezacht achterlaten, veel variaties zijn dus mogelijk.

We plaatsen de kalkvloeren in 4 verschillende soorten materiaal en mogelijkheden namelijk;

  • Stuc & Floor
  • StucDeco
  • Unilit Pedes
  • Frescolori

Kleuren

zijn natuurlijke tonen

Stuc & Floor

Zijn unieke kalkmortels die speciaal ontwikkeld zijn voor het creëren van afwerkvloeren bestaande uit kalk. Het zijn dunlagige kalkglanspleister gekleurd in de massa. Het materiaal is geschikt om toe te passen op vloeren, wanden en zelfs, na de juiste afwerking, in natte ruimtes.

Met Stuc & Floor en Stuc & Kwarts creëert u fluweelzachte, glanzende oppervlaktes met een subtiele, genuanceerde kleurschakering.

De vloeren zijn te krijgen in elke gewenste kleur. Een mooi alternatief voor houten vloeren of laminaat. Dit produkt is uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. De eindafwerking met wax, olijfolie of Marseillezeep zorgt voor een waterdichte bescherming, in combinatie met een estetische meerwaarde van de vloer.

StucDeco

Stuc Deco is een hoogwaardig, decoratief, waterdicht mineraal product om vloeren af te werken en wordt aangebracht in lagen van een paar mm dik; bij een egale ondergrond is een totale dikte van 3 a 4 mm voldoende en waterkerend.  Stuc Deco kan dus dun, naadloos en heel fijn afgewerkt worden. Ook voor Stucdeco de aard en de soort ondergrond enorm belangrijk, net als een zorgvuldige voorbereiding. Daarom is bezoek op lokatie nodig voor een offerte op maat.

Milieuvriendelijk

Stuc Deco is een milieuvriendelijk kalkmengsel. Het en wordt gemengd met water, zodat een strijkbare mortel ontstaat die decoratief en watervast kan worden aangebracht. Het combineert het uitzicht van gepolijste beton, met de meer natuurlijke look van natuursteen of tadelakt, De eindtekening is het mooist en meest natuurlijk in dit segment

StucDeco kan op verschillende manieren worden afgewerkt, en vraagt weinig onderhoud.

Unilit Pedes

Het materiaal is opgebouwd met scherp geformuleerd zand van ongelijke korrel en kalkbindmiddel. Door de hoge hydrauliciteit en het droge blus proces heeft ons bindmiddel geen toevoeging van cement of een synthetische toeslagstof nodig. Na applicatie ontstaat er dus een volledig cement vrije afwerking welke op natuurlijke wijze damp open is, het materiaal kan CO² opnemen en afgeven, dilataties zijn overbodig, unieke uitstraling door de aanwezigheid van het aandeel vrije kalk dat nog in het hydraulische bindmiddel aanwezig is en het is sterk en kan tegen een stootje.

Voor de vloeren behandelen we de Unilit Pedes met een natuurlijke impregneer op basis van Lijnolie en Gomterpentijn en wordt de vloer nadien nog opgeboend met een natuurlijke was.

De Unilit Pedes kan op verschillende ondergronden worden toegepast. romeinsbeton/ kalkdekvloeren. Zo halen wij met regelmaat het laatste aandeel cement uit een ecologisch project en daarnaast kan de Pedes zonder hechtbrug worden toegepast op de kalkdekvloer. Bij een cementdekvloer en dergelijk kan er in combinatie met een hechtbrug gewerkt worden.

Kleuren

Omdat pigmenten de kalk inkleuren, zijn het vaak natuurlijke, aardse kleuren en tinten waarin de vloer zich presenteert: van lichte zandtinten tot diepe donkere kleuren. Anderzijds liggen ook perfect witte muren of een zwarte tadelakt-look binnen het bereik.

de tekening kan drukker of rustiger gemaakt worden door de manier van opzetten alleen niet volgens een bepaald patroon of tekening, de producten die we verwerken zijn van hoge kwaliteit, Je kan bij ons dus een objectief en zo eerlijk mogelijk advies verwachten. Maar wij zijn er niet aansprakelijk wanneer het resultaat in de tekening niet geheel naar wens is

Nog even dit !

Het is een waanzinnig mooie vloer in kalk maar verwacht niet dat het een vloer is die niet krast, of beschadigd. En ja, ook tijdens het aanbrengen zijn er diverse, externe factoren die het resultaat kunnen beïnvloeden. Een kalkvloer is uiteindelijk, net als een strak gestucte wand, niet onverwoestbaar. Een kalkvloer is wat dat betreft niet anders dan een gietvloer of een betoncire vloer, daar komen uiteindelijk ook beschadigingen of krassen in

VOORWAARDEN MINERALE KALKVLOER

ECOWONEN ALGEMENE VOORWAARDEN

 

 

Contact over vloeren

Enkele Projecten