Kalei in Almelo

Weg gaan Kalei aanbrengen op de gevels van een prachtige vrijstaande woning in Almelo, We gaan hiervoor de naturel kleur van Stoopen en Meeus gebruiken

Kaleien is eeuwenoud

Kaleien is een oude schildertechniek waarbij dikke kalkverf met een blokkwast op de muur, meestal metselwerk, wordt uitgestreken.Kaleien wordt zowel toegepast bij buitengevels als binnen wanden en zowel bij nieuwbouw als renovaties. Het is de ideale manier om ze te voorzien van een degelijke behandeling en afwerklaag.De kalk vormt daarbij niet alleen een goede beschermlaag tegen vocht en andere invloeden, het verbergt ook moeiteloos ongewenste oneffenheden. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt je gevel (of binnenmuur) door het kaleien ook een splinternieuwe authentieke look.

Wist je dat natuurlijke materialen aan je nieuwe woning veel voordelen hebben?

Het gebruik van natuurlijke hydraulische kalk biedt een aantal belangrijke technische voordelen:

Het voornaamste voordeel is de dampdoorlaatbaarheid: de kalk in kalei zorgt voor een uitstekend “ademend vermogen” waardoor vocht en zouten eenvoudig door de muur naar buiten kunnen migreren zonder verdere problemen. Gezien het onderliggende vocht eenvoudig migreert en verdampt, zullen mossen nooit voet aan de grond kunnen krijgen. Kalk zorgt ook voor eenmosdodend effect.

Daarnaast heeft cementvrije kalei een zelfherstellend karakter en blijft het een bepaaldeelasticiteitbehouden waardoor krimpscheuren vermeden worden.

Doordat kalk, in tegenstelling tot cement, het water niet meteen afstoot, verkrijgt men bij regenachtig weer het typisch wolkeffect door het kleurverschil tussen de droge en natte stukken van de muur.

Kalei kan op alle gevels en stijlen worden aangebracht; ook modernere huizen krijgen hierdoor een zachter accent

Kalkproducten

Met kalei geef je een muur een degelijke behandeling en afwerkingslaag. Met deze eeuwenoude techniek krijgt je woning in een mum van tijd een totaal nieuwe en rustieke look. De voorbereiding vergt wat tijd, maar eens je de kalei hebt bereid, komt het er enkel op aan om die tegen de muur aan te brengen.
Kaleiverf is een ecologische, minerale en duurzame verf voor minerale ondergronden zoals baksteen en metselwerk. Een gevel voorzien van kalei verf is ademend en vochtregulerend. Door de matte uitstraling is kaleiverf bij uitstek geschikt voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten
Interieur en exterieur

Moderne veelal duurzame woningen willen ook vaak een modern interieur. Met leemafwerking kunnen we aan deze vraag voldoen door bijvoorbeeld het leem te glad te pleisteren, grof te sponsen of meerdere kleuren door elkaar te gebruiken.

kalei is dampopen

Steeds meer mensen zijn de gezonde eigenschappen van leem aan het herontdekken. kalei is ecologisch en biologisch een waardevol product. Kalkproducten van zijn volledig natuurlijk, huidvriendelijk en zondertoevoeging van chemicaliën. Daarom wordt kalk tegenwoordig niet alleen voor restauraties en renovaties gebruikt, maar ook voor nieuwbouw

Kalei op de gevel

Kaleiverf is een natuurlijke en ecologische muurverf voor buiten. Kaleiverf is milieuvriendelijk, ademend en vochtregulerend. Kaleiverf laat de structuur van de ondergrond zichtbaar maar beschermt deze wel.  De manier waarop u de kalei aanbrengt, het kaleien, bepaald het eindresultaat samen met de zuigkracht van de ondergrond. Kalei bestaat uit o.a. minerale grondstoffen en cementvrije bindmiddelen zoals kalk en hydraulische kalk. Hierdoor is Kalei een volledig ecologische verf met een ontzettend duurzaam karakter.
Kaleien is een al eeuwenoude techniek die vooral door boeren werd uitgevoerd om buitengevels te ontsmetten en te beschermen tegen vocht. Het is vooral de authentieke look van toen, gecombineerd met de keuze voor natuurlijke verf, die vandaag de dag zorgt dat de keuze op kalei verf valt

Kalei aanbrengen

Kalei aanbrengen gebeurt best gelijkmatig, in vloeiende bewegingen en in kruisvorm. Eerst horizontaal, dan verticaal. Meerdere dunne lagen zijn beter dan 1 dikke laag. De eerste laag mag niet volledig uitgedroogd zijn bij het aanbrengen van de volgende laag.De traditionele kalei van Stoopen en Meeûs zit in zakken van 25 kg of potten van 12,5 kg, dit is gewoon los poeder. Meng de kalei samen met eventueel een kleurstof met water. Doe alles in een grote mengkom en meng met een betonmixer op een boormachine. Heel goed mengen is de boodschap. Let er goed op dat u ook alle kalei op de bodem meeweegt. Controleer steeds voordat u begint als alles goed gemengd is.

Kleuren

De inzuiging van de ondergrond bepaalt de kleur van de Kalei. Sterk zuigende ondergronden zullen donkerder kleuren, minder zuigende ondergronden lichter. Kleurnuances zijn dus eigen aan een minerale Kalei. Daarom is de kleurkaart slechts indicatief en is het aangeraden om steeds een staal te zetten op de te schilderen ondergrond

Kom naar kalei kijken in de studio

Om je kennis te laten maken met kalei kan je komen kijken in de studio in Deventer. Ook kan je komen kijken op een lopend project, of een project wat is afgerond. Kelie brengen we altijd aan in het voorjaar of in ieder geval vanaf ijsheiligen, dat is de periode vanaf 15 mei t/m eind Augustus

Interesse in kalei?

Start je kalei project met ons.

Werken met kalei aan je woning valt nog steeds binnen het 9% BTW tarief voor woningen particulier bewoond en ouder dan 2 jaar.

Meer informatie nodig? of heb je interesse in een offerte mail dan naar info@ecowonen.net

Bel direct
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?