Opdracht kalkhennep woning in Zeewolde

ecowonen_kalkhennep_leemstuc

We hebben opdracht gehad voor het afwerken van deze kalkhennep woning in Zeewolde
Buitenwanden in kalk en binnenwanden in leem. De vloeren en badkamers in kalk.Het ontwerp is van Orio Architecten die erom bekend staan dat het esthetisch mooie en constructief degelijke gebouwen ontwerpt. Hennep isoleert en zorgt voor een goede vochtregulatie. Dat is het voordeel van een huis van hennep ten opzichte van een reguliere woning

Wist je dat kalkhennep bouw veel voordelen heeft.

Een bewuste manier van leven gaat prima samen met comfortabele en stijlvol interieur zonder afbreuk te doen aan de manier waarop we leven, Daarom is er ondertussen een groot aantal cradle to cradle, ecologische, biobased en natuurlijke materialen in omloop op het gebied om een nieuw en modern interieur kunt creëren. Mocht je dat via ons niet kunnen vinden dan bieden we het best mogelijke alternatief aan.

Tegenwoordig zijn nieuwbouw woningen vaak met koude harde materialen in elkaar gezet, betonnen wanden en plafonds met een spack gespoten plafond, wie wil daar nu in wonen, als er zoveel fijne en natuurlijke materialen op de markt zijn, dan kies je toch niet voor plastic, Toch? Deze woning in Zeewolde wordt opgebouwd uit Kalkhennepblokken

Kalkhennep blokken

Mensen zijn steeds vaker op zoek naar manieren om duurzamer en milieuvriendelijker te bouwen. Het gebruik van kalkhennepblokken past daar perfect in en is volop in opmars. Mengsels van hennep en kalk bieden immers een milieuvriendelijk alternatief voor bouwen en isoleren. Hoe gaat het precies in zijn werk? Ontdek het hier!

Gemaakt van industriële hennep

Hennep is een eenjarig plant uit de hopfamilie. Deze plant wordt soms wel eens geassocieerd met sommige drugsoorten als marihuana en cannabis. Maar er zijn ook variëteiten van de hennepplant die een veel lager THC-gehalte hebben. THC staat voor tetrahydrocannabinol, en is de psychoactieve stof die voornamelijk voorkomt bij cannabis. Het zijn deze hennepvariëteiten die gebruikt worden voor de productie van grondstoffen. Ze worden ook wel eens industriële hennep genoemd.

Hennepbeton, een mengsel van hennephout en kalk

Hennepbeton, dat als basis voor de kalkhennepblokken dient, verkrijg je door hennephout te mengen met een natuurlijk bindmiddel zoals kalk. Kalkhennepblokken zijn dus volledig opgebouwd uit organische en recycleerbare grondstoffen. Ze mogen dus met recht en rede het label milieuvriendelijk dragen.

Soort project

Met welk project kunnen we je helpen?, Waar ben je mee bezig of wat zijn je plannen? Onze werkzaamheden kunnen we breed inzetten, en de materiaal keus is gebaseerd op onze ervaringen en jou wensen. We zetten het even op een rijtje voor je, Gelukkig hebben we de expertise in huis om elke opdracht perfect uit te voeren.

Afwerken van Kalkhennep

Voor de afwerking van de binnen en buitenzijde  zijn er verschillende mogelijkheden. Wij adviseren en voeren de werkzaamheden voor je uit. Voor de binnen en buitenzijde zijn er veel opties.De prijzen voor het afwerken zijn afhankelijk van de dikte van het materiaal, De oppervlakte hoeveelheid en moeilijkheidsgraad, Voor een juiste prijsopgaaf moeten we altijd langs komen op het werk, en/of een duidelijk bouwtekening ontvangen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden?

 

 

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?