Leem in Canadees boomstammen huis Siebengewald

leemstuc_siebengewald_ecowonen

Je ziet er echt heel weinig van in Nederland; De woningen die Charlie Manz met zijn bedrijf maakt zijn Uniek, en robuust. Leven met al je zintuigen – ervaar het!. Zodra je een blokhut van Charlie Manz binnenstapt, ervaar je het kalmerende effect van de massieve rondhouten muren. Aangename aroma’s en natuurlijke kleuring doen de zintuigen herleven en zorgen voor een gezonde leefomgeving die kracht en vitaliteit biedt.

Van nature regelen de spanningen van het hout de luchtvochtigheid en kamertemperatuur beter dan welk airconditioningsysteem dan ook – dus het is aangenaam koel in de zomer en warm in de winter. Milieuverontreinigende stoffen worden gebonden aan het rompoppervlak en geneutraliseerd, waardoor elektrostatische ladingen worden voorkomen. En zelfs bij het verwerken en bewaren van de houtblokken gebruiken we alleen ecologisch onschadelijke materialen.

Het juiste hout voor uw natuurlijke huis

Kwaliteit vanaf het begin – dat is het principe. Daarom gebruiken ze voornamelijk de Europese bossen van lokale bossen en grensgebieden, zoals Douglas, spar, spar of dennen: deze kunnen ook worden geïmporteerd uit Canada, en natuurlijk de Western Red Cedar die ze verkrijgen van het nabijgelegen Vancouver en Vancouver Island.

Afwerken met leem voor extra vochtregulering.

We kunnen er uren met je over praten, of er van alles over schrijven, Maar we brengen de witte basisleem beter aan, in jou project. We zijn dan ook een van de weinige verwerkers in Nederland die regelmatig zowel de witte basisleem van Tierrafino als die van Claytec verwerken.

Hoe we dat doen?

Dat is afhankelijk van de grootte van het project! De witte basisleem komt in bigbags van 1200 kg (Tierrafino) en  1000 of 500 kg (Claytec) en daar kan je respectievelijk 70, 60 en 30m2 mee afwerken.

Wij doen dat graag met de spuitmachine, en een goed lopend team aan vakmensen met passie voor leem. Maar dan moet het wel een rendabel project zijn. Dat wil zeggen. meer dan 50m2 ! We moeten de leemspuit maximaal en optimaal kunnen inzetten, en een goede doorloop kunnen garanderen.

Raapwerk

Een raaplaag aanbrengen wil zeggen, een laag stuc dikker dan 1cm om een wand uit te vlakken en recht te maken. basisleem is dus een raapmortel. Omdat de basis leem wordt gebruikt als ondergrond is de kleur soms verschillend : soms is de leem wat donker en soms wat licht. Dat geeft niet, want over de bruine basisleem komt toch nog een afwerkingslaag van leemfinish of leemverf met een mooie natuurlijke kleur.

Met de witte basisleem heb je dus een raap en kleurleem afwerking in een. En de kleurleem laag niet meer nodig. Dat spaart kosten. Je moet alleen wel de witte kleuren van Claytec of Tierrafino mooi vinden

Ondergrond

Leem kan op ieder dragende ondergrond worden aangebracht, zoals baksteen, poriso steen, kalkhennepwanden, strobalen en beton. Leem hecht zich dus uitstekend maar op gladde en geverfde ondergronden moet er eerst worden voor gestreken met een hecht primer of worden voorgezet met een laag hechtleem. Op houten plaatmateriaal kan geen leem worden toegepast, u zult dit eerst moeten vervangen door bijvoorbeeld gipsplaat, pavatex e.d.

Kleuren basisleem

Ook is er via Claytec leverbaar de Kleurleem grof in 36 zeer intense aarde kleuren waaronder ook weer veel bruine, groene, rode en gele varianten zitten

http://www.claytec.nl/producten/bouwstoffen/leempleister/kleurleem-kleuren.html

Wil je meer weten over de mogelijkheden met witte basisleem in je interieur, neem dan kontakt met ons op.

Waarom?

  • Een zeer gunstige projectprijs gegarandeerd
  • Goede doorlooptijd
  • Garantie op het werk

Offerte

Stuur een mail naar info@ecowonen.net of neem telefonisch kontakt met ons op

Telefoon 0575-779.729 of mobiel 06-154.299.78

 

 

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?