Leem in Bilthoven

leemstuc_bilthoven_ecowonen

Naar aanleiding van een eerdere opdracht in Soest, Gaan we nu een leem kunstwerk maken in Bilthoven, Ook hier gaan we de wanden in een fraaie speciale afwerking aanbrengen, met veel diepte en nuancering.

Werken met leem

Aan de bouwproducten van leem zijn geen chemische additieven toegevoegd  en is het niet gebrand, zoals cement en gips waarbij veel CO2 vrij komt Leem is opnieuw te gebruiken en het begrip “afval” kent het niet. Leem is dus een natuurlijk en ecologisch bouwmateriaal. Er zijn natuurlijk vele gradaties waarin je het materiaal kan bewerken en afwerken, Leem is wat dat betreft een gewillig materiaal.

Ben jij de persoon die graag een optimaal binnenklimaat wil in zijn woning met leemstuc?

Een huis afgewerkt met een 100% natuurlijk materiaal, Een materiaal dat heel veel positieve eigenschappen heeft en jou woonomgeving optimaliseert!

Dan is leem iets voor jou.

Al bijna 20 jaar jaar verwerken wij met veel liefde dit stijlvol materiaal. En kunnen je inmiddels alles vertellen over leem en toepassingen. Meer dan 250 projecten hebben we al uit mogen voeren met leem, Van kleine wanden in huis tot complete kantoren en woningen, Yoga studio´s en Stilte ruimtes in Ziekenhuizen.

Weet je hoe het voelt om lekker met je blote voeten door het zand te lopen? Over het strand of door een weiland. Je maakt letterlijk verbinding met de aarde. Deze vergelijking kan je ook maken als je je woning met leem (aarde) afwerkt.

Waarom kies je voor leemstuc?

Als je kiest voor leemstuc omdat het je klimaat in je woning moet verbeteren, dan is basisleem geschikt. Basisleem kan je als afwerklaag opzetten maar je kan er ook later een leemverf of leemfinish overheen zetten.

Je kan leem dus het beste verdelen in 2 categorieen

Namelijk:

  • Kleurleem of (leemfinish)
  • Basisleem

Basisleem heb je nodig om een beter binnenklimaat te krijgen. Wij zetten een basisleem laag op in 1,2 centimeter, Basisleem is er tegenwoordig in vier kleuren : bruin, terra, rood tint en wit. Eventueel met stro, Dit dient dan als bewapening in de leemlaag om er meer dikkere lagen mee op te kunnen zetten of een ondergrond uit te vlakken. Het kan gepleisterd worden met leemfinish of geschuurd worden en schilders klaar worden opgeleverd.

De nieuwe witte basisleem is ook erg mooi als afwerklaag, Lees via deze link meer over de witte basisleem

Kleurleem, ook wel leemfinish genoemd is een dunnere afwerkleem die meestal over de basisleem gaat, je kan het ook over bestaand stucwerk zetten. Kleurleem komt in veel aardse tonen die onderling ook nog eens te mengen zijn, De modernere leemfinish is afhankelijk van het merk cellulose of zetmeel gebonden, en benaderd hierdoor de hardheid van gips. Je kan bij ons een kleurkaart aanvragen van Tierrafino of Claytec leemfinish

Leem kan machinaal worden aangebracht

Zowel basisleem als kleurleem kunnen we handmatig en machinaal verwerken, dat ligt een beetje aan de grote van het project, Een groot aantal vierkante meters maakt het rendabel om met de leemspuit te werken.

Leem heeft een eigen tekening per vierkante meter en is anders dan bijvoorbeeld een chemische spachtelputs of latex. Leem kan een bontere tekening hebben ook naargelang de manier van opbrengen, de hand van de meester, maar zelfs de warmte en luchtvochtigheid van het moment spelen mee bij het eindresultaat.

neem contact op
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?