Leemstuc in Oosterbeek

Binnenkort starten we met een een leuke opdracht in een woning in Oosterbeek waarin we de entree, overloop en trappenhuis gaan afwerken met basisleem en kleurleem van Tierrafino, Wist je dat Tierrafino leemproducten bijzondere eigenschappen hebben?

Door de bezielende visie en inzet van Carl Giskes heeft Nederland kennis kunnen maken met leem. Hij richtte in 1992 ‘Leembouw Nederland’ op, dat later de naam ‘Tierrafino’ kreeg. Het was het eerste bedrijf in Nederland dat zich uitsluitend richtte op de productie en distributie van leemproducten

Het had er in Nederland waarschijnlijk heel anders uitgezien zonder de inzet en visie van Carl Giskes om mensen kennis te laten maken met leemproducten. Carl Giskes was ook de eerste die natuurlijke aarde kleuren voor stucco’s en verf in Europa introduceerde. Met niet aflatende energie propageert hij zijn producten met lezingen, demonstraties, workshops en cursussen. Niet zonder succes. Een groeiend aantal architecten beseft hierdoor dat de keuze voor leem vooral een gezonde keuze is.

tierrafino leem website 2

tierrafino leem website 3

tierrafino leem website

“Het warme gevoel dat je hebt als je in klei leeft, in de zogenaamde Derde Wereld, ervaar je niet in het Westen, – Carl Giskes”

Sinds 2008 is Tierrafino gevestigd aan de Archangelkade 23 bij de Minerva haven in Amsterdam. In de bedrijfs- en kantorenruimten laat Tierrafino zien hoe weldadig biologische bouwproducten als leem, stro en kalk kunnen worden ingezet om een gezond binnenhuisklimaat te creëren, met natuurlijke kleuren als bijkomend voordeel.

In de bedrijfsruimte worden alle Tierrafino producten vervaardigd en van daaruit gedistribueerd. De bedrijfsruimte is tevens showroom, atelier, laboratorium, proefopstelling en klaslokaal. Hier worden nieuwe producten bedacht, ontwikkeld, getest en getoond. En er zijn regelmatig workshops, bijeenkomsten en exposities van beeldende kunstenaars. Tierrafino is een merk in beweging. Carl Giskes en zijn medewerkers zijn voortdurend bezig bestaande producten te verbeteren en nieuwe te ontwikkelen.

We werken graag met de producten van Tierrafino en hebben al heel wat projecten afgerond in Nederland en Belgie met de basisleem, kleurleem en Tadelakt stone.

Producten van Tierrafino


Basisleem

Bruinleem ook wel basisleem genoemd is geschikt voor verwerking met de hand, bruinleem zakgoed ook voor de spuitmachine en is bijzonder geschikt voor het uivlakken van wanden op diverse ondergronden. Stenen muren, leemplaten, strobalen wanden, houtvezel isolatie platen, en vele andere materialen kunnen met basisleem worden afgewerkt. Leem bestaat uit de natuurlijke stoffen zand, klei, zilt en eventueel als toeslagstof stro, het is geheel vrij van schadelijke stoffen. Dankzij de mooie aarde kleuren van de meeste soorten basisleem is deze ook heel mooi als eindafwerking van de wanden.

Kleurleem (leemfinish)

leemfinish leemstuc is kleur en stuc in één. Een prachtige finish voor het afwerken en verfraaien van binnenmuren in woon- en werkruimten. Leemstuc Finish is 100% natuurlijk en bestaat uit verschillende soorten zand en gekleurde klei. Leemstuc bevat geen chemische toevoegingen of kleurpigmenten. De kleurechtheid, duurzaamheid en hechtcapaciteit van leemstuc zijn alle natuurlijke eigenschappen.

Kleurleem Duro

Is een leempleister en kleur samengevoegd tot één product voor gebruik binnenshuis. Duro onderscheidt zich van door de dunnere, iets hardere stuclaag. Het is gemakkelijk en snel te verwerken. Duro leempleister heeft alle goede eigenschappen van leem. Duro maakt uw muren licht glinsterend en geeft uw interieur een frisse en strakke uitstraling. Ook voor kantoren en bedrijfsruimten is Duro een prachtige oplossing: het creëert een prettige en toch zakelijke atmosfeer.

Tadelakt Stone

Tadelakt Stone, een decoratieve stuctechniek die in Marokko een lange traditie heeft. Tadelakt is een originele natuurlijke waterafstotende kalkpleister afkomstig uit Marrakesh en geschikt voor binnen en buiten. Tierrafino Stone heeft een marmerachtige uitstraling en is na uitharding stootvast. U kunt er badkamers, keukens en open haarden een luxueuze en elegante uitstraling mee geven. Bovendien wordt Stone ook vaak gebruikt voor het afwerken van ornamenten. Tadelakt betekent (vrij vertaald) inwrijven of inmasseren. Het speciale Stone-effect wordt verkregen door de kalkstuc te polijsten met een steen.

Listro

Listro is leemglansstuc voor binnenmuren en plafonds. De natuurlijke stuccolustro is vermengd met plantaardige was, waardoor een prachtig glanzend effect ontstaat. Het aantrekkelijke van Listro is dat er bij het opbrengen subtiele kleurnuances ontstaan door verschillen in diepte van de glans. Listro wordt vaak gekozen om interieurs een bijzonder accent te geven. Dat kan een woning zijn, maar ook een kantoor, een winkel, een entrée of de foyer van een theater. Architecten gebruiken Listro regelmatig om een wand met een matte structuur af te wisselen met een glanzend stuccolustro oppervlak

T-paint

T-paint is een leem-structuurverf voor het interieur. De T staat voor textuur, ofwel structuur. Door de leem is speciaal geselecteerd zand gemengd, waardoor een korrelige structuur ontstaat. Wanden en plafonds die behandeld zijn met T-paint zien er levendig en sprankelend uit, want kleur en glans van de zandkorrels zijn duidelijk zichtbaar. Tierrafino T-paint vertoont nog een aantal typerende kenmerken die eigen zijn aan leem.

I-paint

I-paint is een leemverf voor binnenmuren en plafonds. Deze leemverf bestaat voor het grootste deel uit leempoeder en vertoont een fijne zachte structuur. Muren en plafonds die behandeld zijn met I-paint voegen een interessante en speelse toets toe aan uw interieur. I-paint heeft daarbij nog enkele zeer prettige eigenschappen: het is damp-open en het bevat geen enkel chemisch oplosmiddel. Verkrijgbaar in verschillende aardse kleuren.


Allemaal top producten die een exclusieve natuurlijke uitstraling geven

Dit zijn echt unieke producten en hebben een uitstraling die niet te evenaren is, De leemfinish van Tierrafino vinden we nog steeds het mooiste en heeft een echte natuurlijke uitstraling, zelfs met de nieuwere producten van Tierrafino de Duro die nu in de markt zijn en andere merken zoals Claytec Yosima of Conluto en Lesando, gaat onze voorkeur nog steeds uit naar de oudere leemfinish. Maar Tierrafino gaat verder en ontwikkelde andere natuurlijke producten zoals de I-Paint, T-Paint en Listro, allemaal top producten die een exclusieve natuurlijke uitstraling geven

 

Tierrafino heeft prachtige kleuren in het assortiment, met namen als Iquitos groen en Gomera grijs, Deze komen in alle producten terug Tadelakt Stone, Leemfinish, Duro, T-paint, I-paint en Listro

Download Technische Fiches:

tierrafino-stone-product-sheet-nl

tierrafino-duro-product-sheet-n

tierrafino-finish-product-sheet-nl

De voordelen van leem op een rij

  • Leem werkt vochtregulerend en is dampdoorlatend
  • Leem heeft een warmteaccumulerend vermogen. Het is in staat warmte op te nemen, lang vast te houden en weer af te geven. Daardoor leent leem zich uitstekend voor de installatie van wandverwarming
  • Leem heeft goede akoestische eigenschappen. Leemproducten dragen bji tot de demping van geluiden van buitenaf
  • Leem is brandwerend
  • Studies hebben uitgewezen dat leem een remmende werking heeft op elektromagnetische velden
  • Leempleisters zijn 100 % natuurlijke producten, vrij van schadelijke stoffen en geschikt voor allergische personen
  • Weinig belastend voor de natuur: 100 % hernieuwbaar en vergt weinig energie in elke fase van de levenscyclus
  • In vele kleuren beschikbaar door toevoeging van pigmente
  • Door zijn plasticiteit is leem uitermate geschikt om beeldend mee te werken
  • Ontstane beschadigingen zijn makkelijk te retoucheren

Wil je graag een offerte of heb je interesse in advies over leemstuc, tadelakt Stone of andere producten van Tierrafino

Stuur een e-mail naar info@ecowonen.net of bel met Peter van Hemert op 06-154.299.78

 

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?