Maak van je woning een thuis

Thuiskomen heeft voor iedereen een eigen betekenis. Maar iedereen komt graag thuis in een huis dat warmte uitstraalt en een gevoel van geborgenheid geeft. Dit aspect van ons werk, deze betekenis van thuiskomen, boeit ons enorm. Het is voor ons steeds weer een uitdaging dit gevoel van thuiskomen bij onze klanten neer te zetten

Leem en kalkproducten hebben wat ons betreft de beste papieren qua materiaal om aan het thuis komen te voldoen. Wat is er nou fijner dan ‘s avonds thuiskomen in een interieur waar je heerlijk tot rust kunt komen? Soms is het best lastig om die rust te creëren in huis, Door leem als stucwerk toe te passen wordt de vochthuishouding beter geregeld. Leem neemt tot 30 maal meer vocht op dan ‘gewoon’ stucwerk en geeft het weer af als de lucht in de ruimte droger wordt. Ook in te droge huizen wordt het ademen dan makkelijker. Leem zuivert de lucht, door de zuurstof die het vrijmaakt.

Klei of leem ademt dertig keer zoveel zuurstof uit als bakstenen en honderd keer zoveel als beton. Zuurstof prikkelt ons. De verhouding silicium in klei of leem is dezelfde als die in het menselijk lichaam. Ook de verhouding van het zout in de zee is als in ons bloed. Leem onder andere daarom zo’n rustgevende uitstraling, Het heeft een nauwe verbinding met het menselijk lichaam!

Ook kalk heeft bijzondere positieve eigenschappen, samen met leem een van de oudste bouwmaterialen en als leem zorgt kalk voor een gezond woonklimaat. Door de hoge pH-waarde van kalk en alkaliteit vindt schimmel geen voedingsbodem in kalk, hetgeen een positieve uitwerking heeft voor vochtige ruimtes en achter meubelen (kasten) bij koude wandoppervlaktes.
Daarnaast neemt kalk overvloedige vocht uit de lucht op (hoge luchtvochtigheid) en staat het vocht bij een drogere periode (lage luchtvochtigheid) weer naar binnen af. De kalkwanden “ademen” als het ware en worden een “natuurlijke airconditioning”.

Kies voor gezonde materialen

Want aangezien mensen ca. 90% van hun tijd tegenwoordig binnen doorbrengen en maar 10% in de vrije natuur, is het zaak om te kiezen voor natuurlijke bouwproducten voor de wanden van je woning, als zogenaamde “derde huid”.

Een constante lucht vochtigheid

Persoonlijk merk ik het meteen als ik in een ruimte binnenkom die met leem is afgewerkt, We leven in een drukke tijd. en laten ons meeslepen door het tempo van de maatschappij en kunnen ons daarom maar moeilijk onthaasten. Stress is een veel voorkomend probleem en brengt een heleboel complicaties met zich mee, binnenkomend in een ruimte die afgewerkt is met leem heeft dus een constante luchtvochtigheid die zorgt voor een zeer aangename en gezonde leefomgeving. Het voorkomt uitdrogen van de slijmvliezen, vermindert deeltjes vorming en werkt dus preventief tegen verkoudheid.

Leem heeft tegenwoordig geen oud bollig karakter meer, maar is onder andere een moderne pleister of stukadoorstechniek met hoge stootvaste kwaliteiten, Naast de mooie en prachtige uitstraling van de eerste leemfinish van Tierrafino, zijn er nu ook verstevigde kleurleem producten op de markt zoals de Duro van Tierrafino en Yosima Design leempleister van Claytec. deze zijn achtereenvolgens gebonden door zetmeel en cellulose en hebben een hardheid die vergeleken kan worden met gips afwerking.

 

” Creativiteit is de kunst naar dingen te kijken alsof je ze voor de eerste keer ziet “

 

Zo zijn we in staat om bijvoorbeeld horeca, kantoor of winkelprojecten uit te voeren maar ook moderne huishoudens en interieurs super mooi af te werken en stootvast door de versterkte leemfinish. Het voordeel van basisleem is dat de rauwe klei makkelijk water kan opnemen, en maat het minder hard dan gebrande materialen zoals cement. Dit levert naast de eerder genoemde vocht regulerende voordelen ook een prettige akoestische demping op.

Het karakter en het uiterlijk van leem  hebben een eigenaardige, bijzondere diepte. Dit voelt iedereen die werkt met leem of woont in een huis van leem, de afwezigheid van giftige stoffen en straling, de kwaliteit van de lucht of de demping van geluid, dragen bij aan de positieve eigenschappen van leem. Een groeiend aantal architecten beseft dat de keuze voor leem vooral een gezonde keuze is.

 

Hulp nodig bij je interieurideeën

  1. Jou woonbehoeften worden vertaald in het interieuradvies
  2. In het ontwerp zullen alle mogelijkheden waarbij leem en kalk een rol kan spelen meegenomen worden.
  3. Hierdoor ontstaat een doordacht inrichtingsplan. Een gebruiksvriendelijk, stijlvol huis, waar u zich in thuis voelt.
  4. Voor nu én voor later een comfortabel interieur

Dit betekent in feite aangenaam, gemakkelijk wonen. Het is de bank die lekker zit, maar ook een goede akoestiek, optimaal licht en veiligheid, veel aspecten dragen bij aan een comfortabel interieur, Leem kan hier een grote bijdrage in zijn.

Waar kunnen wij helpen

 

– Bij het verwezenlijken naar de woonstijl die je voor je interieur wenst.

– Assisteert u bij het creëren van de ruimte die past bij jou levensfase en levensstijl.

– Het vertalen van je woonidee naar je eigen interieur. Je hebt wel een idee wat u mooi lijkt en aanspreekt maar u kunt niet de vertaalslag naar uw eigen interieur niet maken.

– Je hebt geen tijd omdat….

– Ontwerp

– Productvoorstel bijvoorbeeld, leemstuc, kalkverf, kalkstucco, leemstucco, tadelakt

– Kleur/materiaalplan voorzien van stalen

 

Wil je graag een offerte of heb je interesse in een advies

 

Stuur een e-mail naar info@ecowonen.net  of bel met Peter van Hemert op 06-154.299.78

 

Direct advies

 

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?