Educatief programma met leem voor onderwijs

We geven lessen op scholen in Nederland, waarin het ontdekken van leem centraal staat. Voor veelal basisscholen, Maar ook Middelbaar Onderwijs hebben we een leerzame doe en leerdag ontwikkeld waarin we gaan ontdekken wat je allemaal met leem kan doen. Na een korte introductie en presentatie over de oorsprong en toepassingsgebieden met leem gaan we lekker met zijn allen aan de slag met dit bijzondere materiaal.

Opbouw van houtvezelplaat met basisleem en kleurleem, kleurleem afwerking, stampleem objecten en wanden, witte basisleem als afwerking, een leem terrazzo vloer. Waar je vroeger op maar een manier je leem kon afwerken.  Kan je tegenwoordig met de moderne leem bouwstoffen van nu op veel manieren je wanden, vloeren en plafonds afwerken met leemstuc. We gaan dit niet behandelen tijdens de workshop dag maar we gaan wel op een creatieve manier met leem aan de slag

Leem nodigt uit tot spelen

Als je op zoek bent naar een leuke groep of klasse activiteit, waarbij je ook nog wat opsteekt, dan kunnen we je op weg helpen. Op een speelse manier kunnen we je iets leren over werken met leem, je leert iets over de natuur, over vormgeven, over hoe het is om met een natuurlijk product te werken. Uit respect voor mens en milieu.

Met leem aan de slag als creatief proces

We gaan natuurlijk niet te diep in op de technische kanten van de leembouw maar gaan de vaardigheden van kinderen stimuleren, en spelenderwijs ontwikkelen

Kinderen hebben nog de vaardigheid om kennis en ervaring op te doen, op een totaal logische manier. Ook al heel kleine kinderen kunnen dat zelf heel goed, klei, zand en water zijn materialen waar al heel vroeg mee om wordt gegaan, en je zal zien dat het werken met leem al heel snel als erg leuk wordt ervaren. Wel allemaal kleren aan doen die vies mogen worden.

leer leem

We hebben verschillende workshops ontwikkeld om je kennis te laten maken met leem, in al haar facetten. Voor jong en oud zijn er verschillende mogelijkheden om te ontdekken wat leem is, hoe het voelt en wat je er allemaal mee kan.

Leer leem kennen

bekijk workshops

De 5 voordelen en kwaliteiten van leem

  • Een bijzonder gevoel van natuurlijk comfort
  • Een uitstekende thermische regelaar
  • Een gezond en 100% natuurlijk product
  • Ongekende Vochtregulering
  • Een groot gebruik en verwerkers gemak

Leemafwerking levert een belangrijke bijdrage aan een gezond binnenklimaat van kantoor-,woon- en werkruimten dankzij de natuurlijke vocht regulerende eigenschappen. Bovendien verzacht leem de harde en zakelijke uitstraling
van beton, verbeterd het de akoestiek en geeft het je interieur een natuurlijke en warme uitstraling. We vinden het fijn als we de verbinding kunnen leggen tussen klant en materiaal, door deze te wijzen op de voordelen van gezond wonen en het duurzaam gebruik van grondstoffen.

Handen en kleren vies maken

We hebben samen een heerlijke dag, eerst gaan we een kleine dia/powerpoint presentatie geven waar allerlei mooie projecten worden getoond, er en uitleg wordt gegeven over de verschillende soorten van leembouw. Waar komt leem vandaan, Moderne leemsoorten, Wat is leem. Daarna gaan we snel aan de slag met dit bijzondere materiaal, waarbij we met hout en leem ons eigen huis gaan maken.

Interesse?

Start je educatie traject met ons.

We komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken om een leerzame dag op te zetten.

Meer informatie nodig? of heb je interesse in een offerte mail dan naar info@ecowonen.net

Bel direct
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?