Leem in Zutphen bij Het Dagelijks Bestaan

Het nieuwe onderkomen van Het Dagelijks Bestaan in Zutphen is een feit. Deze stichting die kleinschalig leer- en ontwikkeltrajecten aanbiedt aan jongeren is geland op het terrein aan de Weg naar Vierakker in Zutphen. Tot 2016 was hier een waterstation van Vitens in gebruik. De kantoorgedeeltes boven gaan we afwerken met Yosima Kleurleem van Claytec

Yosima Designleem kenmerkt zich door een sterk oppervlak, sfeervolle afwerking en verfraaiing aan je interieur. Dit duurzame bouwmateriaal bestaat uit leem en klei met een uitzonderlijke levendigheid en kleurdiepte.  Kies ook een toeslag van stro, parelmoer, flash of een andere, en bepaal je eigen uitstraling

Opbouw van houtvezelplaat met basisleem en kleurleem, kleurleem afwerrking, stampleem objecten en wanden, witte basisleem als afwerking, een leem terrazzo vloer. Waar je vroeger op maar een manier je leem kon afwerken.  Kan je tegenwoordig met de moderne leem bouwstoffen van nu op veel manieren je wanden, vloeren en plafonds afwerken met leemstuc.

Natuurlijk materiaal

Omdat een leempleister uit natuurlijke grondstoffen bestaat, is het best lastig om daar een stevige stucmortel uit te maken. Er is goed over nagedacht welke grondstoffen nu het beste werken naast  klei, silt en marmerpoeder, en zijn tot wonderbaarlijke resultaten gekomen. Leempleisters die ontzettend stevig zijn en in allerlei stucturen verwerkt kunnen worden.

Leempleisters worden alleen gemaakt van natuurlijke en niet-schadelijke materialen. Het handhaaft een goed microklimaat in gebouwen, stoot geen vluchtige organische stoffen uit, neutraliseert geuren en accumuleert warmte. leem is een antistatisch materiaal, trekt dus geen stof aan en is bestand tegen schimmelvorming.

witte leem

Moderne leempleisters kenmerken zich door de brede gebruiksmogelijkheden en spelen in op de decoratietrends van tegenwoordig. Met dit stoere materiaal kunnen we inmiddels heel veel uitvoeringen voor je realiseren, Van Woningen tot Kantoren, Boerderijen, Kerken, Horeca en Ziekenhuizen

bekijk projecten

Helpt Jongeren weer op gang

De Stichting Het Dagelijks Bestaan positioneert zich op het snijvlak van jeugdhulpverlening, sociale activering, zingeving, onderwijs en arbeid. Het Dagelijks Bestaan stelt zich ten doel om jongeren tussen 14 en 27 jaar een kleinschalig leer- en ontwikkeltraject te bieden en hen te begeleiden op de weg terug naar onderwijs en/of werk en/of (langdurige) hulpverlening.

Alle betrokkenen bij Het Dagelijks Bestaan zijn onderling verbonden door het maatschappelijke doel van de stichting. Zingeving staat voor iedereen centraal: jongeren, medewerkers, vrijwilligers en vrienden. Het sociale netwerk van Het Dagelijks Bestaan staat bekend om zijn openheid en gastvrijheid. Iedereen die wil bijdragen is welkom!

Organisatiestructuur

Het Dagelijks Bestaan kent een platte organisatiestructuur waarin belangrijke beslissingen gezamenlijk worden voorbereid, waarna het bestuur het besluit formaliseert. Operationele beslissingen worden zo laag mogelijk in de organisatie genomen. Gelijkwaardigheid en autonomie van medewerkers zijn belangrijke waarden. Doel is een effectieve, flexibele organisatie waarin medewerkers zich kunnen ontplooien.

Belangrijke beslissingen die de gehele organisatie raken, worden besproken en voorbereid in de Forumavonden die maandelijks plaatsvinden. Hiervoor worden alle medewerkers en vrijwilligers uitgenodigd.

Een deel van het werk bij Het Dagelijks Bestaan berust op vrijwillige inzet. Dit geldt uiteraard voor de vrijwilligers, maar deels ook voor de vaste groep van medewerkers. De beloningsstructuur is gelijkwaardig van opzet: de honorering kent geen grote verschillen.

Leem

Als bouwmateriaal

Leemafwerking levert een belangrijke bijdrage aan een gezond binnenklimaat van kantoor-,woon- en werkruimten dankzij de natuurlijke vocht regulerende eigenschappen. Bovendien verzacht leem de harde en zakelijke uitstraling
van beton, verbeterd het de akoestiek en geeft het je interieur een natuurlijke en warme uitstraling

Ook hebben we de IJsselleem kleuren beschikbaar, Dit zijn prachtige typische Achterhoekse leemkleuren in Yosima Designstuc van Claytec. Het gebruik van uitsluitend natuur zuivere ingrediënten met uitstekende verwerkingskwaliteit verbind leemtraditie met hedendaags duurzaam bouwen volgens de huidige bouwstandaarden.

We komen graag bij je langs

Om je kennis te laten maken met leemstuc  Door middel van kleurstalen en brochures die we kunnen meenemen heb je een behoorlijk beeld van wat leem voor uitstraling heeft. Ook kan je komen kijken op een lopend project, of een project wat is afgerond. We kunnen hier afspraken over maken

Zowel basisleem als kleurleem kunnen we handmatig en machinaal verwerken, dat ligt een beetje aan de omvang van het project, Een groot aantal vierkante meters maakt het rendabel om met de leemspuit te werken.

Leem heeft een eigen tekening per vierkante meter en is anders dan bijvoorbeeld een chemische spachtelputs of latex. Leem kan een bontere tekening hebben ook naargelang de manier van opbrengen, de hand van de meester, maar zelfs de warmte en luchtvochtigheid van het moment spelen mee bij het eindresultaat.

Interesse?

Start je leem project met ons.

Werken met leem in je woning valt nog steeds binnen het 9% BTW tarief voor woningen particulier bewoond en ouder dan 2 jaar.

Meer informatie nodig? of heb je interesse in een offerte mail dan naar info@ecowonen.net

Bel direct
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?