IJsselleem

Prachtige leemkleuren uit de Achterhoek

Deze prachtige streek inspireerde ons om twaalf  uitgesproken leemfinish kleuren samen te stellen, In samenwerking met Claytec. De Yosima kleurleem is een sterke minerale leemfinish met een prachtige uitstraling

Je vindt het in de Achterhoek

 

bestel hier

De Achterhoekse leemkleuren zijn natuurlijke kleuren, zoals alle leemkleuren eigenlijk aarde kleuren zijn.

Klopt ook wel…. want leem wordt opgegraven en samengesteld uit verschillende kleuren zand en klei en slechts in enkele gevallen wordt er een pigment aan toegevoegd, IJsselleem zijn prachtige typische Achterhoekse leemkleuren in Yosima Designstuc van Claytec.

Trots op de Achterhoek

Ook al kom ik hier helemaal niet vandaan! Als geboren Brabander voel ik me hier enorm thuis.

Gezellige middeleeuwse stadjes en dorpjes waar je, al dwalend door de smalle straatjes, de historie nog voelt. Eindeloze boswandelingen door een prachtig heuvelachtig landschap. Heerlijke fietsroutes van de ene wijngaard naar de andere. Gezellige restaurants waar de lekkerste streekproducten op het menu staan.

Dit klinkt toch als het ultieme geluk? En het mooie is: je hoeft er niet helemaal voor naar Zuid-Europa af te reizen. Want hoe verrassend misschien ook, je vindt het allemaal in de Achterhoek. Dat bracht me op het idee 12 authentieke leemkleur recepten te ontwikkelen, Zelf een beetje van dat geluk ervaren?

Wandelend langs het Kasteel Hackfort in Vorden, valt je vooral een paar dingen op!, Wat is het prachtig in deze omgeving, en wat staat het kasteel er nog prachtig bij.Kasteel Hackfort is een kasteel in Vorden, in de Nederlandse provincie Gelderland. Het kasteel is in eigendom van de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten, deze vereniging zorgt ervoor dat het in een uitmuntende staat verkeerd. Het inspireerde ons om onder andere de uitgesproken leemfinish kleur Hackfort Groen, Hummeloos Geel en Keppels Rood samen te stellen.

Bekijk alle kleuren

de proosdij

Duursche Waarden

hummeloos geel

wiersse bruin

´t walien wit

enghuizer rood

´t enzerinck grijs

keppels rood

hackfort groen

lochemse berg

bronckhorst creme

wildenborch klei

IJsselleem 

De ruime kleuren en prachtige texturen van IJsselleem kleuren komen uitsluitend tot stand door het gebruik van specifieke kleisoorten; er worden geen kunstmatige kleurstoffen of pigmenten toegevoegd.

De klei is kleur en bindmiddel in één. Door zijn kleur echtheid en discrete kleur nuances, krijgen de wanden een natuurlijk karakter

Het gebruik van uitsluitend natuur zuivere ingrediënten met uitstekende verwerkingskwaliteit verbind leemtraditie met hedendaags duurzaam bouwen volgens de huidige bouwstandaarden De leempleister wordt ongeveer 3mm dik aangebracht met een Japanse spaan of gladspaan. Als eindafwerking kan gekozen worden voor schuurwerk of glad pleisteren.

  • De kleuren verkrijgbaar in emmers van 20 kg en in bigbags van 500 en 1000 kg en in de producten
  • Leem spachtel voor oppervlakken met fijne Afwerkleem
  • Kleur leemfinish met decoratieve toeslagstoffen, voor kleurrijke en creatieve interieurvormgeving