Leem en kalk in haptonomie praktijk Gaanderen

Er is een start gemaakt om de nieuwe haptonomie praktijkruimte van Minka de Weerd. www.zwangerschapshaptonomie.com af te werken met leem en kalk, Deze materialen hebben allebei bijzondere eigenschappen.

De wanden in kleurleem van Tierrafino in de kleuren Dover wit, Nassau Oranja en Iquitos groen en de vloer in Stucdeco van Stoopen en Meeus in de Wool kleur.

Klei bestaat uit 50% zuurstof, 40% silicium en 10% mineralen, sporen elementen en enzymen. Klei of leem ademt enerzijds dertig keer zoveel zuurstof uit als bakstenen en honderd keer zoveel als beton. De hoeveelheid silicium in klei of leem is dezelfde als de hoeveelheid silicium in het menselijk lichaam. Hun innerlijke elektriciteit is dezelfde. Leem is warmte en vocht regulerend. Een afgewerkte ruimte is koel in de zomer en behaaglijk warm in de winter.

Leem heeft een regulerend vermogen

Bij vochtig weer nemen de wandenvocht op, bij droog weer komt dit vocht weer vrij, naarst een stabiele vochthuishouding zorgt het voor een stabiel klimaat. Leem is anti statisch en langs strijkende lucht wordt met negatieve ionen geladen, aangezien elektrische apparaten positieve ionen in de lucht brengen, is deze eigenschap zeer belangrijk, hoe dikker de massa leem, hoe groter het regulerende effect is. Het verminderen van elektro smog blijkt ook onder andere door een onderzoek van de universiteit van Munchen.

StucDeco is een slijtvaste reinigbare afwerking en wordt toegepast op muren en vloeren. Het is een heel dun laagje kalk met pigment (kleurstof) dat door een uniek proces versteend. De stukadoor brengt als het ware een laagje natuursteen aan. Zo krijgt u een unieke ambachtelijke afwerking.

De voordelen van Stucdeco

  • Bestaande ondergronden zoals tegels kunnen blijven zitten. Dit bespaart kosten voor breken en afvoer van puin plus natuurlijk minder herrie en stof.
  • Doordat de laagdikte zeer gering is kunnen bij renovaties bestaande deuren en plinten intact worden gelaten.
  • Er kan snel en effectief een totale renovatie worden uitgevoerd. U zit niet lang in de rommel

De voordelen van Stucdeco in het gebruik

  •  Prachtige unieke afwerking
  • Milieuvriendelijk
  • Slijtvast en sterk
  • Onderhoudsarm
  • Goed reinigbaar (Speciale StucSoap)

Kleuren

De kleuren van Stucdeco zijn stuk voor stuk uniek en worden gemaakt met natuurlijke pigmenten. Aarde kleuren en natuursteenkleuren kunnen in verschillende nuances worden toegepast. Kom kijken op een van onze projecten zodat u een beeld krijgt van de mogelijkheden. Beschouw Stucdeco afwerking als een afwerking met natuursteen, elke vierkante meter is uniek.

Wil je graag een offerte of heb je interesse in advies over leemstuc afwerking.

Stuur een e-mail naar info@ecowonen.net of bel met Peter van Hemert op 06-154.299.78

Direct advies

 

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?