Witte Tierrafino Base in Elshout

Nadat er een zorgvuldig kleuren onderzoek is gedaan door de enthousiaste bewoners van dit fraaie pand in Elshout, hebben ze uiteindelijk besloten om de nieuwe witte basis leem van Tierrafino te gaan gebruiken. Dit is een basis leemstuc die dient als raap- en vertinlaag, alleen toepasbaar in het interieur.

Basis leemstuc wordt veelal gebruikt in combinatie met leemfinish. U kunt de basisleem ook gebruiken als eindafwerking van de wand, daardoor krijgt de wand een wat robuustere uitstraling.

Leem heeft bijzondere kwaliteiten. Het is damp open en kan daardoor vocht en warmte reguleren. Een vochtige ruimte zal minder klam aanvoelen omdat een teveel aan vocht geleidelijk door de leem wordt opgenomen en pas weer afgescheiden wordt als de ruimte droger is. Hiervoor is een laag met een een dikte van minimaal 1 a 1,5 cm op de muur nodig. Hoe dikker de leemlaag hoe meer profijt je hebt van de vocht en warmte circulatie.

Samenstelling:
Zand, klei en silt (kleiachtige grondsoort van zeer fijn zand).

witte-base-tierafino

Tierrafino Base Bruin is ook helemaal vernieuwd!

Veel van onze klanten houden van leem, “natuurlijk”. En meer en meer mensen gaan de basisleem gewoon schilderen met de Tierrafino i-Paint of zelfs helemaal niet meer verder bewerken. Soms kwam men dan wel eens tot de vaststelling dat de basisleem ofwel teveel structuur vertoonde of een beetje te broos was om onafgewerkt te laten.

Daarom heeft Tierrafino gesleuteld aan zijn basisleem. De nieuwe Tierrafino Base voldoet nu aan de Duitse norm S2* voor leempleisters.

  • BaS2 heeft een betere hechting op ondergronden zoals houtwolisolatie.
  • BaS2 is strakker van uitzicht doordat er geen strovezels meer nodig zijn als wapening.
  • BaS2 vertoont een betere uitharding.

Dat alles maakt hem veel beter geschikt in een modern interieur en behoeft hij minder nog een finishafwerking , als je Base als afwerklaag mooi vindt. Je kan hem ook dunner zetten doordat de granulometrie kleiner is. Diktes vanaf 5mm zijn mogelijk op plaatmateriaal zoals Fermacell gipsplaten of Pavaroom afbouwplaten.

Tierrafino Base 2 Bruin is onze nieuwe standaard. Ook verkrijgbaar in kleine zakjes met dezelfde granulometrie! Dus aanvullen van een bigbagverpakking met de kleine zakjes van 25kg is perfect mogelijk. Een heel miniem verschil van tint zou mogelijk kunnen ; vandaar dat de kleine zakjes ‘lichtbruin’ genoemd worden. maar qua korrelgrootte en structuur ga je geen verschil meer zien zoals voorheen.

Tierrafino Base 1 Oker met stro (de vroegere standaardleem) zal nog verkrijgbaar zijn in bigbags mits langere levertijd.

Tierrafino Base 1 Wit met stro staat nu ook op punt en behoeft geen zetmeeltoevoeging meer zoals voorheen.

Tierrafino Base 1 Rood met stro blijft zoals hij altijd was : droog en met stro.

Een fantastisch project om uit te mogen voeren natuurlijk,

Mooie leem die we graag verwerken is onder andere die van Tierrafino of Claytec, deze moderne leem producten voldoen aan de moderne bouw eisen van tegenwoordig, In dit pand gaan we zo’n 7200 kg leem verwerken

Leempleisters lossen op in water. Ze binden niet chemisch (zoals bijv. cement) maar harden door droging. Oppervlakken kunnen daardoor gedurende langere tijd en zonder tijdsdruk bewerkt worden. Dat de leem oplost in water betekent ook dat men het steeds weer kan hergebruiken. Afval is er niet. Ook is leem onschadelijk voor de huid. Vanwege de uitstekende cohesie en de goede vorm baarheid laat leem zich eenvoudig bewerken, modelleren en aanbrengen.

Leem is een low-energy bouwstof, en het gebruik ervan verduurzaamt bouwprocessen. Dankzij de zorgvuldige selectie van grondstoffen en de doorontwikkelde mengtechnieken voldoen Leem producten aan de allerlaatste eisen. Dit gebeurt allemaal zonder energieverslindende processen zoals branden. Afval bestaat niet, leem is puur natuur.

Wil je graag een offerte of heb je interesse in advies over leemstuc afwerking.

Stuur een e-mail naar info@ecowonen.net of bel met Peter van Hemert op 06-154.299.78

Direct advies

 

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?