Yosima designstuc van Claytec

Yosima designstuc van Claytec is een leemfinish, die als gekleurde wandafwerking in dikte van ca. 2 mm wordt aangebracht. Het verfijnde kleurengamma komt uitsluitend tot stand door gebruik van 100% natuurlijke ingrediënten als leem en klei. Er worden geen pigmenten of kleurstoffen aan de leem toegevoegd.

Lemen ruimtes hebben karakter.

Hun kenmerken zijn de natuurlijke, diepgaande schoonheid, eerlijkheid en duurzaamheid. In deze ruimtes zorgt leem voor een gezond binnenklimaat en een aangename woonsfeer. Leem ontziet de natuurlijke hulpbronnen en het milieu als bijna geen enkel ander bouwmateriaal. Ook is leem de authentieke bouwstof van oude huizen.

 

3cbc85a9c81

Yosima designstuc

Is verkrijgbaar in 6 basiskleuren, 20 tussenkleuren (afgemengd met wit) en 7 bijzondere kleurenspectra van genuanceerde kleuren. U kunt kiezen uit 138 prachtige kleurvariaties die naar keuze te mengen zijn met de 7 verschillende toeslagstoffen. De 1104 productvarianten kunnen nauwkeurig prefab worden voor gemengd. De kleinste verpakkingseenheid is 20 kg, daarnaast zijn er proefverpakkingen van een kilo en bestaat de mogelijkheid om een bigbag kleurleem te bestellen van 1200 kg

yosima-design-leempleister_ecowonen

Kijk voor de brochure van Yosima kleurleem

De kleurleem wordt met zuivere, goed ingewerkte werktuigen aangebracht in een gelijkmatige dikte van ca. 2 mm. Nadat de mortel aangetrokken is, moet het oppervlak worden gladgestreken. De afwerking gebeurt door hernieuwd en, indien nodig, meermaals wrijven of glad spanen. Tijdens het aanbrengen de leemfinish niet teveel na bevochtigen.
Ongelijkmatige droging (door bv. verwarming of tocht), moet vermeden worden. (Wand-)verwarming ruim van tevoren uitschakelen.

Aangemaakte stuc blijft, indien goed afgedekt, ongeveer 24 uur verwerkbaar. Na volledige droging het leemoppervlak voorzichtig afnemen met een licht vochtige spons. Loszittende zandkorrels worden zo verwijderd en een veegvast oppervlak wordt verkregen. Bovendien wordt de specifieke textuur en levendigheid van de kleurleem hierdoor goed zichtbaar. Als alternatief kan men het leemoppervlak ook in lucht vochtige toestand afborstelen met een kort- harige, harde behangersborstel.

Lees hier het

Productblad-Yosima-Designstuc

yosima1-1024x723

img_6974

Bouwen met leem, Leef gezond

Hoofdpijn, misselijkheid, oog en oor irritatie en huiduitslag, maar ook aanvallen van benauwdheid etc, kunnen klachten zijn die samenhangen met de blootstelling van irriterende chemische stoffen die zijn verwerkt in bouwmaterialen (sick building syndrome). Bij leem is dit gevaar uitgesloten omdat het een 100% volledig natuurlijk product is. (nature walls).

Het is het oudste bouwmateriaal van de mensheid. Karakter en het uiterlijk van leem  hebben een eigenaardige, bijzondere diepte. Dit voelt iedereen die werkt met leem of woont in een huis van leem, de afwezigheid van giftige stoffen en straling, de kwaliteit van de lucht of de demping van geluid, dragen bij aan de positieve eigenschappen van leem. Een groeiend aantal architecten beseft dat de keuze voor leem vooral een gezonde keuze is. Een bijzonder grote rol speelt de eigenschap van leem materialen om de luchtvochtigheid van een ruimte te reguleren. Vanuit het oogpunt van gezondheid geldt een relatieve luchtvochtigheid (= RV) van 50% als optimaal en tot ongeveer 35% als behaaglijk

Interessante artikelen over leem vindt je hier:

Leem en Luchtvochtigheid

Stilteruimte WZA Assen

Opleiding duurzaam gebouw

We sturen je graag de kleurkaart

We zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van leemproducten. Bouwen met leem levert sinds mensenheugenis degelijke woningen op met een aangenaam en natuurlijk binnenklimaat. Dat leem desondanks in de bouw (tot voor kort) steeds minder werd toegepast, lag aan de sterke opkomst van de gebakken steen en vooral aan het feit dat de gebruikte leembouw methodes nogal intensief waren. Aanpassingen van de oude technieken zoals het leem vakwerk, maar vooral de strobouw en stroleem techniek en de ontwikkelingen van nieuwe technieken en producten hebben van leem weer een buitengewoon aantrekkelijk bouwmateriaal gemaakt.

Wil je meer weten over leemstuc toepassingen in je interieur?

Stuur een mail naar info@ecowonen.net of neem telefonisch kontakt met ons op

Telefoon 0575-779.729 of mobiel 06-154.299.78

Direct advies
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?